rabim spodbudo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mela -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:35:32)

no punce moja,da vam zdaj še jaz začnem težit:noseča sem "že" 23t in 4d:bravo::bravo:!uživam v nosečnosti,ker se mi zdi čudovito, da bom mamica in da nosim čudovito bitje v sebi....:love::love:no zdaj pa "problemček":zadnje dni razmišlaj o porodu in seveda komaj čakam da rodim, da končno vidim svojo bebico VENDAR ME JE PA TAKO STRAH-PORODA!!:((:((:((sej vem da je to naravno pa da če rodi na miljione žensk bom pa še jaz.a vendar...:zmeden: zdej me pa zanima kaj bolj boli al popadki al ko gre dojencek ven pa ko potiskas?ker mene je glih tega strah-ne popadkov.pa sej ne da bi bla neka reva ampak tko me je pač malo strah!!
drugace pa res se ze veselim in za bebico imam že skoraj vse stvari le še nanj ali nanjo čakamo!:duda::duda::duda:

Rozalija -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:38:32)

Najbolj boli ko ti dajo iglo za infuzijo v roko. Ostalo je mačji kašelj v primerjavi s tem (ok priznam, panično se bojim inekcij).

Ma ne obremenjuj se s takimi brezveznostmi, kot praviš tolko nas je že rodilo, boš pa ja še ti... noben ne ostane not, pa noben ne gre ven brez bolečin (ali pač z EA???)

mela -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:39:46)

:bravo::bravo::bravo::bravo:

Rozalija -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:40:46)

A bo dost za spodbudo????

Gina -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:40:47)

Ko potiskaš skoraj nič ne boli. Bolijo popadki. Sploh je zoprno, ker med popadki ne smeš stiskat mišic, pa vse te sili k temu. Ko pa te že tako tišči, kot bi moral iti kakat pod nujno, pa ti rečejo, zdaj pa pritisnite (še govorijo zraven lulat, kakat!), pa si tako vesel, ker končno lahko pritisneš, da neha vse bolet. Res, nič se ne zmišljujem. Tudi če otrok ne gre čisto pri prvem popadku ven, je vseeno pravo olajšanje tisto pritiskanje. Tega se čisto nič ne boj.:):):)

mela -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:43:06)

ve ste že pravi profiji!!!:bravo:vam zaupam!hvala

puncica -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:44:38)

Men ni bilo čisto nič strah, sam neka nervoza je bila, pač živčnost pa to, kako bo. Tako da sem bila pripralvjena, da bo bolel. Mene je najbolj bolel ko sem potiskala, saj se nikamor ni premaknal (no vsja men se je tako zdel) popadki so se mi zdel čist izi, pač sem misla da bo huje, a se jih je dal predihat. A ja rodila sem brez EA.

Mi je bilo pa ful smotan ko so mi postlco ven vlekl, tam me je pa ful bolel, ker se je ukleščla v maternični vrat in ni šla naprej celo popkovina se je strgala. No pa so mogl mal počakat potem pa je šlo. Ne vem zakaj se jim tako vedno mudi.

Zdej pa še to bolečina je čist relativna, nekatere ful popadki in porod boli nekatere ne tako da bi bilo za umret. Moram ti povedat da je moj prag bolečine zelo nizek, pri zobarju obvezno hočem anestezijo, in ti rečem raj grem rodit še enkrat kot pa k zobarju.

Sicer boš pa ti spet čist drugače doživljala porod, saj ni niti eden enak. Pa čim manj bolečin ti želim in enga lepega zdravega otročička.:bravo::bravo:

mela -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:46:01)

ma sej bom prezivela:itak bo moj z mano potiskal!:)-

puncica -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:48:27)

Pa še to ful pomaga da sprostiš mišice v stegnih pa to, jst sem mojmu kr naprej govorila a imam napete in je probal in rekel ja, sem jih sprostila in je bilo. Moraš imeti sproščene mišice, vsaj potem manj boli Ne vem če si prebrala knjigo Izziv poroda, tam ful lepo vse piše, ti jo priporočam.

mela -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:48:56)

rozalija kako naj si jaz dam ta trakc gor da piše koliko sem noseca pa to -sej me zastopis!!??

Rozalija -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:51:49)

ja ja puncica tele mišice je pa treba sprostit, mene so cel čas kregal naj rit sprostim, pa smo pol ugotovil, da je najbolj če mi nogo dvignejo... pa smo tko rojeval.

