gala -> RE: Kaj pa FRA za poletne počitnice? (29.1.2009 9:02:46)
|
Provansa je super, kakšna jezera, tudi obale so prima, saj obstajajo kampi, kjer je peščena plaža, pa ni ravno monden kraj. Ja, mi se po Franciji že 7 let sprehajamo, ampak nismo ravno ljubitelji morja, tako da se ob kakšnih plažah ustavljamo le za par dni, drugače pa so tu tudi čista jezera, pa reke. Cene so nižje, kot pri nas, pa tudi kampi so veliko boljši, lepše opremljeni in prijaznejši do otrok. Potovanje pa je odvisno od tega, kakšne želje imaš. Mi si ogledujemo pokrajino, vasice, znamenitosti, vedno pa nek drug predel Francije. Gledamo pa, da si izberemo vsaj kamp, kjer je bazen ali pa kje ob vodi, da ima naša Miška čez dan nekaj veselja s čofotanjem. Dolina reke Dordogne je super, meni je bil tisto leto najlepši dopust. Je pa res, da sem združila prijetno s koristnim - tu je ogromno prazgodovinskih jam s stenskimi poslikavami ter arheologije nasploh. Potem je tu predel s katarskimi gradovi (Languedoc), pa Carcassonne je sploh nor. Pa Auverne z vulkanskim področjem, Limousine z najprijaznejšimi ljudmi na svetu...
|
|
|
|