napovedan carski... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

naia -> napovedan carski... (27.1.2009 14:49:29)

ojla, dajte mi povedati punce, ki imate s tem izkušnje oz. tiste, ki imate napovedan CR, kako to poteka in zakaj so vam ga napovedali...verjetno moraš biti na tešče...ali so vam dali na izbiro lokalno ali pa EA carski? ali so čakali na PDP ali so vam ga  prej opravili? naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] leži medenično in bo baje napovedan carski (imamo še 3 tedno do PDP)...mislite, da bo to kmalu ali čakajo do PDP?

pa še eno vprašanje...sem neki slišala, da v porodni ne smeš imeti nalakiran nohte, baje ti začnejo modreti nohti, ko ti voda odteče in je dete v medenični...neki takega sem slišala...sej ne, da ne morm brez [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ampak mi je smotano, da si zdj zaradi tega ne smem lakirati...pa lepo prosim, ne me napadati in obsojati, če je to le trač...če kera kej ve o tem, lahko odgovori...posmehovanja pa raj ne no...

simonakr -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 14:58:44)

Glede napovedanega carskega ne vem, to vprašaj svojo G in naj ti ona razloži kako in kam in zakaj, vem pa da ga ponavadi naredijo cca 1 teden pred PDP, če se ti porod prej začne pa tudi že prej.

Nalakiranih nohtov pa ne smeš imeti zaradi tega ko te peljejo v operacijsko ti dajo na prst eno napravico ki meri srčni pulz in koliko kisika je v krvi, lak pa moti ta prenos. Če boš pa že mela nalakirane nohte (diskretno, ne kričečih barv) pa vsaj en prst pusti za uno napravico - najbolje mezinček. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Aja nism pa še slišala da to ob tem ko ti odteče voda pomodrijo nohti - pa delam tam![sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

rj1808 -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 15:02:31)

Ni trač,posmehujejo pa se ti lahko samo tiste ki nimajo pojma..Lakirat nohtov ne smeš ker se na nohtih prvo pozna če karkoli gre narobe,oz.če med porodom al operacijo pride do kakršnihkoli težav,komplikacij..ipd..(pomodrijo!)Tak da raje zdrži brez,ker ti ga bodo drugače v porodnišnici odstranili ko prideš tja..Srečno!

brigita23 -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 15:06:37)

IZVIRNO SPOROČILO: rj1808

Ni trač,posmehujejo pa se ti lahko samo tiste ki nimajo pojma..Lakirat nohtov ne smeš ker se na nohtih prvo pozna če karkoli gre narobe,oz.če med porodom al operacijo pride do kakršnihkoli težav,komplikacij..itd...(pomodrijo!)Tak da raje zdrži brez,ker ti ga bodo drugače v porodnišnici odstranili ko prideš tja..Srečno!

točno tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

simonakr -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 15:28:42)

IZVIRNO SPOROČILO: rj1808

Ni trač,posmehujejo pa se ti lahko samo tiste ki nimajo pojma..Lakirat nohtov ne smeš ker se na nohtih prvo pozna če karkoli gre narobe,oz.če med porodom al operacijo pride do kakršnihkoli težav,komplikacij..ipd..(pomodrijo!)Tak da raje zdrži brez,ker ti ga bodo drugače v porodnišnici odstranili ko prideš tja..Srečno!

S tem se strinjam - če gre karkoli narobe ala krvavitev ali pa kakšna druga komplikacija, potem prvo opaziš bledo polt, ustnice in pomodrele nohte!
Vendar pa kakor je napisala Naia "pa še eno vprašanje...sem neki slišala, da v porodni ne smeš imeti nalakiran nohte, baje ti začnejo modreti nohti, ko ti voda odteče in je dete v medenični...neki takega sem slišala..." Tega pa še nism slišala!

naia -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 15:42:11)

ena gospa je omenjala, da ko ji je odtekla voda, so ji pomodreli prsti, otroka je pa imela v medenični vstavi...verjetno je bilo še kaj drugega povezanega...ne vem...zato tudi sprašujem...

punce, kaj pa kej glede napovedanega carskega? kakšne izkušnje?

evica23 -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 15:59:25)

