mlavla -> RE: Februarski sončki - 10. del (3.2.2009 9:37:15)
|
včeraj sem se prvič spravla zapisat mojo porodno zgodbo in sicer eni sošolki...pa če katero zanima si jo lahko tud prebere.. No pa naj ti opišem še mojo porodno izkušnjo. Meni se je do poroda zelo vleko, saj sem rodila 13 dan po PDP, pa še takrat so mi sprožili.(očitno je bilo Neži preveč lepo v mojem trebuhu) Skratka kar naprej sem bila na pregledih, zadnji teden v porodnišnici, kjer sem imela kar naprej CTG-je in pa amnioskopijo (ko pregledujejo plodovnico). Ker se je otročku v trebuhu skozi dobro godilo, jst sem se počutila ok, smo pač čakali toliko časa. No potem pa so le določili kdaj naj pridem v P,. Sprejeli so me okrog(28.2) 20h, čez kakšno uro sem dobila svečko za mehčanje MV. Nato se me napotili v sobo, kjer naj bi prespala noč (moža pa so poslali domov..imava pa približno pol ure vožnje), proti jutru pa naj bi se začelo kaj dogajati. če pa ne..pa naj bi dobila še kakšno svečko ali pa gel. Mene je pa že okrog pol enajstih nekaj začelo ščipati in to se je čedalje stopnjevalo. najprej mi sploh ni noben verjel in so mi govorili,da naj grem kar ležat pa probat zaspat. Vendar tud pet minut nisem zdržala v ležečem položaju. Zato sem se odločila,da grem hodit..in tako sem se sprehajala po hodnikih. Nekako tako sem preživela do pol enih ali še malo več..nato sem pa le šla do babice, ki me je dala na CTG..kar sem zelo težko prenašala. Naprava pa sploh ni zaznavala kakšnih hudih popadkov, čeprav sem jih imela že na 3 minute. Tako si mi rekli, da naj še malo vztrajam ali na postelji ali pa naj hodim.In tako sem še kakšne dobre pol ure hodila, to mi je še najbolj odgovarjalo. Ko so končno spoznali,da imam že kar močne popadke, me je babica zamotila še s papirologijo..ko sva s tem končali..pa pravi (ura je bila okrog treh), da bo pogledala koliko sem kaj odprta (ob prihodu sem bila cca. 2cm)..no in pravi,da 8 cm in da bom kmalu rodila. Zato sem hitro klicala mojega moža..zdelo se mi je da čakamo samo še njegovo prisotnost... Malo čez pol četrto mi je ven porinilo mehur, vendar sam ni počil in je to storila babica...nato je prišel moj mož..in z enim popadkom je najina punčka bila zunaj..rodila se je ob 3:46..bila je zelo lepa, sploh nič modra, le okrog oči je bila malo rdeča..pa fajn se mi je zdelo ker sem jo takoj dobila na trebuh, potem pa je moj prerezal popkovino... Skratka..kar lepa izkušnja..a tudi boleča.(a znosno) Vendar menim,da mi je hoja zelo pomagala pri prenašanju bolečine med popadki, saj si ne predstavljam, da bi med popadki morala skoz ležat..ker me je 5x bolj bolelo na koncu ko sem ležala v porodni. K sreči pa sem bila v porodni do poroda le dobrih 45 minut. lahko rečem, da si v drugo želim tudi kaj podobnega.pa da bi bil moj že prej ob meni. Uf..kolk sem se razpisala..je nastala cela klobasa.
|
|
|
|