Plavo zelen madež na ritki in hrbtu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

memole80 -> Plavo zelen madež na ritki in hrbtu (27.1.2009 20:37:28)

Pozdravljene!

Moja hčerka ima že od rojstva plavkasto zelen madež na ritki in hrbtu. Zgleda nekako kot buška. Pediatrinje sicer nisem vprašala kaj bi bilo, me pa zanima, če je to normalno?

melanija -> RE: Plavo zelen madež na ritki in hrbtu (27.1.2009 20:42:16)

Če je od rojstva, in veš da ga je imela že v porodnišnici, potem ne bi smelo biti nič hudega. Saj so jo tam dobro pregledali. 

Če pa bi opazila da se veča ali pa spreminja barvo, potem pa pokliči pediatrinjo.

(Tvoj nik me spominja na risanko, ki je bila zelo lepa in sem jo gledala ko sem bila majhna. Lepi spomini.) 

memole80 -> RE: Plavo zelen madež na ritki in hrbtu (27.1.2009 20:48:04)

Ma sem ravno nekje zasledila, da naj bi se ta madež imenoval mongolska pega in naj bi izginila tam nekje do 5 leta starosti.

Glede risanke: vem ja, da je bila risanka. Še kako sem jo gledala. Mene so zafrkavali, da sem Memole, ker imam tak glasek. :) Pa je nastal nick...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Plavo zelen madež na ritki in hrbtu (28.1.2009 12:47:23)

To je skoraj gotovo mongolska pega. Vidna je že takoj ob rojstvu, navadno nad predelom ritke, hrbta, lahko pa tudi na okončinah. Zadeva nekako zgine do 3. leta. Običajno jo imajo bolj temnopolti. Naši sta jo imeli obe. Starejši je zginila nekako pri 3 letih, mlajši pa že pri enem letu ni bila več opazna. 

Stran: [1]