|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve gubice
31.1.2009 20:31:18   
bumerang
Kozmetike seveda ne kupujemo glede na ime in glede na embalažo ampak izključno glede na sestavine in potrebe lastne kože. In ker se potrebe kože spreminjajo, se spreminja tudi izbira ustrezne kreme. Še več, tekom leta se potrebe kože spreminjajo, verjetno pozimi koži ne paše enaka krema kot poleti.
Naravna, eko, bio in kar je še podobnega se lepo sliši, da tudi lepo izgleda pa poskrbi kak uveljavljen certifikat ne pa blablabla proizvajalca. Poudarek na uveljavljen.

Efekt kreme na koži nima nobene veze s kvaliteto.  !
Kisline, ki koži zelo koristijo, velikokrat najprej sprožijo mozolje (kot reakcija čiščenja) vendar se koža kmalu umiri in fajn očisti. Če se ne, potem izbira tiste kisline ni ustrezna.

Marsikatera "naravna kozmetika" vsebuje eterična olja, ki so seveda naravna, ampak koži škodljiva do zelo škodljiva zato tudi vse naravno ni dobro.

Zdaj že enih milijontič pišem o kremah in verjetno zvenim kot en ekspert, kar zagotovo nisem. Do nekaj teorije sem se prebila s prebiranjem strani o kozmetologiji, svojo nego pa iskala en lep čas in še ne našla v celoti. Zastopam pa teorijo "manj je več". Vsaj moja koža je v to trdno prepričana.

Informacije o tem, kaj posamezne sestavine pomenijo, so zlahka dosegljive na spletu, če je komu v interesu, si lahko pogleda in poišče tako da to ni problem. Problem je predvsemv kombinaciji teh posameznih sestavin in zanesljivosti navedb.

OlyveOyl, tale kremica - po tem malem kar vem! - je precej mastna. Druga sestavina je sicer tudi vlažilna ampak hkrati in predvsem tudi olje tako da tistim, ki iščejo nemastno vlažilno kremo ne bo ravno sedla. Poleg tega vsebuje alkohol in to kar visoko tako da pri meni apriori odpade. Tudi o koristi izvlečkov granatnega jabolka se baje, kot sem pred kratkim imela priložnost izvedeti, krešejo mnenja.

Kogar zanima, si informacije o sestavinah lahko prebere npr. tukaj:
http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary.aspx
http://www.deancoleman.com/cosmetics.htm
http://www.dermadoctor.com/article_Cosmetic-Ingredients_108.html

Nujno pa še tole:
http://www.hallgold.com/toxic-chemical-ingredients-directory.htm

Na kratko pa se v kremah izogibajte (kopiram in prevajam od nekje drugje):
- silikonov - vse navedene sestavine, ki se končajo z -one ali -siloxane,
- navedbe sestavin kot EDTA, PEG, PPG, MEA, DEA, TEA,
- petrolati (parafinum liquidum, paraffin, petrolatum, ozokerite, ceresin),
- vse sestavine, poimenovane z velikimi tiskanimi črkami in številkami, ki so neparne (npr: C12-15 pareth 2
- vsa imena s pripono -ISO ali -ETH .
- koži škodljivi so še cocamide DEA, MEA o TEA,
- sodium LAURYL sulfate in ostali emulgatorji z imenom laury,
- konzervanti s formaldehidom (sodium hydroxymethylglycinate; Imidazolidinyl urea; diazolidinyl urea),
- konzervanti tipa (2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol;5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane;methyldibromo glutaronitrile),
- Triclosan, ki po raziskavah celo prehaja v obtok). 
- isopropyl myristate e isopropyl palmitate, oba hudo komedogena.

Dovolj? user posted image

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu pikalonica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.1.2009 22:45:02   
ery
Bumerang, uf... si pa dobra. :)

Sedaj pa še eno vprašanje zate... imam tisto kremo od granatnega jabolka.. saj veš od kje.. :)
pa na začetku je bilo ful dobr, sedaj sem pa vsa rdeča v obraz.

Torej kaj bi ti čisto tako predlagala meni, ki rabim vlažilno kremo... T cona je pa mastna, pač mozoljčki.

