sazi -> RE: Kdaj drugi otroček? (28.1.2009 11:45:56)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz Ma, pojavljajo se še številna druga vprašanja: otroško sobico imamo samo eno, pa še ta ni velika, denar je že zdaj precej na tesno, kako je ponavadi če si že noseča: je prvi otroček v času nosečnosti, če si na bolniški v vrtcu ali ga imaš doma (ne vem, če lahko nosečnica dviguje skoraj 12 kg).... No, glede prostora in finnc morate doma sami razčistit. kar se pa dvigovanja tiče - prav dobro zagotovo ni, če imaš kakšne težave, je sploh "prepovedano", ampak tiste ki smo v 2. noseče, kljub temu svoje prvorojence dvigujemo, kolikor je to pač potrebno. No, če bi imela kakšne resne težave in bi mi posebej zabičali, da ne smem dvigovat, potem verjetno ne bi, čeprav mi ni jasno, kako. Našega skoraj 3-letnika, ki ima skoraj 13kg, pa redno dvigujem iz posteljice, na previjalno in iz avta (v avto zleze sam) - je pa čisto odvisno, koliko ti otrok pri tem pomaga - mene se oklene z rokami okoli vratu in nasloni težo na moje telo in tega sploh ne občutim kot veliko breme - če pa spi in ga dvignem (zdaj, ko je bolan), je pa občutek, kot da je 10kg težji in tudi sama čutim da tak dvig za mojih 35 tednov nosečnosti ni dober.
|
|
|
|