negativni kožni testi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

biga -> negativni kožni testi (30.1.2009 21:52:18)

Pri 20-mesečnem sinu smo danes opravili kožne teste in je bilo vse negativno, edino pri mleku je bil flekec velik 1 mm. Skratka, zelo malo reakcije. Sestra mi je rekla, da se to ne šteje za pozitivno, ker mora biti vsaj 3 mm. Do zdravnika nismo prišli, ker je bil preveč zaseden. Zdaj pa ne ve, ali naj počakam na izvide po pošti, ali naj kar ukinem strogo dieto brez mleka, ki jo ima v vrtcu? Sem mu že dala piškot z mlekom, sir in smetanovo omako za probat, pa ni bilo reakcije. A naj gremo na normalno prehrano? naj povem, da nikoli ni imel reakcij na koži ali kakršnih koli drugih, le rezultati so bili vseskozi pozitivni, malo nad 0,35 spec. IgE. A moramo še naprej paziti pri oreščkih in medu ali naj mu dajem vse?

mixon -> RE: negativni kožni testi (31.1.2009 9:10:09)

jaz imam sina alergika in sva ze parkrat bila na testih,glih zdaj v sredo sva bila na alergoloski.kako to da ti je sestra gledala rezultate?to lahko naredi samo zdravnik.  to pa se nisem slisala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]zdravnica ti mora dati napotke za naprej,izvide pa dobis po posti.

noe -> RE: negativni kožni testi (31.1.2009 11:10:41)

Moj sin je tudi alergik in na vsakem testiranju je zdravnica rekla kaj je + in kaj ne.
Hčerka pa je bila tudi testirana pred 8 dnevi in je bilo po kožnem hvalabogu vse -, na izvid pa še čakamo, ker so ji vzeli še kri.In nama je zdravnica svetovala, da naj ima  dokler ne dobima  izvida  dieto brez jajc.Pa še potem moramo biti pozorni, če bo neg.  na morebitne reakcije, ko bo jedla jajco.
Tako , da jaz bi na tvojem mestu počakala na izvid.
Kje pa ste bili testirani, v celju??

biga -> RE: negativni kožni testi (31.1.2009 11:51:09)

Testirana sva bila v novomeški bolnišnici. Problem je, ker so nas doslej obravnavali vselej različni pediatri, ker je vsakič, ko imava teste drug. Tako sva bila zadnjič pri eni zdravnici, ki je rekla, naj se naročiva na kožne teste, včeraj je bila pa druga, ki sina po testih ni želela pregledati, češ, da ga obravnava drug pediater. Kakor koli, sestro sem sama spraševala par stvari okoli rezultatov, glede na to, da nisva prišla do zdravnice. In glede na to, da ne vem, kako naprej, bom res počakala na izvide, v katerih bo menda pisalo, kaj svetujejo za naprej.

noe -> RE: negativni kožni testi (31.1.2009 18:22:46)

Kok ga ni hotla pogledat??
Če je bila v ambulanti ona bi ga morala, če ne pa bi vaju naj naročili, ko  je vajin pediatr v  službi.
Mene je tud vzadnič razjezil, ker vseskozi kupujeva linola fet zaradi atop. der.
pol mi pa po dveh letih v lekarni pove, da se dobi na recept[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Samo očitno se ne pišemo prav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Gina -> RE: negativni kožni testi (31.1.2009 19:32:36)

Če so skupni IgE-ji zvišani, gre skoraj gotovo za alergijsko reakcijo. In kožni testi niso ravno sigurna varianta. Lahko so negativni, tvoj otrok pa ima točno na tisto stvar alergijo in lahko so pozitivni, pa otrok na tisto stvar ne bo imel nobene alergije. Skratka so nezanesljivi. Skupni IgE-ji pa kažejo na to, da je tvoj otrok na nekaj preobčutljiv.Na kaj boste pa morali pogruntati iz izkušenj.

Tisana -> RE: negativni kožni testi (1.2.2009 10:29:58)

Pri naši pupi so kožni testi vedno negativni, krvni na KML pa vedno do sedaj žal pozitivni.

Gina -> RE: negativni kožni testi (1.2.2009 16:35:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Pri naši pupi so kožni testi vedno negativni, krvni na KML pa vedno do sedaj žal pozitivni.

Ja, pri meni je isto, ne na KML, pač pa celokupni. Tako dolgo so mi govorili, da mi nič ni, pa tako dolgo niso zdravili alergije, da imam sedaj še "pljuča v okvari" kar naprej. Če vam rečejo, da so skupni ige-ji povišani, jemljite to resno. Alergija ni nekaj samo malo motečega, alergija je resno komplicirano stanje, ko se telo kar naprej brani, se posledično ves čas počutiš kot da bi bil ful bolan, pa še dihat ne moreš normalno. To ni en hec, to niso samo pikice, to je stanje celotnega telesa. Probajte pogruntat, na kaj je alergična.

Stran: [1]