Kaj se bolj splača? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 14:45:19)

Zanima me, kakšno navado imate? In kaj se bolj splača? :zmeden:

Ali ste nosečniške obleke shranile za naslednjo nosečnost ali ste jih prodale?

Ali opremo za vaše otročke (voziček, avtosedež, ležalnik, posteljico...) shranite za naslednjega otročka, ali prodate?

Mi vsekakor planiramo imet še otročke. In zato sem do sedaj vse shranila. Zdaj se pa sparšujem...kaj pa če šele čez 10 let zanosim:zmeden::zmeden::zmeden:

Zato ne vem, kaj se bolj splača:zmeden2:

*NaTaŠa* -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 14:52:20)

Tudi jaz se to sprašujem že nekaj časa.In še nisem prišla do zaključka, sem pa podobnega mnenja kot ti.Lupinico sem dala sestri, avtosedež bo še za nekaj časa, posteljico mamo tako da bo čez par let ratala mladinska, tako da ostanejo samo cunjice.Moja mami mi pravi naj vse lepo spravim.Ok!Ampak drugega otroka mislimo imelti šele čez kake 3, 4 leta...in kaj če bo fantek?Tako da jaz bom pomoje, kar podala kaj.

Pa ve?

dory -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 14:56:54)

Evo jest bom vse spravla....sem vse kupla sama pa vse ma novo tko da mi je kar mal skoda prodajat...sicer se pa nikol ne ve...mogoce Maj dobi nekoc se sestrco :)

saba01 -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 15:02:18)

OJ
Mi smo bili pa pametni (:)-:)-:)- )in smo vse skupaj podarili , prijateljici, ker nismo mislili več imet:zmeden: .
Čez 5 let sem pa zanosla in sedaj sem si morala vse kupiti:(:(:(:( .
Punce šparat , saj nič ne je in ne pije , no to je moje mnenje.
LP,Sabina:sloncek:

Tjula -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 15:04:15)

Midva sva bila najprej prepričana, da ne bova imela nobenega otroka več, in sva nameravala vse prodati. Potem sva se usedla in pogovorila in ugotovila, da obstaja možnost, da si nekoč premisliva. Kar bi pomenilo, da bi potem morala spet vso opremo na novo kupovat. Zato sva vse avtosedeže (za najina avtomobila, za dedkov avto) in prenosno posteljico, tricikel itd. raje spravila. Ker bi se potem po buči tolkla, če bi imela še enega in spet bankrotirala. Tako da, moj nasvet je: kar je tehnike in opreme, spravi, rabljene obleke pa prodaj ali podari.

NinKa -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 15:05:09)

Midva sva tut vse novo sama kupila in sva sedaj prišla do zaključka, da v naslednjih nekaj letih ne bo nič :duda:, ampak nikoli ne veš.

Lupinico smo prodali, vozičke bomo tut pa take ostale stvari, razen cotik in igračk, te pa pospravljam....ker je vse novo in ni kaj dost ponošeno, prodati jih pa tako ali tako ne bi mogla, ker mi verjetno duša ne bi pustila.

Če pa bo še naš korenjak dobil kdaj bratca ali sestrico pa bomo toliko fer, da naj ima tut on nove stvari....

:sloncek::kuza::sloncek:

Ajsha -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 15:07:26)

Odvisno koliko imaš prostora. Mislim, da je posteljico in ležalnik fino shraniti, pa še kakšne lušne oblekice tudi. Voziček je smiselno prodati, saj se hitro menjajo novi modeli in ti bo takrat, ko boš spet noseča sigurno kakšen drug všeč. Pa fino je shraniti tudi tetra plenice (moja mami jih je shranila in jaz sem jih lahko uporabljala za mojo punči). Tudi majčke, ki jih je shranila, so mi v prvih mesecih zaradi neprestanega preoblačenja prav prišle.Nosečniške obleke nima smisla hranit, samo kakšne fajn hlače ki so vedno moderne.

Jaz bom shranila le nekaj najlepših oblekic od moje punčke, ostalo bom pa prodala, ker ne nameravam imeti več otrok. Postejica in previjalna pa se transformirata v drugo pohištvo :)

LP! pa veliko zabave pri "lovu" na drugega otročka ;)

bskrle -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 16:10:54)

Mi smo pri 13 mesecih še enkrat zanosili, torej sem porabila. Sedaj bomo naredili malo več premora. Vmes sem cunje posodila.Tudi trenutno sem jih dala svakinji.

india -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 16:28:43)

Nekaj oblačil sem posodila, pa sem jih večino dobila nazaj, nekaj smo jih nanovo kupili vedno sproti. Opremo pa smo prodali razen posteljice in avtosedežev. Tako,da smo sedaj kar lepo spet vse kupili, edino,kar moram res priznat, nisem kupovala hojice in lupinice, saj sem lupinico dobila, za hojico pa smo si premislili,ker je Mar tako hitro shodil.
Kar se tiče posteljnine in ostalega pa sem vse šparala, saj lahko ostane tudi za otorke, da imajo nekaj svojega za spomin.

polona2 -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 16:41:21)

Ker so to 90% nove stvari, sva jih, oz. jih bova shranila za naslednjega otroka, v komisijski prodajalni sem se znebila samo tistih oblekic, ki mi niso bile všeč,
nosečniška oblačila hranim, ker težko najdem kaj ustreznega zase, nisem po JUS-u :)-:((.

aljča -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 17:03:22)

Polona,a mi lahko poveš kje so te komisijske prodajalne kjer lahko prodaš??? cotke?
l.p.Alja:metulj::metulj:

Meceno -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 17:03:43)

Ampak kaj pa če nap. avtosedež sploh ne bo primeren čez 3-4 leta , ga razglasijo za nevarnega oz neprimernega , sedaj pa je oh in sploh najboljši ?:zmeden2:
No sama sem prvič :nosecka: pa ne vem kako je to , samo vidim pa mojo sestro , ki je hranila kar nekaj stvari , pa ji je žal da jih ni prodala , pa še miške so od nevem kot prišle .
10.let pa je doba , ko res lahko po mojem to prodaš in si kupiš novo in imaš zopet praznik za trgovine ;)

Lp Meceno

polona2 -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 17:57:09)

Komisijska prodajalna oz, trgovina z rabljeno opremo in oblačili v Radovljici, Brazda mislim da je naziv trgovine, tel.št. pa mogoče najdeš z iskalnikom,če se ne motim, je ravno o tej trgovini že tekla debata na RR, lp!

puncica -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 19:04:00)

Jaz imam vse spravljen za naslednega, pa bomo vidl kdaj bo, upam da prej kot šele čez 10 let:)- Računamo na naslednje leto, nosečnost seveda in če bo ratal. Tako da za zdaj še nič ne prodajamo in oddajamo.

Pia73 -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 20:51:34)

Jaz sem večino prihranila. Otroka bosta skoraj pet let rezlike. Pa vedno sem si želela dva.

Sem pa vmes nekaj stvari dala ali prodala, ker je kazalo, da ne bom več imela otrok. Nič zato bopmo kupili, da bi se nam le še pridružil en :duda:

Tejči -> Kaj se bolj splača? (18.4.2005 21:44:23)

Mi bomo tudi vse šparali, ker bomo še tudi (upam) enkrat zibali:)- Edino hojico bomo prodali, ker je ne mislimo uporabljati, ampak še ne sedaj, ker smo jo dobili in bi lahko bil kdo užaljen.

LP, Tea:sloncek:

Stran: [1]