|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 11:24:29   
Bib
Občučtek imam, da mi počasi zmanjkuje mojega mleka,:( zato sedaj zvečer dodajamo adap. mleko. Včeraj ga je popila kar 160 ml., tako, da mislim, da pri meni premalo dobi. :((
Svetujte mi, kdaj naj ji probam flaško dati tudi čez dan in koliko, saj se zelo trudim da jo dojim, čeprav imam občutek, da je mleka vedno manj.

Ali se z adaptiranim mlekom tudi hrani na tri ure?

Zanima me, koliko obrokov na dan imajo vaši srčki, ali jim že kaj dodajate kašic, zelenjave....

Jaz bi ji že počasi dala kakšno kašico, pa pri zdravniku pravijo, da naj do šestega meseca počakam. :zmeden2:

Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 11:28:27   
karmy
če ti zmankuje mleka potem počasi kar zamenjej z umetnim mlekom... nima smisla silt ker če ti bo samo vleku in boš mela prazno se ti bo joška sm povesla... kar predvidevam da tega nočeš :zmeden: počasi mu dodajej umetno mleko da se privadi... itak da se z takim mlekom da hranit na tri ure.. ni panike.. 9nebesa

upam da ti bo ratal...

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 11:31:15   
total
Seveda,da ji lahko dodaš adaptirano mleko,če vidiš da nimaš dovolj in glih tako na 3 ure,če tako hraniš.Tudi z kašicami lahko že probaš,kakšno mlečno za zvečer,pa sokec po žliški za novi okus(jaboko,korenček),no jaz sem z tem začela.Poizkusi,pa boš videla,mislim da je dovolj stara da probaš z drugo hrano,se pa sama odločiš.Lepo hranjenje še naprej.

Lp:rozica:

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 11:41:34   
Pi-kica 1
No, ti pediatri sploh niso usklajeni, kar se goste prehrane tiče, tako da jaz ravnam po svoji pameti in po tem, dar preberem. Samo je dan mlajši, kot tvoja deklica, pa imava že dva obroka goste hrane. Pričela sem pri dobih štirih mesecih, pa je kazal takšno navdušenje, da sva hitro prešla na kar cel obrok, ki sva mu kasneje dodala še enega. Pričela sva pa s kuhanim jabolkom (le malo prevretim v majhni količini vode), potem sva poskusila z riževimi kosmiči, nato korenček, brokoli, Frutek. Jutri poskusiva še krompirček. Poskusi, najprej žličko, dve, pa boš videla, kaj bo.

LP

Pi-kica

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 11:43:53   
Blink1
Tole čakanje do 6 meseca s kašicami je meni čisto adijo:grrr::(:grrr: Sestrična je ta malo samo dojila do 6 meseca, potem pa je potrebovala še pol leta, da je mala začela prav jest. Hudiča...niti flaške ni hotela, tako da je imela ful probleme.

Adaptirano mleko pa ji kar daj,saj je verjetno še lačna (če poje 160 ml). Moja pri 8 mesecih toliko ne poje:zmeden: Pa tudi na 3 ure nekje...Naša še zdaj, na gosti hrani, je na 3 ure;);)

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 13:22:25   
a.jda
Tudi mi smo začeli z gosto hrano dokaj pozno. Nekje pri 6 mesecih. Pa mi je zdaj zelo žal, predno se navadi novih okusov traja. Mala je sicer stara zdaj že 1 leto, pa še zdaj je vse zmiksano. Pri drugem bomo sigurno začeli pri 4 mesecih, čeprav prej še pomislila nisem na to.

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 13:37:02   
Gina
Z adaptiranim mlekom hraniš tako, kot če je otrok dojen, torej ne ne tri ure, ampak kadar je otrok lačen. Toliko ga pa že poznaš v skoraj pol leta, a ne.
Jaz mu prav kašic ne bi dala, ampak kakšen frutolino ali kakšen lino brez glutena, za po 4. mesecu, pa mu lahko čisto redek narediš po moje. Če nočeš hranit s tem po flaši (meni je bilo to najbolj enostavno), pa lahko na žličko.

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 13:50:57   
kaja11
Mi smo hrano začeli uvajati po dopolnjenem 5m. Najprej sem mislila, da bom počakala do konca 6m, ampak me je tako navdušeno gledal ko sem jedla, da sem kar začela. V slabem tednu se je navadil na žlico:bravo: in sedaj tako lepo je9nebesa. Zaenkrat sploh ne rabimo slinčka. Še vedno smo pri uvajanju..... se mi nikamor ne mudi ker imam dosti mleka. Čez kakšen teden bom probala obrok nadomestiti.
Do sedaj smo probali jabolko, korenček, bučko, banano, cvetačo in krompir. Nič mu ne miksam, ampak samo skuham in z vilico dobro pretlačim.

Tudi meni so rekli, da naj počakam do dopolnjenega 6m.... nisem jih poslušala in mi ni žal ker res lepo je.

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 16:13:19   
teja
Sori, punce, ampak se ne morem upreti, da ne pripomnila - vsi strokovnjaki se strinjajo, da je za OTROKOVO zdravje (tudi dolgoročno) in razvoj najboljše samo mleko najmanj do dopolnjenega 6. meseca, ve pa jim dajete drugo hrano, ker je VAM to "tako lepo" ?!?!?! Saj ne morem verjeti!
teja

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 16:34:14   
Blink1
Teja...vsi strokovnjaki tudi nimajo čisto vedno prav. Meni se zdi tole z dojenjem preveč vsiljivo...da te že v porodnišnici čudno gledajo če ne dojiš.

Verjamem da je dojenje nekaj najboljšega kar lahko otrok dobi. Ampak, da otrok potem ne zna oz. noče jesti nič drugega pa je tudi mimo. Na to pa ne pomislijo...samo dojenje in dojenje...Pa jih dajmo samo dojit dokler si ne bodo sami zrezkov rezali.

No, poleg tega pa ti potem ne znajo svetovati glede problemov, ki se ob dojenju lahko pojavijo...npr. mastitis in podobne stvari. Jaz sem zanj izvedela šele,ko sem ga dobila:grrr::grrr:

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Hranjenje 5-mesečnikov
19.4.2005 16:42:04   
kaja11
Teja, to pa sploh ni res. Za uvajanje goste hrane mora biti otrok pripravljen. Verjetno si brala in veš kateri so znaki. Ne sme biti prehitro.... prepozno pa tudi ne. Potem imaš pa probleme, ker noče sprejeti žlice. Moj je bil čisto blesav ko smo jedli, skos je za žlico grabil,... Ko sem mu prvič dala žlico jabolka v usta so se mu kar učke zasvetile.
Niso vsi otroci v istem trenutku pripravljeni za uvajanje goste hrane. Meni ni žal, da smo s tem začeli po dopolnjenem 5m. Nobenih problemov ni bilo. Dve kolegici sta mi povedali, da sta prepozno začeli in da sta otročka šele po parih mesecih dojela žlico.

Mimogrede.... še zmeraj ga polno dojim, za kosilo dobi 5-6 žličk goste hrane, potem ga podojim.... za večerjo pa malo rižolina in nato dojenje.

LP

(odgovor članu Bib)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?