višina bolniške od zzzs? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pravljica -> višina bolniške od zzzs? (15.4.2005 9:58:28)

vem, da se višina bolniške, ki jo po 30. dneh prejemaš od zzzs izračuna iz povprečja plač prejšnjega leta...ampak zakaj pride do takšnih razlik izplačil po mesecih?!
pri meni pride do razlike tudi za 20.000 sit (bruto gledam)? nekako bi še razumela, da bi se znesek postopno manjšal ali večal iz meseca v mesec, ne pa da je bilo 1. mesec npr. 260000, 2. in 3. mes. 240000, 4. mesec pa spet nekaj čez 260000...kako naj vem, koliko bom dobila naslednji mesec (da vidim če počakam s papirji ali raje pohitim, da se mi ne šteje nižji znesek)?
kako je potem s porodniško? tudi tako skačejo zneski, da ne veš pri čem si?

hruškica -> višina bolniške od zzzs? (15.4.2005 10:11:16)

Mislim, da pride do teh razlik zaradi različnega števila delovnih dni. Jaz sem recimo za februar dobila ful manj in zato tako sklepam... Porodniška pa upam, da je skoz enako- to bo verjetno vedela povedat katera druga, jaz svojo prvo porodniško dobim 15. maja.

Maja0505 -> višina bolniške od zzzs? (18.4.2005 12:17:29)

Živjo!
Da mal pomagam, al pa ne.
Ko sem dobila odločbo za porodniško, je bil gor naveden znesek (bruto). Tak znasek sem zdaj že 3x dobila do tolarja enak, tako da s porodniško ne bi smelo biti takih odmikov. Za bolniško pa ti povem, da sem jo tudi jaz dobila vsakič drugače, samo vsakič manj.:( K sreči pa je zdaj porodniška veliko boljša, bolša kot prej plača:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:
LP
Maja
:rozica::rozica::rozica:

Margareta -> višina bolniške od zzzs? (18.4.2005 22:17:42)

A res imate boljse porodniske kot place? Jaz dobim prvo porodnisko junija, odlocbo sem ze dobila ampak je bruto znesek, pa ne vem koliko je to neto ali 70 % ali 80%? A katera ve, naj prosim napise.

Lepo prosim :rozica::rozica:

pravljica -> višina bolniške od zzzs? (18.4.2005 22:25:56)

margareta, poskusi na center za socialno delo šiška...tam ti marsikaj izračuna

hruškica -> višina bolniške od zzzs? (18.4.2005 22:44:35)

Baje, da bruto znesek deliš z 1.6 in dobiš približen neto znesek.

Stran: [1]