Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:08:09)

Spodaj ena piše, da ima otrok že skoraj 9 kg pri 6 mesecih, mi pa tako slabo napredujemo v teži, da je kar groza. V treh mesecih se je zredil za 490 g, tako da ima sedaj 7 kil in pol. In to pri devetih mesecih.

Da ne omenjam, kako zelo neješč je mali. Zadnjič sem mu 3/4 hruške dobesedno pitala celo uro in pol. Ko smo pa prišli k pediatrinji, pa je rekla, da ima prazen trebušček. Počutila sem se, kot da mu ne dajem nič za jest. Saj ga potem, ko noče nič jest, dojim vmes, pa dajem mu za pit... Najprej sem mislila, da če bom ukinila dojenje, bo kaj boljše, pa mali vseeno ni hotel jest trde hrane, čeprav sem vedela, da je lačen. Zdaj nama uspe na dan hranit 2 obroka. In še to zelo zelo malo. Toliko hrane se zmeče vstran, da je kar groza. No, pa dobro, to je stranskega pomena.

Bojim se, da bo zaradi tega slabše napredoval v razvoju. Ker imamo probleme tudi s prebavo (zaprtje), gremo jutri na gastroskopijski oddelek na pregled. Naredili mu bodo UZ trebuščka, pa še krvne preizkave zaradi morebitne alergije in suma na celiakijo.

Kar strah me je, kaj vse bodo tam ugotovili. Res sem že obupana in zelo zelo črnogleda - predvsem zaradi vseh težav, ki jih imamo zadnje mesece.




babylove -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:17:27)

Se javljam v tvoj tabor. Moj pri 3 mesecih ni imel niti 5 kg, pa se je rodil s povprečno porodno težo. Je pač manekenček, glavno da je zdrav in zadovoljen.




Anonimen -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:18:03)

Skutica Skutica, nič ne jokaj.
Poglej kako smo si me različne v vsakem pogledu. Tako tudi otročki, saj ne moremo biti vsi suhi, debeli itd...

Moj je imel pri 9. mesecih 8150, 75cm visok, zdr. rekla, da je na višjem nivoju pri rasti, pri teži pa ravno na sp. meji. Ampak vedno najprej mene pogleda potem njega, saj ne more biti drugače.
Jesti je začel vse pred recimo 2. mesecema in še se dojiva 90%.
Poje kosilo, to pomeni: 9-12 žlic(malih seveda) juhice goste, pol zrezka in 4-5 kosov krompirčka ter eno rezino solate(paradižnika). Ko konča, gre iz stplčka, dobi keks, ga poje, spije celo stekleničko soka, čaja ali vode ter čez pol ure dobi banano, poje pol ali celo, kakor kdaj. No čez slabe pol urce pa mora spančkati, ker je utrujem...se podojiva cca. 15 minutk in zaspi. Ko se zbudi spet nekaj takega, no malo manj je takrat, kosilo pač poje vso.
Pa glej kaki zobotrebček je, kljub temu, da je velik jedec.

Nič ne moreš, tak je. Saj pravim, pred 2. mesecema ni jedel skoraj nič razen mene, skutic in jogurtov, niti banane ni maral. Potem pa kar naekrat se mu je odprlo. Zredil se pa tudi ni nič kaj. Od 6. meseca do 9. meseca se je zredil 1150g, kar se mi zdi ogromnooo za takega zobotrebčeka.

Saj bo, sam malo počakaj, nič ne jokati. Res ne.
Če boš ti jokala, bom jaz tudi. Pol pa bova obe tulile:((

Lepo nedeljo ti želim!:rozica:




ZARA -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:25:09)

ja,skutica nic ne mores...pri nas je pa po novem tako,da precej poje,bomo vidli kaj bo zdej v posvetovalnici pri 1 letu,komej cakam da vidm kolk se je poredila,ker mam dober obcutek!
Ja sej sem ga pri 9 mes tud imela pa me je skor kap k jo je dala na vago...pol je tvoj detk pri 9 mes tehtal priblizno isto kot Zara (7870g)...
Vcasih sem mal obupana,pol pa si mislim sam da grejo grami gor, pa ceprav pocasi...
Drzim pesti da bosta dobro opravla na pregledih,pa cimmanj crnih misli!!!
Skutica + :duda: - drzta se!!!




