Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 27.1.2009 15:17:54
|
|
|
|
lindy
|
Če se šivi unamejo je full rdeče pa mogoče malo bolj zateklo, drugač pa jest nisem nč gor dajala pa me je tud bolel še kr neki časa, ene tri tedene po porodu sem lohk šele normalno sedela, bivacin pa si lahko že zdaj daš gor, čimvečkrat se tuširaj z mlačno vodo in čim večkrat bodi brez hlačk, da je rana na zraku.
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 27.1.2009 15:17:55
|
|
|
|
andrejkam
|
Po približno enem mesecu sem rekla, no, zdaj je pa ok. Rane si nisem mazala nič, sem si pa pogosto tuširala z mrzlo vodo, popivnala in sveže perilo gor. Pogledat si nisem niti upala, vsake tok je moj pogledel, če je ok ... in je blo. Pa fajn je treba počivat, nč dvigovat ...
|
|
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 27.1.2009 15:19:53
|
|
|
|
Dream
|
Mene ni ravno bolelo, prej bi rekla, da me je kar nekaj vezalo skupaj, kot da je koža premajhna. Občasno me je tudi malce zapeklo ob urniranju. Lahko rečem, da sem v 14 dneh prišla k sebi. Sedela sem lahko takoj, sicer sem se na stol usedala bolj počasi, drugače pa sem imela tisto blazino, ki ima na sredini luknjo in je prav fina. Sestra v P mi je svetovala samo tuširanje oz. izpiranje s hladno vodo po vsakem obisku WC-ja. Uporaba mil ali kakršnihkoli krem pa ni priporočljiva.
|
|
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 27.1.2009 15:29:01
|
|
|
|
ema111
|
jaz sem za sedenje uporabljala napihnjen vzglanik, ki se uporablja za oporo na potovanjih, je pa res, da je vseeno težko sedeti, ampak s tem mi je le bilo nekoliko lažje. šive sem jaz vsakokrat po obisku WC-ja sprala z vodo (namreč samo vodo mi je priporočil dr.), vendar kljub temu so se mi vneli. Raje ne vprašaj, boli kar zelo, tako ali tako te bolijo šivi potem pa še vnetje, joj. No in sem zvedela, da so si nekoč špricale z bivacin sprejem in mi je moja patronažna rekla, da je ukinjen, moj ga je hvalabogu le našel v eni lekarni, kjer so imeli še zadnjega v skladišču . No in mi je moj lepo šprical ene 3-4 na dan in so se kar hitro pozdravili. naj ti bolečina čimprej mine in lepo cartanje
|
|
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 27.1.2009 15:31:27
|
|
|
|
predsolcek
|
hvala punce za odgovore zlo ste prijazne
|
|
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 27.1.2009 16:40:50
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: lindy Če se šivi unamejo je full rdeče pa mogoče malo bolj zateklo, drugač pa jest nisem nč gor dajala pa me je tud bolel še kr neki časa, ene tri tedene po porodu sem lohk šele normalno sedela, bivacin pa si lahko že zdaj daš gor, čimvečkrat se tuširaj z mlačno vodo in čim večkrat bodi brez hlačk, da je rana na zraku. Enako, čim več "luftat" in umivat z mlačno vodo.
|
|
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 27.1.2009 22:08:58
|
|
|
|
2 Sraki
|
Vsakič po obisku wc-ja sem spirala z hladno vodo, ki zelooooo pomaga pri hitrejšem celjenju, pa še hladi.
|
|
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 28.1.2009 9:59:28
|
|
|
|
Shorty_
|
ju sem si kar na wc-ju po lulanju, sprala s flaško hlande vode, in je res pomagalo
|
|
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 28.1.2009 12:24:38
|
|
|
|
clara23
|
Jaz sem se vsak večer umila s toplo vodo in potem bila ene 2 uri brez hlačk da se je vse skupaj malo prezračilo..so me pa šivi boleli cca 1 mesec, 2 meseca po porodu sem jih še vedno čutila kot da bi imela modrico, 2,5 meseca po porodu pa jih nisem več čutila.
|
|
|
|
RE: negovanje šivov po porodu 3.2.2009 11:08:14
|
|
|
|
Yasmina
|
Jaz sem se pa vsakič po temeljitem umivanju s toplo vodo (nikoli nisem uporabila mrzle ) večkrat na dan na tanko namazala svež vložek z Bepanthen Plus - to mi je svetovala patronažna. Mi je ful ohladilo in omililo pekočo bolečino. Vse skupaj pa je pri meni trajalo 1 mesec. Imela pa sem 4 šive. Pri drugem porodu pa sploh nisem bila šivana, tako da veš da je velika možnost da ne boš šla večkrat skozi to, če boš še načrtovala otroke. LP
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?