nikkica -> Težave s prijatelico (29.1.2009 15:41:04)
|
Pozdravljeni! Zanima me vaše mnenje... In sicer: Ze dolgo let se družim s tremi prijateljicami...mislila sem, da je to res tisto trdno, pravo prijateljstvo, ki traja celo življenje. Že kar nekaj časa me je motil odnos ene od prijatelic. Vedno sem imela občutek, ko je bila zbrana večja družba, da postane zbadljiva in že na nek način žaljiva do mene...drugače ko pa sma bili sami sma se vedno odlično razumeli, veliko sma si zaupali, se pogovarjali... No, odločila sem se, da ji na samem povem kar me moti. Sicer je bila malo presenečena in je rakla da ni to njen namen in da bo bolj pazljiva. Mislila sem, da sva se pogovorili in da je vse ok. Ampak se me je začela izogibati, ni me več poklicala, ko smo šle ostale kolegice ven, je vedno našla nek izgovor. Po kakšnem mesecu sem jo poklicala in vprašala kaj je narobe....v bistvu se je postavila v vlogo žrtve, kot da sem ji hotela nekaj slabega, začela je iskati napake pri meni. Govorila, da jo nekaj moti na meni, da ji nisem več vredu. Ni pa znala točno opredeliti kaj. Z ostalima dvema prijatelicama smo se še občasno dobile...ampak vedno manj. Zdi se mi, da je ostalima dvema prikazala samo svojo stran zgodbe...so sodelavke in zato preživijo dosti časa skupaj. Zdaj me še pokličejo samo enkrat na mesec. Sicer ko smo skupaj se zabavamo ampak jaz imam vedno občutek, da sem odveč. Zdaj sem komaj videla kako trdno je bilo naše prijateljstvo. Dokler sem se strinjala z vsem sem bila ok....ko sem pa izrazila svoje mnenje pa nisem več del njihove družbe. Nevem kaj naj naredim...ali se naj še enkrat poskušam pogovoriti-z vsemi? Škoda se mi zdi vreči starn deset let prijateljstva. Po drugi strani se mi pa zdi, da sem raje sama, kot pa da bi morala biti tiho zaradi straha da me bodo ponovno izločile.
|
|
|
|