puncica -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:29:24)

Ja groza no, mi je kr hudo. Čeprav ti povem mi smo tudi imel pri 9 mescih 9690 g, ampak naša pupa ful rada je, tako da se ne obremenjujemo s tem. Če pa noče jest je pa res neki narobe. jaz upam da čim prej ugotovijo kaj je narobe in da bo tamali spet pridno jedel. NE vem kako ti pomagat, samo močno držimo pesti zate in fantka.:bravo::bravo::bravo:




ZARA -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:30:50)

9690g !!!??? Puncica a se nis mal zmotila??




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.4.2005 11:35:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




dory -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:35:56)

Evo kar berem je cist isto,kar smo mel mi...tud v bolnico sva mogla,ker je zacel zgubljat na tezi in ker so pol ze sumil na celikalijo...tud na gastro na pregledu sva bla...

Izvidi pa se vedno vsi ok,tamal zdrav ko ribica...po vsem spikanju in vseh travmah pa so ugotovic da ima pac razvojne tezave in da to botruje tudi nenapredovanju teze...tko da mormo it k logopedinji,ki nas bo naucila jest...sem mu pa tud sama kupla vitaminski sirup kindervital,tko da apetita ma ful po novem,sam s tezavo papca...




BokiMB -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:43:43)

Smo na istem.

Pri enem letu 8.700g, le da naš poje vsak dan skoraj kilo goste hrane in pol litra mleka. Vse takoj ven pokaka.
Pri specialistu sva naročena komaj 30. maja :((

Poleg tega bova morala še k pulmologu in še k enemu drugemu specialistu. Za :((






puncica -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 11:46:01)

JOJJJJJ šit pomota, naša je tehtala pri 9 mescih 6960g in ne 9690 mater sem se ztipkala:)-:)-:)-:)-




Zvončka -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 12:21:53)

Od kolegice punčka prvo leto praktično ni jedla nič drugega, razen mleka svoje mamice. Ko je pojedla pol banane pri 9-10 mes. so klicali vse babice in tete, koliko je pojedla. Potem je poooočasi začela jest. Sedaj je stara 7 let, je fuuuul brihtna in zdrava in kar se tiče intelektualnega razvoja nadpovprečna (sedaj hodi že v šolo). Jedec pa nikoli ne bo. Sem pa pozabla, koliko je takrat tehtala, ma malo.

Mislim, da dolgoročno na razvoj otroka to ne bo vplivalo. Vsaj jaz poznam več otrok, ki ne jejo, kot tistih, ki jejo, pa ni nič narobe z njimi. Moja hčerkica tudi štrajka in je ful zbirčna za jest. Zaenkrat še ne obupujem, čeprav zares ni prijetno in je psihično ful utrujajoče se cel dan borit z otrokom. Bi pa ti priporočila knjigo, če je še ne poznaš: Čustveni in vedenjski razvoj otroka. Tam na veliko piše (tudi) o neješčih otrocih ter koliko hrane zadostuje otroku na dan. Tudi sicer je knjiga super.

LP in veliko sreče :rozica:




Anonimen -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 14:34:23)

Draga Skutica!
Tako zelo te razumem in mocno mocno mislim na vaju, še bolj bom pa mislila jutri! Ce je kaj narobe, je boljše, da čimprj ugotovijo in vama pomagajo, ce pa ni, je pa tudi boljse, da cimprej izveš in se nehaš žret. Pošiljam ti veliko pozitive, tvojemu malemu bobeku pa veliko srece!!!
Moj mali na sreco zelo rad je, odkar sva prešla na gosto hrano in ima pri 6,5 mesecih 8.500g!
Pozdravcke vsem!
Nojči




bini -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 16:16:58)

ja, pri nas je še en dodaten catch - ima ful lička in potem vsi govorijo kolk je pa naša 'okrogla'...
pri 9 m je tehtala 8150, isto kot vaša... potem je blo mal boljš in je jedla povprečne količine hrane, zdaj je pa spet v fazi izbirčnosti in je ona po nekaj žlicah sita... včasih celo dopoldne ne poje NIČ, ampak tud jaz se tolažim, da dokler je tak živc in skoz nekaj lazi naokoli in ima energije 100 na uro, potem menda ima že dovolj hrane :zmeden:




