|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oprema za dojencka
18.4.2005 16:03:14   
urskakr
Koliko casa ste bile nosece, ko ste zacele kupovat vso potrebno opremo za novorojencka.:( Sama sem prvic noseca, 13 tednov pa se mi se zdi prezgodaj, da bi razmisljala v tej smeri. Saj sem ze sla malo po trgovinah. Vsi me sprasujejo kdaj bom kaj kupila, pa se mi se zdi vseeno prezgodaj. In kaj od opreme sploh potrebujem? Prosim, ce me dopolnite:
vozicek, previjalna mizica z banjico, postelja, omara, lupinica in seveda oblacila, plenicke, flaske, duda, razne kremice:zmeden2:.... se kaj nujno potrebnega rabis cisto na zacetku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   oprema za dojencka
18.4.2005 16:10:50   
Anonimen
Začela sva tam nekej po 4. mesecu.

Si kar približno naštela. Jaz sicer na tvojem mestu ne bi kupovala prav posebne omare. Raje si kupi previjalno s predalniki, pa banjico posebej.

Pa od kremic rabiš le hladilno mazilo in eno trdo milo.

(odgovor članu urskakr)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   oprema za dojencka
18.4.2005 18:03:43   
Anonimen
Hojla!
Jaz sem vedno počakala nekje do začetka šestega meseca. (vraževerje je imelo malo prste vmes:)-;):)-)
Tudi jaz bi ti svetovala, da kupi previjalno mizico posebej in banjico posebej. V kompletu se ne obnese najbolj.
Drugače boš v materinski šoli izvedela točno kaj pripravit za doječka. Majčkeno pa ti vseeno lahko pomagam:
Lupinica, Voziček, Posteljica, Košek v katerem bo otroček spal čez dan, Previjalni pult, Banjica

Kozmetika:
Za nego popka: sterilni zloženci, fiziološka raztopina (ki pride prav tudi pri zamašenem nosku), medicinski alkohol.
Hladilno mazilo za ritko, morda tudi vato, če boš ritko umivala z vato in vodo, tako kot jaz.
Trdo milo za umivanje teleščka pri kopanju, blagi šampon za laske, mandljevo olje (za mazanje kože, ki je zelo rada suha in se lušči še nekaj tednov po porodu)
Za kopanje otročka si nabavi rokavice za umivanje za enkratno uporabo. (pripravi si tudi dve veliki mehki brisači za po kopanju)
Bepanthen mazilo, če bo ritka rdeča (pa tudi za nego bolečih bradavic pride prav)

Poleg oblačilc si pripravi še kar nekaj tetra plenic (vsaj 20-30), ki jih boš rabila za široko povijanje, za podlaganje pod glavico, za podiranje kupčka in za brisanje vsega mogočega:)-
Za široko povijanje rabiš seveda še povijalne plenice.

No, nekaj sem napisala, če se še kaj spomnim, bom kasneje dopisala.
Pozdravčke, Nojči:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu urskakr)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   oprema za dojencka
18.4.2005 18:16:42   
Lana_s
Jaz sem že na polovici osmega meseca pa še zdaj nisem nič prav kupila. Kupila sem zaenkrat samo posteljnino in dudico. Je pa res, da sem posteljico, lupinico, sterilizator in grelec za stekleničke dobila. Jaz tudi nisem hotela nič prej kupovat, ker pač nikoli ne veš kak se bo izšlo.

Kaj dosti več kot si napisala v bistvu ne rabiš. Ti pa tudi jaz priporočam, da kupiš predalnik in banjico posebej, ker so tiste s predalniki precej ozke in majhne, boš hitro potrebovala novo banjico. Omare pa po moje zaenkrat še ne rabiš.

LP

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   oprema za dojencka
18.4.2005 19:32:35   
k1
jaz sem do 30t imela edino to, kar so mi drugi posodili, s tem, da nisem še nič prala in sortirala, ker sem tudi med vraževernimi, da ne bi bilo kaj narobe. IN JE BILO! rodila sem v 30t, nič pripravljenega, niti šole za starše še nisva uspela dati skozi. no, naša mala je bila sedaj 2m in 10d v bolnici, ker se je rodila s 1070g, tako da sem si vmes lahko pripravila vse potrebno. sedaj sva končno doma, pripravljeni z vsem na vse. Priporočam: kje v 6m postopne priprave na novega družinskega člana! lp!

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   oprema za dojencka
18.4.2005 19:53:22   
CIPRESA
Jaz pa nevem kaj bi rekla, po eni strani se ti zdi malo neumno že takoj kupovat, po drugi strani pa poglejte mene, ko nikamor ne morem ker moram ležat doma, oz. mirovat zaradi tega, ker se mi krajša MV. Še dobro da sva z možem malo pohitela in večino stvari že kupila.

LP CIPRESA:nosecka:

Je pa to čisto tvoja odločitev, kakor ti paše.