Res hvala za mnenje,

papa

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.1.2009 22:55:36   
svita
Meni pa je najbolj všeč krema za zelo občutljivo in suho kožo od Afrodite. Po nanosu kreme se namažem še z Afroditinim serumom in koža je lepo navlaženauser posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 28
1.2.2009 5:41:17   
bumerang
Ery, bejž no, a da si po njej vsa rdeča v obraz? Eh, se bom vzdržala komentarja, da ne bom tožena.

Sicer pa ponavljam, jaz pojma nimam oz. vem ravno toliko, da se zavedam, da nimam pojma, tudi sama sprašujem druge. user posted image

Jaz kreme zase na slovenskem tržišču nisem našla, sem pa prepričana, da kreme so, ampak so tam od 3x do 10x dražje od teh, ki sem jih izbrala sama pa se mi ni zdelo smiselno niti iskat dalje. Če bi pri nas izbirala, bi recimo pod drobnogled vzela Suki, vendar nisem, ker sem prej že našla.

Lahko ti za ilustracijo sestavin napišem, kaj sem izbrala sama:

Vlažilen nemasten gel brez katerega mi ni več živet:
Aqua-Aloe barbadensis gel*-Dicaprylyl carbonate-Salix alba extract*-Hamamelis virginiana extract*-Glyceryl stearate citrate-Sodium PCA - Lipoic acid-Sodium hyaluronate-Sodium lactate-Salicylic acid-Lactic acid-Allantoin-Panthenol-Xanthan gum-Glycyl glycine-Dehydroacetic acd-Benzoic acid-Phenoxyethanol-Chamomilla recutita oil.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 29
1.2.2009 8:15:31   
OliveOyl
Bumerang hvala za odgovor.user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.2.2009 2:59:40   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: tianna
No, katero kremo priporočate za prve gubice?

La Prairie Cellular Wrinkle Cream.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
27.2.2009 18:53:22   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

A na podlagi lastnih izkušenj? user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.2.2009 19:40:19   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Ne. Še nimam gub. user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.2.2009 19:55:30   
Pika Zoja

No mene to fenomenalno zmoti, veš. Pa nočem provocirat, ampak copy-paste zna vsak, pa pobrskat med kakšnimi fancy drogerijami. Ni pa nujno, da kremica kljub ceni deluje. In namen te teme je verjetno to, da punca, ki želi kremico, dobi čimveč podatkov o kremicah, ki so jih punce že poizkusile.
Ne razumem in ne dojamem poanto tega, da nekdo zgolj copy paste-a neko zadevo, ki je niti ne pozna. In kaj si pričakovala, če bi te nekdo povprašal, za kakšno kožo je krema primerna, kje jo kupiti, kakšna je cena, kje je najceneje, kaj naj pričakuje od nje.
Saj pravim... brezveze.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.2.2009 20:24:57   
Kerensa*
Tudi mnenja oz. izkušnje drugih, ki niso člani RR, veljajo (vseeno, kdo jih dejansko napiše sem). O ceni pa avtorica ni spraševala.

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
27.2.2009 22:49:37   
jar

PROTI gubicam najbrž. kot prvo je to, da morate imet vsaj malo maščobe v telesu in tudi na obrazu. presuhe ženske so hitreje gubaste. mal se ozrite na okrog in boste videle, da je to res!!

meni najbolj ustreza francoska kozmetika MELVITA . ni zelo poznana, je pa naravna in ni draga (cca 15 eur / 50 ml).
http://www.pharmacare.si/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=36

l'occitan res nikjer ni omenjena za naravno kozmetiko. pa je bila meni olivna zelo dobra. ampak absolutno predraga! ma se je treba mazat tudi po vratu in dekolteju. kaj mi bo lep sijoč obraz na gubastem vratu?

< Sporočilo je popravil jar -- 27.2.2009 22:54:02 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
28.2.2009 9:37:57   
kofetek2010

Ja, seveda in potem svizec....

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
28.2.2009 22:26:24   
Kerensa*
Ja, seveda in potem svizec....

user posted image user posted image user posted image

No, če ne štejeva ene gube med obrvema (nastala zaradi mrščenja - slabovidnost), potem jih res nimam. Ampak za omenjeno najbrž pride v poštev samo Botox.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?