Mina1 -> Amniocinteza (18.4.2005 20:21:37)
|
MAJČI: jaz sem imela v drugi nosečnosti slabo NS in smo se odločili za AC v Postojni, ker je ceneje. V Lj je tam do 400.000 sit, v Postojni pa tam cca 200.000 sit. Najprej je G rekel, da nisem upravičena, ker še nisem bila stara 35. let, pa je potem genetičarka dr. Brezigarjeva rekla, da ker sem imela slabo NS (beri: pod mejo 1:300), upravičena do AC. V Postojni mi jo je naredil dr. Cerar iz LJ. Izkušnja sama je grda, ker je bilo vse brez feelinga, brez občutka, ti si za njih samo številka, meni se je pa svet pod nogami rušil:(. Ampak rezultat AC je 99,9% točen, oz. dobiš nekako A TEST otročka in se potem odločiš kaj in kako. Pri meni je bilo potem vse o.k., in sedaj imamo doma piškotka, ki se je rodil 18.2., zelo lep in zdrav;) Hočem povedati, da če imaš slabo NS, le pojdi na AC. Sicer je slab % rizika za splav, ampak, jaz sem točno vedela kaj in kako bi se odločila, če bi mi povedali, da otroček ni zdrav oz.ima dawnov sindrom, kakorkoli se to kruto sliši. Je pa res, da izveš za rezultat nekako pozno tam med 18 in 20 tednom, torej na polovici nosčenosti, na rezultat pa čakaš tja do 4 tedne. Odločitev je pa seveda tvoja. Veliko sreče ti želim, pa-pa Mina1
|
|
|
|