Pozdravljena, nohtov ne smeš imet nalakiranih zaradi notranjih krvavitev. Le ti ti pomodrijo če pride do kakšne notranje krvavitve. V Postojni pa nič ne komplicirajo tudi če jih imaš in ti laka ne odstranjujejo.
Glede carskega, pa se boš itak še s svojo g pomenila in ti bo ona dala točne napotke. V postojno vem da prideš zjutraj ob 6 oz 7, tešč in potem gremo v akcijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Lahko pa se odločiš ali bo carski pod lokalno narkozo ali pod splošno. Kolikor vem pa lahko ljub medenični legi rodiš normalno ali pa z epiduralno, če le otrok ni večji od 3200. Sama nimam izkušenj ne z medenično ne s carskim, poznam pa kar nekaj deklet ki so kljub medenični rodile normalo in brez kakršnih koli večjih zapletov in z EA.
Lep pozdrav

čipka -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 16:02:08)

jaz sem rodila normalno z medenično pa je bilo čisto ok-pa še EA sem imela. Men so rekli da če hočem lahko delajo CR, če nočem je pa tudi ok. 

svita -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 16:10:36)

Zadnja dva otroka sem rodila z napovedanim cr. Prvič zaradi medenične vstave in velikega otroka,drugič pa zaradi tega,ker sem zanosila prehitro in bi pri naravnem porodu bila nevarnost raztrgnin.Vprvo sem imela splošno anestezijo v drugo pa lokalno kar mi je bilo absolutno boljše saj je bil pri meni lahko partner pa tidi otroka lahko vidiš takoj.Prihranjeno pa ti je tudi zoprno prebujanje iz anestezije.Oba cr pa sem imela dva dni pred pdp.

nejcko -> RE: napovedan carski... (27.1.2009 19:09:39)

Napovedan CR ti naredijo nekje v 39. tednu. Načeloma se lahko dogovoriš glede anestezije, je pa na koncu vse odvisno od anasteziologa (govorim za Lj porodnišnico).
Na poseg moraš priti tešča, kar pomeni, da od polnoči ne smeš več jesti ne piti, naročijo pa te ob 7.00. Po ctg-ju te pošljejo na porodni oddelek, kjer te obrijejo, dajo klistir in te pripravijo na operacijo (to vse skupaj traja najmanj 2 uri). Kdaj prideš na vrsto, je odvisno od razmer v porodnišnici (nujni cr ipd.) in od tega, koliko cr imajo predvidenih tisti dan (ponavadi ne več kot 3).
Glede nohtov so ti že punce napisale, pa nobenega nakita ne smeš imeti, torej nobenih uhanov, verižic, zapestnic, ure.

Aja, napovedan cr pa sem imela, ker sem že 2x prej rodila s cr.

nebo -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 8:23:26)

Dobro jutro,

a napovedan cr imaš lahko samo takrat, kadar to določi tvoja G in potem naprej v porodnišnici oz. ali se lahko naprimer sama odločiš, da bi imela cr. Mislim, da v MB ne delajo tega??

Lorencia -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 9:01:18)

IZVIRNO SPOROČILO: nebo

Dobro jutro,

a napovedan cr imaš lahko samo takrat, kadar to določi tvoja G in potem naprej v porodnišnici oz. ali se lahko naprimer sama odločiš, da bi imela cr. Mislim, da v MB ne delajo tega??

Pri nas koliko mi je znano ne delajo CR na željo porodnice, kar pa se meni zdi prvilno...namreč narava je verjetno z razlogom namenila ženski rodila...tako, da osebno ga ne odobravam, kadar ni nujen.

African queen -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 9:03:40)

Jaz sem imela napovedan CR zaradi placente praevie centralis.Naredili so mi ga 3 tedne pred PDP,ker niso smeli čakat,da pride do naravnega začetka poroda.Obdržali pa so me v porodnišnici že 2 dni prej.Kot je napisala nejcko,od polnoci naprej moraš bit tešča,brez nakita..eno uro pred cr-jem sem šla na ctg,potem so me obrili in naredili klistir,takoj nato vstavili kateter in me odpeljali v operacijsko sobo.