CatJa -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 16:24:06)

Skutica, tudi naš sonček je zelo neješč, oz. je samo določeno hrano - mlečne izdelke, juhico, kakšne testenine, sadje in kruh. To pa je tudi vse. Njegova teža narašča zelo počasi, pribl. 200 g mesečno. Pediatrinji sem morala natančno poročati, kaj je pri kakšnem obroku in očitno je premalo kalorično. Ta teden morava na tehtanje in se kar bojim, ker se spet ni kaj dosti zredil. Pri 11 m ima 8 kg.
Ampak kaj naj, če določene hrane sploh ne prenese oz. ko je sit, ne odpre več ust.
Sicer pa je zelo bister in živahen, tako, da se tolažim s tem.




lin -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 18:15:55)

Naj te potolažim!Prijateljičina-znankina punčka ima pri 1.letu dobrih 7 kg:zmeden:,nevem če je to tolažba pa vendarle:)




lin -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 18:17:06)

Sej pri nas je tudi tako,da ima Lin debela Lička po telescu pa je suhec,no ne glih suhec,ma glih prav ni pa debelčkana,obrazek vara:zmeden:




kepa* -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 19:28:37)

ojla!
Kar se tiče ličk, je pri nas isto. Vsi pravijo kak debelušček je Gašper, v bistvu pa je med bolj drobnimi.
Kar se tiče hrane, zelo obupujem in se prav bojim, kako bo, ko bomo začeli z gosto hrano.
A mislim, da če je otrok zadovoljen in živahen, pol že dobi dovolj kalorij.
Zato glavo pokonci.




HuAnita -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 19:50:27)

Tudi mi smo bolj drobni, čeprav po novem lepo napredujemo:bravo: :bravo: :bravo:




Seven* -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 20:11:19)

Hey! Nic sekirat, mi smo na istem. Ne jemo skoraj nic. Poskusi ga navaditi na flasko. Potem kupi razne kasice od Alnature in podobno in mu delaj milkshake. Jaz to prakticiram. Po flasi mi spije skoraj vse kar mu dam. Pa sva pac bolj "flasarja". Jaz pa sem tud srecna, ker mu v zelodec vlijem polnozrnato kaso z adaptiranim mlekom. Cucelj sem prirezala, tako da fuuul tece. :)-:)-:)-:)- Drugace pac ni jedel nic. Kupila sem mu tud kakav od Alnature, sicer drag ko :hudicek: vendar kvaliteten. Na zalogi imam vedno tudi kar nekaj "sinteticne Hipp hrane".. Pa pac malo kombiniramo! Ko je prilika mu v roke tlacim piskotke ali ploscice s sadjem (Milupa, Alnatura). Gre kolikor gre, vec ne mores. Pri 9 mesecih je imel 8350g. Naj te potolazim. Noben otrok ne umre od lakote.. Jaz si vedno to recem. Imajo prevec velik prezivetveni nagon. Ce bi res rabili hrano, bi se drli kot nori... Jaz si vedno to recem, poskusam cimmanj razmisljat o tem, pa gre...




Mojca P. -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 20:30:14)

No, Skutica, vidis kolko nas je s podobnim primerom.

Mi smo pri 9 mesecih 73 veliki in 7700 tezki.Zdravnica teze ni nikoli komentirala, vedno je samo pohvalila napredek. Tudi v razvojni (kjer smo bili zaradi zgodnjega plazenja pri sestih) ga je pohvalila in samo rekla, da je pac dolg in suh, ampak mocen fant.

