kalbo -> RE: Neuspelo odvajanje pleničke (28.1.2009 13:29:04)
|
Eni prej drugi kasnej in s tem ni nič narobe. Je pa res, da odvajanje od plenice terja malo živcev in mokrih rjuh in hlač, zato marsikateri starši iz lenobe pustijo otroke v plenicah, čeprav je njihov malček že zdavnaj pripravljen na to. Poznam celo primer, ko je mali rekel mamici...mami kakat una pa s fotelja...kar v plenico se daj, sej jo boba tko zamenjala. Bohnedej pa otroka v karkoli silit, ker je predvsem lulanje zelo občutljiva stvar in zelo povezana s psiho. Nikoli ampak res nikoli ne smemo tega prikazat negativno ali celo otroka kaznovati zaradi mokre postelje ali hlač. Moj tamal je bil nekje pri dveh in pol do treh letih suh. Občasno mu je še ušlo ponoči in podnevi, če se je zaigral in pozabil na lulanje. No tega zdaj skoraj ni več. Kako zelo občutljiva stvar je to, je pa moj tamal lep primer. Nikoli ampak res nikoli ga nisem gregal, če mu je ušlo in zadnjič v soboto jest kuham, otroc pa žena so pa spali popoldansko spanje (otroci so mel rednega, žena pa izrednega, ker je mala sračkala ponoči). Pride žena v kuhinjo s tamalim. Dobila ga je namreč stat v luži poleg kahlice, ker mu je ušlo. Stal je pa čisto tiho tam najmanj pol ure, ker se je bal. Me je bla kar groza...ja koga si se bal otrok božji, a sm te že kdaj kregal zarad luže...ne oči...ja kaj pa pol...ja ne vem oči. Kake 14 dni prej je pa zjutraj ležal v mokri postelji uro in pol. Vem pa to, ker je zrecitiral, kaj smo se pogovarjali v spalnici ko se je tamala ob šestih zbudila. Očitno ga je blo sram, ker bat se nima česa, si sploh ne predstavljam, kaj bi blo za njegovo malo glavico, če bi ga še kregal vsakič.
|
|
|
|