obvezno zavarovanje v času porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pepa6 -> obvezno zavarovanje v času porodniške (2.2.2009 14:16:22)

Pozdravljeni!

Sprašujem namreč v imenu kolegice, ki je po 2 mesecih in pol porodniške izgubila službo (bila je višek v službi), tako, da je sedaj na dopustu za varstvo in nego otroka al nekaj takega do septembra letos. Pa ne ve ali je sedaj obvezno zavarovana ali mora it na socialno to uredit al kako je s tem. Mogoče katera ve kako je s tem?

Anonimen -> RE: obvezno zavarovanje v času porodniške (2.2.2009 14:26:44)

Naj se ne sekira, ima vse urejeno preko ministrstva.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Itak, ko nastopiš v porodniško, se vse obveznosti delodajalca prenesejo na csd, oz. ministrstvo za delo, družino...Ko konča s porodniško, bo urejala naprej.

AnciM -> RE: obvezno zavarovanje v času porodniške (2.2.2009 14:30:06)

Vse je že urejeno preko ministrstva, samo treba je pa na CSD opozorit na to! Meni se je pogodba za določen čas iztekla med porodniško in kar neenkrat dobim pošto od ZZZS, da nimam urejeno zavarovanje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sem šla vprašat, kaj se dogaja, in me je opozorila, da na CSD velikokrat pozabijo uredit papirje, če se ti pogodba izteče med porodniško.

ksenci -> RE: obvezno zavarovanje v času porodniške (2.2.2009 14:33:36)

poklič na csd- jz sm mogla it uredit to na občino, kr sem zavarovana kot občan, ker sem brez zaposlitve- oz. zdaj na porodniški

Barca -> RE: obvezno zavarovanje v času porodniške (2.2.2009 21:32:24)

Je imela službo za določen čas?
Ali je firma odpustila več delavcev?

Samo nje namreč NI mogla odpustiti v času porodniške - naj si prebere Zakon o delovnih razmerjih, ves čas nosečnosti, celotno porodniško (in nego, skratka celo leto) ter še mesec po vrnitvi je delodajalec ne more odpustiti.

Anonimen -> RE: obvezno zavarovanje v času porodniške (2.2.2009 22:05:16)

Ja, na csd mora sporočit, da ni več zaposlena - da gre osnovno potem iz njihovega naslova

UT_2008 -> RE: obvezno zavarovanje v času porodniške (3.2.2009 9:43:56)

Niso je mogli iz porodniške odpustit. Za to se gre na sodišče. Jest jim pa ne bi dala  zadovoljstva. In če je postala višek in koga slučajno zaposlijo, naj jih toži ko norce!

Stran: [1]