Dokumenti po poroki.... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

NinKa -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 9:28:04)

Kaj je treba vse spremenit? Jaz sem nameravala za začetek sam osebno...je še kaka druga zadevca fejst nujna? Vozniška, pasport, banka,...al lahko to spreminjam kasneje, ko bom imela čas?

Hvala vam.....

NinKa
:sloncek::kuza::sloncek:

Magi* -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 9:34:24)

jaz sem spremenila sam osebno. (dobro, da si me spomnila na pasport, ker ga bom rabila), pa v službi, na banki,... sicer sem jaz spremenila tudi prebivališče in je potem mal več treba spremnijat.

Gina -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 9:40:42)

Jaz bi res najprej samo osebno, potem pa, ko boš imela čas, pa še vse ostalo.

viv_ -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 9:44:37)

Jaz sem bila pa tako navdušena nad tem da sem poročena, da sem šla kar vse spreminjat :)-

Dadi -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 9:52:41)

Jaz sem najprej spremenila osebno, pa zdravstveno (ker sem čez 2 meseca rodila), vozniške še zdaj nisem, pasuša tudi ne(še nekaj let ne gremo nikamor daleč), na banki sem uredila po enih 5 mesecih...Skratka sej tako ali tako vsi dokumneti veljajo s poročnim listom.

Pi-kica 1 -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 9:54:35)

jaz sem spremenila osebno, vozniško, prometno in zdravstveno. Potnega lista nimam, na banki pa sem še sedaj pod dekliškim priimkom...;)

LP

Pi-kica

Maxica -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 9:59:49)

Jaz sem takoj spremenila osebno in zdravstveno izkaznico, vozniške še zdaj ne:ups:, v banki postopoma, prav tako kakšne ne tako nujne stvari.

žiža -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 12:26:01)

jaz sem tud samo osebno, zdravstveno in vozniško, ki je bla tako ali tako za zamenat. Vsi računi in bančni izpiski pa še vedno prihajajo na dekliški priimek. Najbolj moram pazit kako se podpišem, če s kakšno kartico plačujem.

lin -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 13:33:04)

Najbolj nujno je zdravstvena kartica,bančna kartica, osebna in vozniška,pol pa še vse ostalo......
Jaz sem kr vse takoj uredila pa maš pol mir.

lin -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 13:34:41)

Je pa res da sem se poročila v 8.mes.nosečnosti,tako da sem rekla če nebom vsega uredila zdaj ko imam še cajt pol ko rodim nevem kdaj bom

Sarina -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 14:32:55)

Ja, jaz sem tudi najprej spremenila osebno in zdravstveno izkaznico, od navdušenja da sem poročena še seveda takoj vozniško- potem sem pa ugotovila, da mi čez kratek čas vozniška poteče :grrr::grrr:, tako da sem brezveze plačevala.

LARIKA -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 15:26:11)

jaz sem zamenjala osebno,potni list, bančno kartico, zdravstveno izkaznico, študentsko,prometno,vozniško pa še kar nisem. Pa to preveč denarja hočejo za vse skupaj. to ni pošteno. drugače pa na občini oz. upravni enoti vprašaj. meni so rekli da moram zamenjati dokumente v roku 1 meseca. od takrat je minilo 8 mesecev,pa še nimam vsega urejenega. določene dokumente je fino imet urejene,že zaradi izkazovanja istovetnosti,ker poročnega lista verjetno ne boš vedno sabo nosila.

metulj2 -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 17:34:57)

V roku enega meseca je potrebno zamenjati vse dokumente, tiste, ki jih ne nameravate menjati, pa je potrebno dati uničiti. Predvsem to velja tudi za vozniško. Osebna s starim priimkom namreč ne obstaja več in ste v prekršku, če vozite s starim vozniškim dovoljenjem. To velja tudi, če smao dodate nov priimek k staremu.

Pozdravček, Metulj

Gina -> Dokumenti po poroki.... (18.4.2005 20:36:58)

Ja, samo če le dodaš nov priimek k staremu, ti v vozniško ali potni list lepo dopišejo, če pa si ga spremenil, moraš dat pa novo delat.

viv_ -> Dokumenti po poroki.... (19.4.2005 8:32:28)

Pa saj ni tak problem, ali pač? Že pri poroki se skeširaš, pa daš še tistih par jurjev za dokumente... letanja pa tudi ni tok!

Stran: [1]