Lidy -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 9:48:49)

V 2 imam napovedan CR. Moja G me je že na prven pregledu vprašala kaj "želim", oz. če imam kakšno posebno željo za CR. Glede na potek 1 poroda sem se v 2 odločila za CR.
V 37 tednu me bo poslala v porodnišnico na priprave za CR, tam mi bodo (upam) razložili vse kar me zanima.
Mislim pa da se napovedan CR opravi 10 dni pred pdp (je že blo na enem forumu).

nebo -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 10:05:32)

Lidy pa če ti G reče, da boš ime CR, a potem to drži - jaz misli, da se morajo za CR odločit v porodnišnici, če je seveda lega in vse o.k.

Lidy -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 10:33:47)

No, to je pa druga stvar, ki me bega.
Ker jaz sem se pripravila na CR, upam, da v P ne bodo še razpravljal o tem a bo al ne.
Ne vem koliko pomeni pri tem mnenje G , ker (mi je zelo žal tiste, ki se ne strinjate z mano) grem samo na CR in NIČ DRUGAČE!!!!!

Ni me strah poroda, strah me je, da bi bilo z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kaj narobe tako kot je pri prvem porodu skoraj bilo.
Ampak vsaka ima svojo izkušnjo in moja je imela srečen konec...vmes pa...

Zato upam, da se ne bomo še pogajali v P [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kar pa se na žalost zna zgoditi.

nebo -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 10:40:31)

Edino v Avstriji se da dogovorit - za tam vem 100%, drugače pa me res zanima, koliko pomeni mnenje G.

Torej upam na najbolje pri tebi, torej to kar si želiš!!

Lidy -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 10:54:12)

Do takrat imam še nekaj časa, bomo videli, upam na najbolje.

Srečno

naia -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 12:32:33)

mislim, da imaš tu veliko sama na izbiro, naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je v medenični in verjetno bi šla lahko tudi tako roditi, a sem ginekologinji rekla, da to ni šans, tako da sem danes dobila napotnico za zunanji obrat in carski (v primeru, da obrat ne uspe), mislim, da tvoja ginekologinja vpliva na potek poroda oz. tudi veliko sama...mi je rekla, da če ne želim, lahko preskočim obrat in grem direkt na carski...

res bi raje rodila po naravni poti, ampak me take psihe dajejo, ko pomislim, da bi rodila z ritko in bi me s tem čisto raztrgalo ali pa da bi me matrali po 20 ur in nato naredili carski...

tosja -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 12:55:16)

IZVIRNO SPOROČILO: naia
napovedan CR, kako to poteka in zakaj so vam ga napovedali...verjetno moraš biti na tešče...

V Mb se dela napovedan CR, kadar tako določi osebni G-napotnico dobiš pri svojem G, na dan za katerega se dogovoriš prideš-seveda tešča zjutraj na sprejem, pa pri vsaki OP mrajo biti nohti nenalakirani!!!
Odvisno kdo je tvoj G. Če je zaposlen v P, potem se itak z njim dogovoriš, da je tvoj operater! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lidy -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 13:00:48)

naia razmišlava enako. S tem da v 1 ni šlo za medenično lego ampak se tamal ni spušču. 14 dni prej me je G poslala na pregled v P ker je otrok prevelik (prevelik zame pri mojih 155 cm), pa so rekli, da meritve kažejo da je otrok normalno velik. Sej je bil SAM NE ZAME glede na mojo višino.
Po 8 urah sem jim poskušala dopovedati, da ne čutim kot da bi rojevala, ker se otrok ni spustil tudi za 1 cm ne. Glede na to da naj bi me najbolje poznale svoje telo, me niso čisto nič poslušali ampak so hoteli naraven porod. No na koncu so popustili, ko je utrip otroku padel in je bila cela panika kaj zdaj in so z CR reševali otroka.

Tako da carski 100% v 2, da se mi ni treba s kom pogajat, ko gre za življenje otroka...nase takrat tudi pomislila nisem.

karin412 -> RE: napovedan carski... (28.1.2009 14:03:11)

Z medenično vstavo pa res lahko naravno rodiš-saj najbolj vpliva psiha-če boš mislila, da bo vse v redu, bo tako in obratno. Moja sošolka je prvega otročka tako rodila, res je bila rezana, ampak je šlo vse v redu. Potem poznam eno kolegico, ki je 1. in 3. otroka rodila medenično, vse ok.

Več si o naravnih porodih v medenični vstavi prebereš v knjigi Ina May Gaskin, ki je prevedena v slo.

Stran: [1]