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   oprema za dojencka
18.4.2005 20:53:07   
Gina
Jaz v zadnji nosečnosti zadnja dva meseca nisem prav nič več mogla. Ne pretiravam. Nisem bila sposobna priti do Lj., tam nekaj kupit in priti nazaj. S tem, da ne bi vozila sama. Še doma nisem mogla zlikat in pripravit za otroka, tako grozno sem se počutila. Kaj pa, če se tebi to zgodi? Prej pripravi raje.
Pa še, a veš kakšen strošek so vse te reči, pa računaj, da boš v prvem letu otroka morala poleg vsega napisanega kupit še stol za hranjenje, pa večji avtostol, pa stajico, mogoče hojico in nahrbtnik (no, vsaj mi smo to vedno rabili), da o vseh ostalih novih drobnarijah ne govorim. Lahko pri prvem otroku kar bankrotiraš. Tako da kar začni nabavljat. :):):)

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   oprema za dojencka
18.4.2005 21:48:09   
Rozalija
Rodila sem marca. Novembra so mi prijateljice na kup znosile vse, pol pa sem po novem letu začela kupovati. Prej sva pa kupila par stvari, tko bolj za lušt. Voziček sva kupila novembra (je bla ena huda akcija), lupino po novem letu. Previjalno sva naredila tako da sva na obstoječ predalnik dala veliko dilo. Košeek sva dobila sposojen. Banco tud tik pred.

Flaško sem dobila v eni reviji, kupila sem še hladilno mazilo, fiziološko, škarice in glavniček pa milo. Ostalo sva kupovala sproti kar sva rabila.

Stolček za hranjenje, večji avtosedež, stajco in hojco (če potrebuješ seveda) kupiš sproti ali pa pač rečeš naj ti kdo kupi če se ponudi.

Saj ne rabiš veliko.

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   oprema za dojencka
18.4.2005 21:57:44   
Margareta
Jaz sem tudi vrazeverna, ampak sem tam na zacetku 6. meseca zacela kupovati, postopoma, najprej drobnarije, potem pa vsak mesec kaj od drazjih stvari, ker drugace bi bankrotirala. Ko vse skupaj sestejes pride kar veliko denarja. Regres je sel pa po dolgih letih za nakup vozicka :bravo:, vem da sem ga lansko leto celega porabila za cunjice in parfume, leta poprej pa za solnine.

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   oprema za dojencka
19.4.2005 11:42:52   
Annny
Ojla,

še en nasvet:
flašk, grelca, sterilizatorja in črpalke za mleko NE KUPUJ VNAPREJ.
Pri nas je bil to stran vržen denar, ker ničesar od tega nismo rabili.

lp

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   oprema za dojencka
19.4.2005 11:44:59   
taya
Jaz sem za mojega pričela kupovati na koncu 8.meseca (bolj rizična nosečnost, pa vraževerje), ogromno stvari sem dobila, ampak šele zdaj, ko ga urejam sama (danes je star en teden), vidim kaj pride prav.

Za čiščenje otroška bombažna vata, voda (kupi dvojno plastično posodico), Bepanthen mazilo (en dan sem ga namazala z Bubchen hladilno kremo, pa je dobil rdečo ritko, mandljevo olje, dve, tri res mehke brisače (za brisanje in pokrivanje (med previjanjem), alkohol za popek, zloženci iz gaze (tudi za popek) ter fiziološka raztopina.

Kar se tiče oblačilc:
spodaj navadne bombažne majčke na trakce, za čez pa sva mu kupila (šele sedaj, ker je zeloooo praktično) spalne bombažne pajacke, ki se odpenjajo čez cel trebušček-do konca nogic.
Na začetku, ko imaš še tremo pri previjanju so res praktični, pa še slačit ga ni potrebno vsakič, samo odpneš do pasu.
Pa še kakšne copatke in to je to.

Samo ne kupuj preveč oblačil, ker jih res ne bo ponosil, pa tudi bodiji na začetku ne pridejo prav.

Lp, TAya

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   oprema za dojencka
19.4.2005 11:56:33   
Annny
Pri nas je bilo ravno nasprotno: nosili smo samo bodije!!

Jaz bi ti svetovala, da kupiš praško pasto (v nekaj urah pozdravi vneto ritko) in WELEDA kozmetiko (mi smo po dolgih 'borbah' s suho kožo ugotovili, da naši Naji ustreza samo ta naravna kozmetika).
lp

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   oprema za dojencka
19.4.2005 13:27:56   
Gina
Enako kot Anni, nosili bodije. meni so šle majčke na trakce na živce, ker se je spodaj vse gubalo, pa štoraste so za oblačit, spodaj ne moreš zapet...pa tisti pajacki, z odpenjanjem do konca nogic so se mi tudi zdeli štorasti, ker porabiš celo večnost, da vse zapneš, ko ga pa preoblačiš, ima pa revež tako kepo pod hrbtom....Meni so najbolj všeč normalne trenerka hlače, ali "hlače s copatki", pa navadni pajacki brez rokavov, obvezno na netke, ker gumbki niso praktični, potem pa mu takih hlač sploh ne oblečeš niti 3x.

No ja, hvala bogu, da smo različni, jaz ti pa predlagam, da kupiš vsakega nekaj in sprobaš, kasneje pa lahko oblačila dokupiš po mili volji. Večje stvari pa le kupi prej.

(odgovor članu urskakr)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   oprema za dojencka
19.4.2005 22:09:50   
Anonimen
Majčke na trakce so katastrofa!!! Samo pri prvem otroku sem jih imela, pa še to sem po treh tednih obupala in ga začela oblačit v bodije, ki so res bomba!
Nobenih težav ni novorojenčku oblečt bodi čez glavico. Bolj zoprno ga je rolat s hrbta na trebuhec in obratno, kar je pri majči na trakce treba.

Flašk in grelca res ne kupuj, črpalko pa tako lahko kupiš vsak trenutek tudi v dežurni lekarni, če jo boš slučajno rabila. Jaz bi brez nje zelo težko shajala. Imam avetnovo in je super.

Pozdravčke, Nojči:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu urskakr)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?