Priznanje očetovstva (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

taya -> Priznanje očetovstva (18.4.2005 8:21:15)

Punce, ena prošnja na hitro.
V petek sem prišla iz porodnišnice, ta teden bi rada s partnerjem na hitro uredila glede priznanja očetovstva (zaradi težke nosečnosti tega nisva mogla storiti prej, kaj šele poročiti se ;))
Ali katera ve, kje se to v LJubljani uredi najhitreje?
In koliko časa traja, da dobiva rojstni list-zaradi urejanja ostalih zadev (zdravstvena kartca za malega, ...)

Hvala, Taya
:rozica::rozica:

Alina -> Priznanje očetovstva (18.4.2005 9:08:26)

Za Ljubljano sicer ne vem ,sem iz okolice Celja. Pri nas lahko greš na CSD ali na Upravno enoto - matični oddelek. Oba podpišeta papirje. Vpišejo ga v register in pri nas sva v roku enega tedna dobila nov rojstni list. Najprej sva dobila rojstni list samo z mojimi podatki - mati, obetova stran je bila prazna. Davčno številko sva dobila, ko sva bila doma dva dni.

Glede zdravstvene izkaznice pa je takole. Odločiti se morata po kom bo zavarovan otrok in predložiti kopijo rojstnega lista v vaši firmi. Ostalo urejajo oni. Po dveh dneh dobiš samo listek, ki velja kot zdravstvena izkaznica. Če moraš k zdravniku prej in nimaš ne listka ne zdravstvene izkaznice, velja zdravstvena izkaznica enega od staršev po katerem bo otok zavarovan.

Lep dan.

Bejba -> Priznanje očetovstva (18.4.2005 9:51:59)

Taya, midva sva očetovstvo uredila na Mačkovi in sicer pred rojstvom. Sva bila takoj na vrsti in je bilo končano v 15 minutah.Je pa to na drugi strani, pri Ljubljanici.

LP; Bejba

taya -> Priznanje očetovstva (18.4.2005 14:08:52)

Hvala obema, gremo jutri uredit.

:rozica:

Stran: [1]