mogant -> RE: kdaj uvajati gosto hrano (2.2.2009 15:06:22)
|
V bistvu se jaz še vedno sprašujem in čudim zakaj se veliki večini mamic tako mudi z uvajanjem goste hrane??? Sploh ne vidim nobene prednosti v tem, kvečjemu si samo še malo zakompliciraš življenje.... sploh so današnji trendi taki, da naj bi začeli z uvajanjem goste hrane šele po 6 mesecih... tvoji dve sta korigirano stari ŠELE 3 mesece, nisem noben strokovnjak in ne znam ocenit, če jim mleko res ne zadostuje več, sicer pa malo dvomim, da bi pri tej starosti že potrebovali kaj drugega... Moji trije so se izključno samo dojili 6 mesecev, z uvajanjem goste hrane smo začeli pri 8,5 mesecih, korigirano so bili stari 5,5 meseca... redili so se 1kg na mesec, edino tisti prvi mesec ko smo začeli z gosto hrano so se zredili samo 600g, kar je v bistvu normalno, če smo mleko zamenjali za sadje in zelenjavo... Meni se na tvojem mestu ne bi mudilo, moja edina dilema, takrat je bila, ali bi bolje, bolj trdno in bolj dolgo spali, če bi jim dala zvečer v mleko kašico?... no in iz tega razloga je bil to tudi prvi obrok dojenja, ki smo ga zamenjali za žličko, pa so se ravno tako zbujali lačni po treh urah!!!
|
|
|
|