domač kruh (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Ula3 -> domač kruh (2.2.2009 9:00:20)

Kako spečete dober, mehek, penast kruh? Jaz velikokrat pečem kruh sama, a se mi ne posreči vedno, da bi bil penast, je zelo dober, a bolj "zbit".
Dajte mi kak dober nasvet, prosim!
Ula




Anonimen -> RE: domač kruh (2.2.2009 9:42:41)

Najbrž daš preveč moke.Moke daj manj,da je testo fajn mehko,da ti gre s prstov,ko ga mesiš in s posode.Pa bolj,ko boš mesila boljši bo.Ko jaz mesim kruh,kr mehurčki pokajo,pol pa pride ful dober in mehek.Če se mi pa ne ljubi mazat rok,ga pa zamesim kar na multipraktik in je tud super.




mala navihanka -> RE: domač kruh (2.2.2009 9:54:27)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Ko začneš mesit poskusi najprej s kuhalnico in kar dost dolivaj vode ali mleka,potem pa nadaljuj z roko,tekočino vlivaj počasi dokler imaš še suhe moke in naj bo vse skupaj malo bolj mokro(verjetno že na začetku začneš trdo mesit,kuhalnica ti bo pomagala).Dokler nisem dobila pravega občutka za mesenje sem delala tako pa mi je uspelo,da je bil kruh mehak.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tweety83 -> RE: domač kruh (2.2.2009 17:42:55)

testo ne sme biti zbito in suho - daj toliko tekočine da gre fajn iz rok in da se ne prijema na posodo. Jaz ga trikrat zamesim in trikrat pustim vzhajati, potem ga pa dam pečt. Ko je pečen ga pokrijem z rahlo vlažno krpo.




Anonimen -> RE: domač kruh (3.2.2009 9:13:53)

Meni pa je po telem recveptu super pa se gnetit ne rabim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Kruh_brez_gnetenja-9450.html




muška -> RE: domač kruh (3.2.2009 9:50:36)

Komentarji so me čisto navdušili, tako da sem ga že dala vzhajat, me res zanima kakšen bo. Samo 12 ur ga ne bom pustila, ti ga pustiš 12 ur vzhajat?




Anonimen -> RE: domač kruh (3.2.2009 9:56:18)

ja jaz ponavadi zvecer skupaj vrzem naslednji dan pa specem,ponavadi je se vec kot 12ur




muška -> RE: domač kruh (5.2.2009 7:54:40)

sem naredila ta kruh in čeprav sem se čudila pa smejala zraven pa ..... je uspel fenomenalno! Hlebec je bil kot narisan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Polomila sem ga edino, ker sem še malo toplega dala v vrečo tako da je mogoče malo preveč moker, ampak druga runda mi je čez noč že vzhajala, tako da gremo akcija dalje .




Stran: [1]