vnetje mehurja - pomoc (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


komar -> vnetje mehurja - pomoc (17.4.2005 10:35:58)

Zdravo,
nas fant je star 2 meseca in pol in je dobil vnetje mehurja.
Ima kdo od vas kaksne podobne izkusnje? Imel je vrocino samo en dan, zdaj je popolnoma ok, samo testi se vedno kazejo prisotnost bakterij v urinu. Baje da je razlog lahko tudi fizioloski...skratka, zanima me ce ima kdo podobne izkusnje...ga dojim in pridno raste, pediatrinja ga je tudi pregledala in je bilo vse v redu...ampak vnetje je se vedno tam ocitno. A ima kdo izkusnje z antibiotiki pri tako majhnem otrocku? Help....

komarka:duda:




Anonimen -> vnetje mehurja - pomoc (17.4.2005 10:43:53)

Čudno, da ti zdravnikki niso razložili, no, mogoče pa ni to. Če se pri takih majhnih pogosti pojavljajo bakterije v urino oziroma so več ali manj skozi prisotne, potem ponavadi posumijo na refluks, to je luknjica nekje med ledvičkami in mehurjem. Ta luknjica se lahko zaraste, tačas pa mora otrok jemati antibiotike, ker bi sicer prišlo do zastrupitve, se mi zdi. Govorim čisto laično, toliko kot sem si zapomnila od znank, ki imajo podobne izkušnje. Je pa tega zadnja leta res skotzi več, se mi zdi. Če se luknjica do dolločenega leta ne zaraste, pa operirajo in zašijejo.
Tako je z refluksom. Če je to pri vas to, ti bo vedela povedati samo zdravnica. Lahko pa gre tudi za čisto običajno "nedolžno" vnetje. Upam, da je to.




Stran: [1]