Ziga je sicer vse, nima pa zivcev pri miru sedet in jest, tako par zlick poje v stolcku..jok..ostalo mu dam kar med igro. On se pac plazi, sedi ali stoji, mama pa tlaci zlico v usta (takrat usta se celo lepo odpira). Vem, da ni najbolj vzgojno, ampak vsaj nekaj pametnega tako poje.

Velja pa za nas isto, kot za Seven-flaska je zakon. Zaradi nizke teze Ziga prakticno sploh ne dobi vec cistega mleka, ampak vedno z razlicnimi kosmici (Alnatura)-ne najboljse za zobe, ampak...
Dokler je zivahen, nasmejan, igriv... se jaz s tezo sploh ne obremenjujem (ceprav mi hranjenje poje ogrooomno energije in zivcev; ker mali pac nima mira).
:rozica:




bleva13 -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 22:18:51)

Mamice brez strahu naša princeska ima pri 22mesecih 9100 kg in v 80 cm .Prava manekenka . HRANJENJE- KATASTROFA.No rodila se je v 24 t,s 533g 30 cm .




piščanc -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 22:40:43)

pozdravček,

upam da bo z vama vse OK, jaz se točnih kg sicer en spomnim, samo naša je bila tudi zelo suha, me je bilo groza na morju, ampak smo preživeli. pediatrinja mi sicer ni težila, ampak pri enem letu še ni imela 10 kg.

pri ans je bil problem, ker je zelo pozno dobivala zobke in takrat ni hotela jesti, potem s je pa navadila. no je še vedno malo, drugače pa je fletna pupa. zelo je pomembno, da se ne obremenjuješ, pa čeprav je to najtežje.

upam,d a ti moja izkušnja kaj pomaga pa čimboljše rezultate pri zdravinku




Pinja -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (17.4.2005 23:20:10)

Joj punce, blagor vam ko imate lahke otročičke.
Naša Taja je imela pri 2. mesecih 5760g, pa je bila že panika ker je imale pri 3. mesecih "samo" 6090g. Si predstavljate to nosit :)-. Bova pa verjetno tudi mogle na gastro, ker ful bruha, vse kar poje, vn vrže :((. Bojo prej delal test na alergijo, ker jo dojim in mal dodajam in po aptamilu ne bruha tolk.

Imam pa prijateljico, ki ima punčko staro 19 mesecev in ima 9kg, pa je čist živahna in zdrava :bravo:.

lp :sloncek:




viv_ -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (18.4.2005 8:40:14)

Skutica ne se sikirat. Mi smo bili tudi napoteni v gastroenternološko ambulanto in na UZ trebuščka ker je zaprta oz. zadržuje kakanje. Zaenkrat so naredili samo UZ trebuščka in je bilo vse OK, tako da na gastro zaenkrat ne bova šli. Če se bodo težave stopnjevale greva pa še tja. Sedaj že kakšen mesec dajem Portalak sirup in po njem kaka OK. Trenurno smo zmanjšali dozo, tako da ji ga dajem vsak drugi dan... Bomo videli kaj bo!

Kar se pa teže tiče... Pri nas moramo pa pazit da ne poje preveč. Tudi odrekat hrano otroku je težko. Sicer sem samo ukinila vse sladko in čokolado, pa dajem čim več sadja in zelenjave ampak vseeno. Pri 16 mesecih ima 13 kg (zdravnik mi je rekel, da je imel on 4kg več ko je šel v šolo :)- ). Tako da... kar hrabro, boš videla da bo vse OK!

LP, viv:rozica:




p@tricij@ -> Meni gre kar na jok, ko preberem vaše poste o teži. (18.4.2005 9:28:36)

ne sekiraj se, tudi naša je stara 9 mesecev in sva bili v četrtek v posvetovalnici in je težka 7245g, velika pa 68 cm.
v 3 mesecih se je zredila samo 400g, ampak se nič ne sekiram, saj mala dosti poje, se doji,...
je pa res, da je skozi v gibanju in sproti porabi kar poje. tako je bilo tudi pri sinu, tako da se nič ne sekiram glede teže.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>