Kaj bi to bilo? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Ula3 -> Kaj bi to bilo? (1.2.2009 17:40:51)

Punce pomagajte mi prosim, če ima kakšna podobno izkušnjo.
Sin je že sinoči (star je 4 leta) dobil vročino 38 stopinj, zjutraj pa sem na obrazu opazila temno rdeče lise po obeh ličkah in po nosu, ki se je rahlo razširila v čelo, tudi po telesu ima takšno čudno hrapavo kožo z podobnimi fleki, vendar ne veliko.
Ima ves dan vročino, a ne veliko, med 37-38, nahod, je živahen, mogoče malo manj kot običajno. Je pa še ena stvar, ki mi ne da miru, ima obupen zadah iz ust in rahlo obložen jezik, vendar pravi, da ga ne boli grlo??!!
Jutri bova verjetno šla k zdravniku, če ne bo boljše, a mi ni jasno, ker do zdaj ni imel nikoli nobene alergije, vsi znaki pa kažejo tudi na to + viroza.
Kaj naj storim, kaj bi to bilo...naj ga mažem po licu ali rajši ne....

Anonimen -> RE: Kaj bi to bilo? (1.2.2009 17:42:53)

A niso to znaki za 5. ali 6. bolezen?

špelin@ -> RE: Kaj bi to bilo? (1.2.2009 17:45:33)

Pelji ga k pediatru, da ni slučajno škrlatinka KLIK

Gina -> RE: Kaj bi to bilo? (1.2.2009 17:47:11)

pojdi k zdravniku. Več bolezni ima podoben potek, vsaka ima drugačne sorte spuščaje. Pri nas je škrlatinka izgledala podobno, kot opisuješ, pa še trebušček ga je bolel malo zraven, ap vijoličen jezik, pa težko požiral, pa vročina...

Zala01 -> RE: Kaj bi to bilo? (1.2.2009 18:19:20)

točno tako je pri našem fantku zgledala škrlatinka, kakšen dan kasneje pa še drobni izpuščaji po trebuščku in v pregibih...čim prej k pediatru zaradi morebitnega antibiotika...lp

Mišni -> RE: Kaj bi to bilo? (1.2.2009 18:26:01)

Ja, jaz sem tudi na škrlatinko pomislila. A mu je bilo kaj slabo?

Ula3 -> RE: Kaj bi to bilo? (1.2.2009 18:45:40)

ne ni mu blo slabo, samo ponoči je enkrat zajamral, da ga boli trebušček!

Nattasha -> RE: Kaj bi to bilo? (1.2.2009 20:23:31)

Škrlatinka je v bistvu angina z izpuščaji. Res si lepo opisala simptome, je težko  če izpuščaja ne vidiš, malo lahko pogledaš če ima slučajno jezik ob straneh take malinaste barve. Je pa tudi res, da je eden od znakov gnojne angine zadah iz ust, tako da imata mogoče malo bolj komplicirano vse skupaj, boš vidla. Vsekakor obisk pediatra!

lotty4 -> RE: Kaj bi to bilo? (2.2.2009 13:45:40)

Mi smo tud imeli take znake, pa smo ravno tako pomislili na škrlatinko pa je bila le šesta bolezen. Hvala bogu. V parih dneh je vsega konec

Stran: [1]