sprožen porod - kdaj? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

timi. -> sprožen porod - kdaj? (17.4.2005 16:38:35)

V petek sem bila na predavanju o epiduralni anasteziji v Postojni. Na koncu smo postavili anasteziologu še nekaj vprašanj in njegov odgovor se mi je zdel sicer super, samo ne vem, če sem ga prav razumela. Rekel je namreč, da pri njih porod na PDP sprožijo, tega v Lj. namreč ne naredijo dokler se otroku ali mamici ne godi slabo (v Lj. sprožijo porod 10 dni po PDP-ju). Ali je katera kaj slišala o tem? Hvala za vse informacije!

Pozdravčki :rozica:!

Gina -> sprožen porod - kdaj? (17.4.2005 17:45:26)

Ne vem o tem kaj dosti, lahko ti samo povem, da so meni porod v Postojni sprožili, ko sem bila 5 dni čez rok in 3-4 prste odprta. Vendar te G ne pošlje takoj na pregled v porodnišnico, v tem je problem, tako da ne vem, če je kje tako, da bi lahko šla že na pdp kr se v porodnišnico pokazat. Jaz sem se šla tako zgodaj zato, ker so ginekologi imeli ravno neke seminarje in moje G ni bilo. Bilo bi pa res fajn, če bi bia tvoja teorija resnična, ker tako matranje mamic je res podn.

Vera* -> sprožen porod - kdaj? (17.4.2005 18:30:31)

Jaz sem rodila v Celju in sem bila 13 dni čez rok.pa so mi rekli,da bodo drugi dan sprožili porod,če ne bi ponoči rodila.Imajo pa mejo 14 dni čez rok.Če je seveda vse vredu z otrokom in mamico.No vsaj tako je bilo pred 4 leti.

eva1 -> sprožen porod - kdaj? (17.4.2005 18:43:51)

Meni so ga sprožili v 38 tednu, pa ni bilo nič posebnega! No vedelo se je da bo CR, mali je bil že velik in dovolj težek in so naredili! Sicer je bilo to v Trbovljah, za Postojno pa res ne vem!
Lp, Eva in Luka

tiktak -> sprožen porod - kdaj? (17.4.2005 19:55:19)

Jst sem sicer iz Nm, pa bom šla rodit v PO. Tako sem kar poklicala v porodnišnico in so mi rekli, naj se pridem na PDP 14.4 pokazat. Tako sem šla v petek (sicer en dan za rokom) dol, so me pregledal, nisem bla še nič odprta, plodovnica tud še O.K, mala še zelo živahna, na CTG-ju nič popadkov in so rekli naj pridem čez 2 dni. Danes sem bla tako spet dol, pa spet nič in grem nazaj v torek. Porod pa sprožijo okoli 1 tedna čez rok!

Lp, D.:nosecka: 40t in 3 dni

timi. -> sprožen porod - kdaj? (17.4.2005 21:41:41)

Živijo Tiktak, mene zanima, če kaj veš kaj je potrebno imeti seboj za porodnišnico v Postojni. V šolo za starše sem namreč hodila v Lj., tam so nam povedali, kaj potrebujemo za v Lj. porodnišnico, mene pa zanima Postojna. Hvala za odgovor!
Držim pesti za torek!
Lp, :nosecka: 38tin 4 dni

Gina -> sprožen porod - kdaj? (17.4.2005 21:46:44)

Saj ni po moje nobene razlike. Jaz sem imela materinsko knjižico + izvide in napotnice v njej, pa osebno izkaznico.Ne vem, če še kaj od dokumentov. Ni se ti treba nič naročat ali kaj podobnega, kar prideš. Lep porod!

tiktak -> sprožen porod - kdaj? (18.4.2005 9:02:41)

Bom čist kratka: tako kot je napisala Gina.

Lp, :nosecka: (še zmeraj doma)

Anonimen -> sprožen porod - kdaj? (18.4.2005 9:56:37)

Jaz sicer nisem rodila v Postojni ampak po mojem je sprožitev poroda res odvisna od same porodnišnice. Meni so ga v Kranju sprožili šele 15. dan po PDP.

ribica. -> sprožen porod - kdaj? (18.4.2005 21:57:33)

V MB te tudi pustijo 14 dni čez rok, če je vse ok.

Anonimen -> sprožen porod - kdaj? (18.4.2005 22:04:59)

Ja pa saj ti ga ne morejo kar sprožit, če je še vse nepripravljeno, maternični vrat trd in dolg. Preprosto ne gre, tzdi s tabletami za mehčanje vratu. Preverjeno. Meni so morali narediti CR, ker mi je počil mehur, sicer čisti malo, pa vendar. Poroda mi niso mogli sprožiti, pa sem bila en teden čez rok. Nič ni pomagalo, niti tiste svečke niti umetni popadki. Tako da se mi zdi čudno, da bi kar na PDP porod sprožali, ne glede na vse ostalo.

ribica. -> sprožen porod - kdaj? (18.4.2005 22:19:53)

ja pa ga vseeno.Al pa vsaj probajo, tako kot pri tebi, pol pa ukrepajo dalje.

Stran: [1]