nisem več aprilka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Martina* -> nisem več aprilka (17.4.2005 19:48:21)

Ja, našega fantka smo pričakovali 25.4... pa se nam je nepričakovano pridružil 22.3.

Tisti vikend sem se tudi na RR pritoževala nad bolečinami v prsnem košu in vsi smo bili mnenja, da gre pač za širjenje prsnega koša zaradi nosečnosti... v torek 22.3. ob 5h zjutraj pa so me reševalci skoraj nezavestno odpeljaji v MB porodnišnico in ob 8:30 s carskim rezom rešili mojega sinčka.

Izkazalo se je namreč, da sem doživela klamptični napad, pritisk sem imela 250/190 in moj sinček že več tednov ni dobival dovolj hrane.
Zatajila je posteljica, ogrozila mojo :duda: in prizadela moja jetra (od tod tudi bolečine), tako so mi doc. razložili...

Najin sonček :love: je prišel na svet v 35 tednu s 1900gr in 41 cm uradno kot zahiranček. Bil je v inkubatorju 1 teden, domov sva šla 17 dan z 2100 gr in včeraj sva ga z možem stehtala in je imel 2400 gr :bravo: (na moje in njegovo zadovoljstvo se polno dojiva :bravo:)

Še vedno pa razmišljam kaj bi lahko naredila, da bi preprečila zahiranost otročka, namreč bil je premajhen za 35 teden. Pa so mi razložili, da jaz sem sicer čutila bolečine 4-5 dni, da pa je otroček bil v distresu več tednov.... tako da na žalost ne bi mogla storiti nič.
Seveda ni pa vsaka bolečina znak resne ogroženosti, bojim se pa, da bom naslednjo nosečnost stalno visela pri ginek. :(

To je naša zgodba, ni šlo sicer po planih, sva pa vesela, da lahko našega žižeka cartava in da lepo papca in napreduje 9nebesa.

p.s. : Tako da me lahko zbrišete s seznama nosečk :)

Sončen pozdrav vsem nosečkam, mamicam in vašim sončkom

Martina

lenika -> nisem več aprilka (17.4.2005 19:53:31)

Samo, da je vse OK, samo za tako visok pritisk pa še nisem slišala.

Anonimen -> nisem več aprilka (17.4.2005 19:56:41)

Ojoj, Martina, grozna izkušnja. Samo da je sedaj vse v redu. Imeli ste srečo, ki pa za naprej tudi mogoče kaj pomeni. Mali srečko. Upajmo, da bo imel v življenju še veliko sreče. Čestitke in lepo se imejte.

Anonimen -> nisem več aprilka (17.4.2005 20:25:37)

Drži se mali fantič! Glavno, da se je dobro izteklo.

:bravo::bravo::bravo::bravo:

Dobre želje za v naprej od

BOjane

puncica -> nisem več aprilka (17.4.2005 20:30:35)

:bravo::bravo::bravo: Pa fajn se cartate.

Seven* -> nisem več aprilka (17.4.2005 20:50:35)

Martina. Tudi jaz sem imela sum na preeklampsijo in povisan pritisk. Marsikdaj sem razmisljala, ce bi lahko kaj naredila, da to preprecim.. Ti nisi kriva.. Gre za splet okoliscin. Lepo se cartajte. Samo da je ok!!!! :rozica::rozica::rozica::rozica:

nikitta -> nisem več aprilka (18.4.2005 0:10:56)

le da se je dobro končalo...kar ne morem verjet, da lahko pride do takega zapleta in kar...

ŽELIM VSE DOBRO!

Meceno -> nisem več aprilka (18.4.2005 15:00:41)

Joj , pritisk :( , to pa mora biti huda izkušnja , samo sedaj pa veselo papate in se cartate :bravo: , se pa ne sekiraj kako bo v drugo ko boš :nosecka: , ker ziher ne bo isto . ;)

Lp Meceno

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.4.2005 0:59:11)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

m_m -> nisem več aprilka (19.4.2005 14:19:32)

Joj samo, da je vse v redu. Čestitke :bravo: :bravo:

Martina* -> nisem več aprilka (19.4.2005 17:08:32)

Punce hvala za podporo in lepe želje... 9nebesa

Nalin, 23.3. (en mesec po zadnjem UZ) bi morala imeti spet kontrolo in UZ, pediater v porod. je reku, da bi se naj na UZ videlo da se otrok ne razvija pravilno;

ampak mogoče težav še ni bilo videt, ko sem bila na zadnjem UZ.... ne vem...

dans smo bili spet na kotroli in naš malček ima že 2600 gr. :bravo::bravo: v desetih dneh se je zredil za pol kile :) Mami mora imet zelo kalorično mleko... ;)

Anonimen -> nisem več aprilka (19.4.2005 20:37:21)

Glede UZ se nič bati. Je pač tako, da prezgodaj rojeni otroci imajo redne kontrole glavice. Tudi mi imamo naslednji mesec kontrolo pa je vse v redu.

Držim pesti za Nalina!

Bojana

Pika10 -> nisem več aprilka (21.4.2005 1:17:25)

Čestitke, joj kako luškana ritka mala.

Stran: [1]