liliana -> RE: Dohodnina (30.1.2009 9:56:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ada2 IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: ada2 ja v vsakem primeru moraš nest, ampak ne na UE ampak na DU - davčna uprava. NI treba v vsakem primeru......samo, če so kake spremembe pri že med letom uveljavljenimi olajšavami, ali pa če olajšave med letom nobeden ni uveljavljal...... Tako da, Pikapolonica, če ni nobene spremembe ti ni treba nič poročati do 31.01.2008....... ne mislim se kregat, ampak jaz sem vprašala na davčno če moram dati, ko nimam nobenih sprememb, pa mi je bilo rečeno da ja, zato sem dala. sicer pa rajši dam 2x preveč, kot pa 1x premalo. Tudi jaz se ne mislim kregat.....objavljeno imajo pač tako....in slučajno delam tudi te stvari, pa so mi poznane......in jaz že lani nisem do 31.01. nič prijavljala, ker je pač bila varianta med letom uveljavljene olajšave za naju najbolj ugodna....pa je bilo vse vredu.... Če pa davčni referenti dajejo take informacije potem pa naj se nikar ne pritožujejo, da imajo z olajšavami zmenšnjavo......ker jih potemtakem res imajo, ko vsi dajejo zdaj vloge (brez kakih izračunov, ker vsi delodajalci še niso poslali podatkov).....čez nekaj mesecev pa bo polovica teh istih podala spet ugovor na odločbo, ker si bodo pa v nekaj mesecih uspeli izračunati najugodnejšo varianto...... samo tako pač funkcionira državna uprava......jim je očitno lažje sprejemati vloge kar vse povprek (polovici jih itak ni potrebno vložiti), ker na uradni strani dursa jasno piše kdo in kaj mora.....
|
|
|
|