LenaG -> RE: Zaspati samo ob dojenju... (29.1.2009 20:53:17)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lilija* Tudi moja je od začetka vedno zaspala ob dojenju. In bilo mi je nebeško lepo. Ko je zaspala, sem jo odložila in je spala od 3 do 6 ur v kosu, že prvi mesec. Pri 4 mesecih, pa se je kar kmalu, ko sem jo odložila, zbudila. Pa smo se šle še enkrat dojit in je držalo. Potem smo se zvečer dojile tudi po dve uri - z vmesnimi pavzami, sem jo nosla, pela... Skratka, vedno težje je zasala. Zadnji mesec sem jo parkrat pustila jokat, ker je bila tako utrujena, na dojki je samo brcala, se drla, mene pa že tudi bradavice bolijo. Na rokah ni še nikoli zaspala. Danes je spet zaspala ob dojenju. Stare smo malo manj kot 7 mesecev, pa imamo res težave s spanjem. Sedaj pravim, da bom drugega otroka že prej navadila, da bo sam zaspal, samo vem, da so besede eno, praksa pa drugo. Ker zaspi vedno ob dojenju, se - če jo ponoči, ko se zbudi, dvigne ati - dere kot jesihar, če jo pa jaz, je pa vse ok. Da o tem, da še lep čas ne bom mogla zvečer za urco al pa dve vsaj na sprehod, na pijačo, ne govorim. Ampak ko pomislim na mojega sončka, to takoj odmislim:-) Tako da te razumem! Ampak nimam recepta:-) pri nas je skoraj enako. Sploh mi ni problem jo uspavati z dojenjem, težava je v tem, da se po 10 ali 20 min. zbudi in ne zaspi drugače kot da jo podojim. Ker ko se zbudi išče prsi. Tudi ponoči se na uro do dve za minutko "priklopi" in potem spi mirno dalje. Spanja mi že malo manjka, huje pa je ker me že pošteno boli vrat od neudobnega spanja. Je pa res, da se naša pikica zbuja, ker jo muči prebava. Najprej jo mučijo vetrovi, postem pa se še pošteno pokaka, ponavadi ponoči. Se tolažim, da bo že boljše. Kratkoročno je pomagala GH, ampak smo že spet na starih tirih. Stara je 5,5m.
|
|
|
|