Obiski v porodnisnici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

san -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 18:23:57)

pri meni so se pa kar obakrat v porodnisnici odlocili namesto mene in prepovedali obiske, ker je bilo tisti cas toliko viroz na pohodu.
tako da prvikrat ni bilo nikogar, tudi ocetov niso spuscali, drugikrat pa je lahko prisel le otrokov ocka in je bilo moji izabeli in pa meni zelo hudo ker ona ni smela niti za minutko pogledat svojega bratca:(
pa tako se ga je veselila.

no ce bom rodila se enkrat, bi ob sebi zelela mojega dragega in najina otrocka, drugi dan mogoce se dedka in babici, ker so le ti ponavadi prevec nepotrpezljivi in morajo svoje vnuke videt takoj, ampak le za par minut.

lp s
:)

Miško -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 18:48:25)

Moja mama in moja teta (babica v pokoju) sta seveda pridrveli že takoj prvi dan. In moja sestrična. Pa me niso motile, ker so bile uvidevne in so zelo hitro šle. So mi pa bili v naslednjih dveh dneh vsi odveč (nekaj sodelavk) razen mojega najdražjega. Saj si že tako fizično slab, jaz sem imela še kateter, ker sem dobila edem in nisem mogla na vodo, pa kar naprej tekajo zdravniki in sestre okoli, pa za otroka moraš poskrbet. V glavnem nimaš časa in energije še za obiske.

Torej, če bom kdaj ponovila vajo (upam, da še enkrat), samo moj najdražji (čim več časa) + mama + teta babica (zadnjih dveh ne bom uspela zadržati, razen če ju dam kloroformirat) in nobenega drugega. In to bom jasno in glasno povedala.

LP

Miško

kofetek2010 -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 18:55:47)

Jaz bom z veseljem sprejela vse, ki bodo prišli v porodnišnico ;) - ampak domov pa kak mesec ali dva ne rabi nihče hodit...;)

Sem pri sinu pustila, da so obiski kar prihajali domov, kuhala in delala narezke, stregla od spredaj in zadaj... :zmeden:

Pupica -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 19:04:20)

jana73...pa ti si ena izredno dobra duša:ups:sej to je lepo:bravo::bravo::bravo:pa vseen:zmeden::zmeden:

No ko sme prišla iz bolnice sem tudi bila vesela vsakega obiska, sem bila tut kot :rozica:mala pa tko pridna kot en :angel: skoz je visela na joški:sloncek::sloncek::sloncek::)-:)-:)-:)-hehe ne sej ne ali pa je :zaspan:spančkala9nebesa

mihelca -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 19:08:19)

Ob meni pri porodu je bila moja mami,popoldan so prisli moj ati,hcerkica,brat in njegova izvoljenka.Bila sem jih zelo vesela.Naslednji dan so prisli na obisk ljudje,kazeri so mi naceli parati zivce in to taksni ko se niso zmenili za mene ko sem bila noseca.Saj takrat,ko sem bila noseca sem bila "nagravzna debela svinja"ceprav sem imela 51 kg ko sem rodila.

Ro-La -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 19:25:39)

Fajn je blo ko so prišli, še boljše ko so šli:).....tako v porodnišnici, kot doma.

pravljica -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 19:31:07)

prvič je bil že naval takoj prvi dan (tašča!)...dobro da sem rodila ponoči :)-
zdaj pa ne vem, kako jim naj povem, da si prvi dan želim le :love: in malečke :zmeden:
motili so me prav zaradi dojenja, aja pa zaradi drugih mamic v sobi sem se počutila tako čudno, če je bil kdo predolgo pri meni ali če jih je bilo preveč...doma mi tudi ni blo všeč, če je bil ravno čas dojenja, ampak takrat sem poskrbela za to, da nisem bila sama in sem se v tistem času lahko odmaknila v drug prostor

Skabi -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 19:35:42)

Jaz sem že prej povedala, da nočem obiskov (razen najožje družine), ne v porodnišnici in ne doma. Vsaj prva dva meseca. V glavnem so to upoštevali. Raje sem bila sama s svojimi fanti in se učila dojiti. Zdaj, ko je tamali že 4mesečni korenjak,pa z veseljem sprejemamo obiske in gremo tudi sami koga obiskat.

tesa -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:05:33)

Možek in moje punce so bili vsak dan pri meni, ponavadi celo 2x. Mami je prišla takoj naslednji dan, čeprav je prvo mislila navalit takoj, pa jaz nisem bila zato.:)-
Prišla je še najboljša prijateljica in brat z družino, vse druge pa sem prosila naj ne hodijo, saj itak vidijo novorojenčka le za nekaj sekund.
Motilo me ni nič, ker sem jim takoj povedala svoje želje.
lp:miska:

malika -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:07:02)

jaz sem prišla ob 8 zvečer na oddelek in cimra je dobila ob 10 zvečer obisk. POp... sem skoraj. Ko sem prišla na odd. je prišel k meni za pol ure moj :love: , poslikal tamalega, ki je bil na intenzivni in skupaj sva potem gledala kakšen je.

