NATAŠA11 -> sprožitev poroda (19.4.2005 10:33:37)
|
Jaz sem rodila dvakrat in obakrat so mi porod sprožili.:zmeden: Prvič sem bila en teden pred rokom, odprta 2 cm, popadkov nič, otrokov utrip pa čedalje slabši (utrip je imel okoli 110 udarcev na minuto). Tako so me sprejeli v porodnišnico, mi dali svečko (prvo okoli 12.ure, drugo okoli 18.ure) in ker se ni nič dogajalo so mi predrli mehur, čakali eno uro in ker še vedno ni blio popadkov so mi začeli dajati umetne (infuzija). Rodila sem po 2,5 urah in moram priznati, da ni bilo tako hudo kot sem pričakovala. Sinko je bil pa tudi OK, saj smo se zanj najbolj bali.9nebesa Drugič pa so mi sprožili porod, ker sem bila že en teden čez rok, posteljica zrela, jaz pa zopet odprta samo 2cm in nič popadkov ( tudi lažnih ne ). Tokrat sem šla takoj v porodno sobo, kjer so me pripravili, predrli mehur ( nič svečke ) in po eni uri dali umetne popadke. Kapnile sta samo dve ali tri kapljice in so se takoj začeli popadki, ki so trajali skoraj v eno , no mogoče je bilo med njimi minuto pavze. Tako sem rodila v pol ure po nastavitvi infuzije. Bilo je hudo, ampak kratko.Tudi drugi fantek je bil lep, zdrav in mi je tudi ta porod ostal v lepem spominu.:angel: Takšne so moje izkušnje s porodi in se nanju prav rada spomnim! Srečno in upam, da bo tudi tvoja izkušnja lepa! 9nebesa
|
|
|
|