Ti samo ubogaj babce pa bo in ko rečejo ne pritiskat niti pod razno ne pritiskaj, ko pa rečejo zdaj pa pritiskaj, pa pritiskaj kot le moreš. Pa jaz sem vse proti bolečinam vzela kar so mi ponudli, oz jaz sem rekla kaj spet hočjo, fant pa zraven, kar dajte, kar dajte ji kar je treba... ha ha.

mela -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:54:26)

ja jst tut mislm VSE kar mi bodo ponudli vzela proti bolečinam!!!!!!tko da me ze to malo talazi!

Rozalija -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:54:32)

Greš na lilypie.com ali na snugglepie.com (ne vem kako točno se napiše, vidiš pri meni če gor na ime klikneš... men zdele noče pokazat) Pol pa ko ti pokaže prvo kodo prekopiraš v nastavitve v tvoj opis.

Pa še kar nekaj teh je, sam jih vseh ne vem.

puncica -> rabim spodbudo (18.4.2005 21:55:30)

:)-:)-:)- Rozalija ta je pa dobra, kr dajte ji, a si bla tako boga. NO sej jst se tud nisem nič branla, pa še ko me je vprašala kam me tiši na ker stran, sploh nisem mogla odgovort, sam pokazala sem. Se mi je že mal bledl od tistega smejalnega plina:)-:)-:)-

mela nič skrbet, boš vidla da bo hitro mimo. :bravo::bravo:

Rozalija -> rabim spodbudo (18.4.2005 22:00:54)

Kar precej, sam fora je v tem, da sem se jaz le na mojga skoncentrirala in sem le njega poslušala in se mi sploh ni dal ukvarjat še z nekim razmišljanjem o tem a rabim masko al ne, pa kaj mi bodo dal v roko, pa kaj ne.. .a so to umetni popadki, a je to kaj proti bolečinam... ma saj vi veste, kaj mene s tem obremenjujete.

Mela ti sam povej kaj hočeš: vodo, čaj, lulat, kakat, pejte ven, da bom lahko lulala, pa vodo odprite.... več ko poveš bolje bo.

mela -> rabim spodbudo (18.4.2005 22:03:26)

ha ha ha-faca si!hvala ker si me se povrh v dobro voljo spravla in že nestrpno čakam da vam povem kake gluposti sem počela med porodom!

NENAJANI -> rabim spodbudo (18.4.2005 22:57:40)

Iskreno povedano, mene je tudi strah!!!! :ups: Ampak sem se odločila, da bom rodila brez EA, pa naj bo kar bo!!!! Če so vse rodile, bom pa še jaz!! Noter 100% ne bo ostal :)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-
Ne obremenjuj se s tem, nima smisla!!!!
Nena, :rozica:

Lunca1 -> rabim spodbudo (19.4.2005 6:32:14)

Punce, tiste ki vas je strah, vam res svetujem EA, je super. Mene je bilo strah, da sploh ne morem povedat. Sem kar jokala tiste dni pred porodom., pa tudi že mesece prej. Malo mi je pomagala ko sem hodila k Evi Kuhar.

Mene osebno ni bolelo do iztisa, takrat pa me je zelo zapeklo. Verjetno zato ker sem se strgala. No bolelo me je sicer tudi prej med popadki, ker so mi morali vmes še enkrat vstavit EA, ki ni dobro prijela. Potem pa 9nebesa.

TARA in MAJ -> rabim spodbudo (19.4.2005 7:09:27)

rodila sem tri otročke najdalši porod je trajal 15 min.Rajši grem rodit kot k zobarju;)

Pa srečno bilo je tud mene strah sicer pa je skoraj vsako:rozica:

Olivija -> rabim spodbudo (19.4.2005 8:40:54)

Res je, potiskanje otroka ven ne boli nič. Mene je bilo tudi tega najbolj strah, pa je bla to potem najbolj prijetna zadeva pri celem porodu. Tako da, ko si enkrat končno odprta 10 cm ni nič več strašnega. Popadki pa bolijo, tam pa res pomaga dihanje. Še bolj strah me je bilo pa rezanje presredka, kar pa potem tudi čutila nisem (ker je itak koža čisto napeta).

LP, Olivija

Stran: [1]