Moji starši so prišli drugo popoldne, ko je bil tamali že pri meni, tudi za kratek čas, potem pa se je dobesedno vsula raja. ne morem drugače rečt temu, ker sem skoraj doživela živčni zlom. Pridrveli so lahko rečem vsi. Bližnji, daljni,... GROZA! Malega nisem mogla niti v miru in sama previt, nahranit, dat v posteljico,... res ko se spomnim nazaj, postanem slabe volje. Sem pa vsem rekla, da v bolnici ne maram obiskov, prav tako hočem, da me pustijo prvi mesec pri miru, pa nič. Nihče, prav nihče ni tega upošteval, edino moji starši in sestra so bili uvidevni-pa živimo v isti hiši.

Zdaj moram za drugič naštudirat eno drugo taktiko, ker res nikogar nočem. Po malem se z mojim pogovarjava, da bova povedala, da sem rodila šele tisti dan ko greva domov in potem bom najverjetneje imela kar izključen telefon. Ne vem, ampak res si ne želim da bi se ponovil naval obiskov, potem pa jih strežeš in se jih ne znebiš. Otrok zahtteva svoje, pa počitek,...

Spis sem napisala :)-:ups:

Mojca20 -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:08:35)

Mene najbližji niso motili.Tukaj mislim moje starše, brata, svaka, taščo.... seveda če so kmalu tudi odšli ;)

lin -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:18:21)

Mene so več ali manj že vsi prej vpašali,če želim oz.če lahko pridejo ali naj raje počakajo da pridem domov,pa sem rekla pridite, ma bodite kratki in so se tega res držali.Pršli,vidli,čestitali,šli!
Starši in njegovi starši so pa pršli prvi dan,samo jaz sem rodila ob 2 zjtraj no oni so pa pršli pol popoldne ko so bli obiski.
Mož pa je prišel na začetku obiskov in šel zadnji,ker je obema pasalo tako!:bravo:

Anonimen -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:28:25)

Jaz nisem imela s tem problemov. Prišle so samo tiste, ki jih še zdaj rada vidim. :bravo::bravo::bravo:

Kar razloži jim, da boš preutrujena in da želiš samo sina in moža zraven novega člana. Bodo pa ja razumeli, ali pač?

HuAnita -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:31:54)

Mene so obiski motili, ker jih je bilo ogromno! Je še nekaj znank rodilo tiste dni (celo isti dan), tako da sem imela pestro, ena mi je uletela ob 20.30 zvečer na obisk, sem bila tako utrujena, da mi najprej sploh ni potegnilo, kdo je (ena sošolka iz OŠ:zmeden2:).
Čez dan pa 'ludnica'... Ena frendica, navdušena nad otroci, mi je visela tkaoj prvi dan 5 UR!!!!!! Pošteno sem bila že jezna nanjo, ona pa je mislila, kako mi pomaga njena družba...:ups:
Pa mama mi je vso familijo 'privlekla', ker sva bili notri 5 dni, tako da sem na grd način 'skenslala' vse obiska željne, dokler jih nisem pokicala. No, sodelavcev še zdaj ni.
Štekam, da so vsi željni videti malo bitje oin ga občudovati, ampak kot ste napisale, potem dojenje (sploh pri prvem), težko steče...

lin -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:32:11)

Aja še to ,jaz sem bila ful vesela obiskov ker so bli res vsi dosledni in so hitro šli,in še se spomnem ko so pršle prijateljice in so vidle da je polna soba,so počakale odzuni in prhajale po dve in dve not da nebi bilo preveč gužve,pridne pa še nobena nima otročka!:bravo:
Moj dragi pa je kdaj pa kdaj pršu tudi ko ni bilo obiskov,pa ne nobenemu povedat:)-:)-:)-:)-

mamsi -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:34:25)

Midva z možem oba prihajava iz razbitih družin, zato sva si zelooo želela sama naužit teh prvih neprecenjivih trenutkov in občutkov najine družinice, ki bi z obiski kar zbledeli. Saj se ne moreš cartat in se pogovarjat vse živo v pričo gostov. Zato sem jaz svoje on svoje prosila, naj ne hodijo v porodnišnico, a nekateri se vseeno niso mogli zadržat, a so bili hvala bogu kratki. Najbolj me je motil oče, ko je že prvi dan doma visel pri nama 4 ure pil in debatiral o POSLU!! Obup! Pol sm mu povedala, naj mi da mal miru, me je sicer ozmerjal s sitno tečno babo, ampak mir sm pa mela :)-:)-:)-

