Nadev za torto (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


Tipi -> Nadev za torto (18.4.2005 22:04:41)

... ima katera od vas kakšen dober recept. Samo da ni sadni.


lp :sloncek:




jaz99 -> Nadev za torto (18.4.2005 22:05:26)

Hja ,kr neki:torta::torta::torta::torta:




TaRe* -> Nadev za torto (18.4.2005 22:09:56)

Če ti ga lohk povem na privat...da ne bom kregana.:rozica:




jaz99 -> Nadev za torto (18.4.2005 22:26:27)

Rumova krema(okus po punču)


25dag margarine
8 žlic sladkorja v prahu
2 rumenjaka
2 žlici šipkine marmelade
0,3 ali 0,5 ruma
sok ene limone

Margarin,sladkor v prahu in rumenjake penasto vmešaj dodaj marmelado,rum in limonin sok
:torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta:
Čokoladna krema

14 dag sladkorja
14 dag čokolade
4 jajca
1 žlica moke
25 dag margarine

Na pari 15 minut mešaj sladkor,čokolado ,cela jajca in moko. V ohlajeno dodaj margarin
:torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta:

Orehova krema

15dag sladkorja
25dag orehov
6.5dl mleka
2 vanili sladkorja
2 žlici moke
1 margarin
rum

Sladkor in orehe polij z 1.5 dl vrelega mleka. Vanili sladkor in moko skuhaj v 0.5 l mleka.(kot puding).Obe kremi zmešaj in nato v ohlajeno dodaj margarin. (če boš videla da je krema preveč tekoša dodaj eno želetino)
:torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta::torta:

Skutin nadev ali krema

100 dag skute
20 dag mletega sladkorja
1 margarin


Skupej zmiksaj(se ne kuha)



Če pa bi rada kej posebnega pa mi povej in če ti bom lahko pomagala ti bom to naredila z veseljem.Na zalogi jih imam še telo veliko.












jaz99 -> Nadev za torto (18.4.2005 22:37:52)

Ta-Re* povej ga meni.




andrejaz -> Nadev za torto (18.4.2005 23:11:53)

Čokoladni nadev, ki ni preveč sladek

Rabiš pa:
- 1 sladko smetano in
- 10 do 15 dag jedilne čokolade (obvezno jedilne)- ki jo razlomiš na koščke

V posodo daš smetano in postaviš na štedilnik., da zavre. Štedilnik sedaj izklopiš in v smetano vržeš jedilno čokolado. Zmešaš z žlico, da se čokolada čimbolj razmeša s smetano. To packarijo nato ohladiš najprej na sobno temperaturo, nato pa jo za kaki 2 uri postaviš še v zamrzovalno omaro. Po 2 urah nato še z mikserjem zmiksaš. Če se noče zmiksati in postati krema gosta jo postaviš še za nekaj časa nazaj v zmrzovalno omaro.




al1* -> Nadev za torto (19.4.2005 7:46:42)

Jaz delam kremo podobno kot andrejaz, le da dam namesto jedilne čokolade mlečno ali pa milko, ki je polnjena z lešnikovo kremo - je okus še boljši.




Anonimen -> Nadev za torto (19.4.2005 8:21:03)

Stepeš tri sladke smetane nato dodaš 3 vrečke po 1000 gramo čokolade v prahu. Zmiksaš. To je vse.

Najprej misliš, da se to vse skupaj ne bo nikoli zmešalo, je kot en velik zmazek, ampak moraš vztrajati, najprej bolj počasi, potem pa z navadno brzino pri mikserju. Odlična krema, taka kot pri kranjskih Sacher tortah. Tiste, ki jih pznate, veste.




Stran: [1]