Anonimen -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:35:16)

Oče otroka lahko pride kadarkoli!:rozica:

tinadvojčica -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:35:23)

Jaz sem pa rodila ob dveh popoldne tako da sva bila z :love: sama v porodni do petih takrat pa so prišli moji in njegovi starši ter moja sestra s fantom pa seveda :love:.Seveda so bili kratki.Drugi dan so pa prišle moje prijateljice in komaj sem čakala da pridejo ker sem bila sama v sobi in mi je bilo zelo dolgčas.Mi je zelo pasalo da so se vsi moji najbližji veselili z nami.Ampak mislim da so obiski stvar posameznika!!!

Pia73 -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:41:26)

Mene pa obiski v porodnišnici niso motili, čeprav sem jih imela ogromno. Rodila sem na nedeljo ob 4.15, ob 12. ih pa sem imela poooolnooo sobo obiskov,... Pa so hitro šli. Obiski so se potem kar vrstili. Pa me ni motilo fajn mi pa je, da res pridejo v času obiskov ne pa kadar se komu zdi.

Mene pa so potem grozno motili obiski doma, vsaj še kak mesec, tudi če so bili napovedani. Ker sem si stiskala mleko sem bila kar nervozna, če je kdo predolgo visel,.......

anajmad -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 20:41:45)

Jst ko sem prvič rodila v LJ,je bil moj možek zraven in dve dobri prijateljici,ki delata v porodnišnici.Ko se je rodila naša Pia,jo je popestval,pol pa zgasnu z eno dohtarco pit:zmeden::)-:zmeden:.Prvi dan se mi je prvo prpopala tašča(ki jo imam ful rada:(().Pol ji je mož uvidevno povedal,da nočem preveč obiskov,ker sem bila dosti šivana.Potem so se za po 5 minut zvrstili sestra,svak,nečak in nečakinja,moja mami in ati,pa te prjatlce,kr mimogrede.Moj možek je pa vsak dan prišel iz primorske,ali dopoldne,ali popoldne,ker sva bile kr 10 dni notri.
Ko sem drugič....nisem hotela videt nobenega,pa čeprav je prišla ena moja dobra sodelavka,ker se ji nisem hotela oglasiti,ne po telefonu,ne tako.To zadnje mi je bilo najbolj mučno,ker sem vedela,da je moj sinček drugje in me niso hoteli spustiti k njemu.
en lp:morje:D.

Meggi -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 21:34:41)

No zanimiva tema.

Jaz sem si že takra ko sem rodila bila hvaležna da sem šla rodit v bolj " zahojeno " bolnico. V Trb. imajo točno določeno uro za obiske. S tem da ne morejo vsi otroka šlatat po rokah le ati in mami. Pokažejo ga za (firbce) le preko šajbe. Oprosti mene to moti, da se ti naguzijo tam plono sobo, da še na wc ne moreš ( oborožena z vsemi cotami zg in spodaj) napol shiran,........

Še doma so nekateri tako nedosledni da se ti naguzijo pol pa še čakajo kako jih boš spedenal. Malokdo ti pride posodo pomit, zlikat,........ in si ti lahko z otrokom brez skrbi.
Pika.

Oprostite kontra zagovornice- moje skromno mnenje.

Anonimen -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 21:44:04)

Moja mama in ata sta prišla 3 dni po porodu, njegova dva pa šele 10 dni. Obojni so bili na morju (rodila sem teden dni pred rokom).

Pia73 -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 21:57:24)

Jaz imam letos PDP 22.07.2005, tako da tudi ne bo panike z obiski, vsaj po mojem,.....

Seven* -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 22:03:02)

Meggi, nazalost je res tako..

Rozalija -> Obiski v porodnisnici (18.4.2005 22:13:37)

Rodila sem ob 11, moj je imel nočno in je ob 14 ko sem prišla v sobo šel domov spat, sem ga kar poslala, je komi še gledal. Tako da so čez eno uro na obisk prišli najprej mami in sestra (kako je pasalo, sta mal pomerkale tamalo, pa mene ko sem se šla tuširat... sem se sama bala it, da ne bi kje padla). Pol pa še njegovi starši. Naslednji dan je prišel še njegov brat. Starši so prišli vsak dan mal pokukat, pol so nas pa pustili same.... je blo tko fino. Ostali so hodili domov, nisem želela nobenih obiskov v porodnišnici. Od parih prijateljic sem dobila le sms, pokliči če rabiš pogovor, pa smo zvečer klepetale, ko je bila kakšna krizica.

Bi me pa ful motilo če bi uletel kdo v porodno, ali če bi bilo kar takoj tavžnt obiskov. Ma jaz bi jih kar ven spodila.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>