|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neuspelo odvajanje pleničke
27.1.2009 10:26:37   
pikalonica
Pozdravljene mamice!

Sem prebrala že skoraj vse poste glede odvajanja od planičke, pa nam pri naši pupiki še vedno ni uspelo. Stara je 2 leti in pol in noče pa noče povedati kdaj mora lulati ali kakati. Sem jo že imela brez pleničke, pa se je polulala v hlačke minuto za tistim, ko sem jo vprašala če jo tišči. Kahlico imamo kar sredi dnevne sobe, pa jo popolnoma ignorira. Sem tudi poskusila z razlagami da je zdaj pa že velika punca in da velike punce ne lulajo več v pleničko... pa nič.

Razmišljam, da bi jo pustila par minutk v tistih polulanih hlačah, da bi jo mogoče rs začelo motiti in bi potem razmislila, če ne bi drugič šla raje na kahlico. Ampak glede na letni čas me je kr malo strah, da se ne bi kaj prehladila. Grozno jo je večkrat na dan celo preobleči ko se podela kar v hlače, ker se gospodični očitno ne da iti na kahlico ali stranišče.

A imate še kakšen preverjeni recept? Pa ne mi rečt naj počakamo da bo pripravljena, ker mi že vzgojiteljice v vrtcu namigujejo naj jo doma damo večkrat na kahlico, ker v vrtcu brez problema lula in kaka v kahlico barabica mala :-)

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Neuspelo odvajanje pleničke
27.1.2009 10:37:00   
Volga
Predvsem ne bi imela kahle sredi dnevne sobe user posted image  zaradi tega ne bo šla nič prej  nanjo.

(odgovor članu pikalonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2009 10:43:50   
analucija
zaradi vzgojiteljic se nimaš kaj sekirat. ko bo pripravljena bo sama rekla. na silo ne bo šlo pa še slabše bo. tudi jaz imam 2leti in tri mesece starega in kahlico v dnevni sobi pa nič. tudi brez plenice smo probal pa je isto kot pri vas. se ne sekiram ko bo pripravlje bo. če prej ne to poletje bo sigurno.
veliko sreče, vama želim da vama čimprej rata.

Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2009 10:47:35   
ZARA
Jaz sem jo odvajala ene parkrat brez uspeha, dokler sama ni dojela da je to to. Tudi pokakana ali polulana pelnica je nista motili. Nič. Odvadila se je pa šele pri 3 in pol. Tako da ima tvoje dete še čas.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2009 11:26:48   
LEJLA
Jaz je nebi nic sprasevala. Vsako uro ali 30 min potem, ko je pila gresta na kahlico in pocakata par minutk  in ji poves, da naj lula. Sevda se zna zgodit, da se ti bo 5min potem, ko v kahlici ne bo nic, polulala v hlacke vendar se ne jezit. Povej ji da bi bilo fino, da drugic lula v kahlico in jo mirno preobleci.
Seveda ta varianta odpade, ce noce niti sedet na kahlici. potem se res ni ready.
V knjigah sem brala, da naj bi otrok sele okoli 3h let sam povedal (takrat bo ze tudi sama lahko slekla hlacke). Pred tem pa imamo starsi malo vec dela, da jih lovimo in mislimo namesto njihuser posted image
Kar vprasaj v vrtcu ali sama pove ali pac dajo otroke lulat (npr. pred malico, ko gredo ven, pred spanjem,...).
Kasneje bos tudi sama ugotovla na koliko cas jo je smiselno posedat na kahlico in starejsa, ko bo dlje bo zdrzala.

lp

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2009 11:43:47   
spelaz
Mi imamo 2 leti in 2 meseca staro pupo in je skoraj čez noč začela hodit na kahlico. Že prej sem jo včasih dala na stranišče oz. kahlico in se je včasih polulala, potem sva kake 2 meseca bile skoz v plenicah, ker ni niti hotela slišat za kahlico ali stranišče, potem pa jo je pri babici prijelo, da bi hodila na kahlo in zdaj hodi na kahlo.

je pa nisem nič silila - niti prej; včasih sem jo vprašala, ali gra lulat in ni hotela. Pa se nisem sekirala. Malo prej ali malo kasneje, se bo že sama odločila. Imata še čas.

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2009 12:53:27   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: analucija

zaradi vzgojiteljic se nimaš kaj sekirat. ko bo pripravljena bo sama rekla. na silo ne bo šlo pa še slabše bo. tudi jaz imam 2leti in tri mesece starega in kahlico v dnevni sobi pa nič. tudi brez plenice smo probal pa je isto kot pri vas. se ne sekiram ko bo pripravlje bo. če prej ne to poletje bo sigurno.
veliko sreče, vama želim da vama čimprej rata.

Se strinjam.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2009 13:32:18   
Anonimen
Nam je rekel pediater, da še nihče ni šel v šolo s plenico.user posted image

Tak da se ne sekiraj, ko bo dovolj dozorela bo šla tudi na kahlico ali pa na stranišče. (naša sploh k od kahlica ni hotela slišat)
Je pa bila čez dan suha od tretjega leta. Ponoči je pa malo dalje pleničko rabila (še kakega pol leta), ampak od takrat se je sama zbujala za lulanje- velikokrat je brez obiska wc prespala tudi celo noč.

Saj bouser posted image

(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2009 15:03:48   
bskrle
Jaz sem jo pustila, je bila do skoraj 3 leta v plenicah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2009 15:20:08   
Lalica1
Nekatere otroke menda res moti, če ostanejo v polulanih plenicah nekaj časa. Mogoče probaj kaj takega. 

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.1.2009 10:36:05   
pajek
Meni gre pa blazno na živce, da so nekatere ženske blazno obremenjene s tem, da morajo otroci biti hitro brez plenic. Mi smo bili pri 3 podnevi brez, sedaj pri 4in pol pa poskušamo biti tudi ponoči. Včasih nam uspe biti več noči suhuh, včasih pač ne. Pa se sploh ne sekiram, ker enkrat bo že. Pa seveda tudi ji ne težim. Če otrok ni hiter pri teh stvareh to ne pomeni, da ni pameten, inteligenten, nadarjen.... Zato polagam na srce vsem mamicam, ki se sekirajo, da naj se ne sekirajo, ker vsak otrok je še enkrat ostal brez pleničke, pa bodo tudi naši user posted image user posted image

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.1.2009 12:53:22   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: pajek
Meni gre pa blazno na živce, da so nekatere ženske blazno obremenjene s tem, da morajo otroci biti hitro brez plenic. Mi smo bili pri 3 podnevi brez, sedaj pri 4in pol pa poskušamo biti tudi ponoči. Včasih nam uspe biti več noči suhuh, včasih pač ne. Pa se sploh ne sekiram, ker enkrat bo že. Pa seveda tudi ji ne težim. Če otrok ni hiter pri teh stvareh to ne pomeni, da ni pameten, inteligenten, nadarjen.... Zato polagam na srce vsem mamicam, ki se sekirajo, da naj se ne sekirajo, ker vsak otrok je še enkrat ostal brez pleničke, pa bodo tudi naši user posted image user posted image

Ta trend, da je veliko otrok do 4 let ali še dlje v pleničkah se je pojavil šele s plenicami za enkratno uporabo. Me prav zanima, koliko otrok je bilo pred 30 in več leti tako dolgo v plenicah - samo kake izjeme zaradi zdravstvenih težav.

Osebno nikogar ne obsojam - vsak starš naj naredi, kot se njemu zdi prav. Ampak ni pa treba zdej pametovati in obsojati tistih, ki se kljub vsemu trudijo otroka zgodaj odvaditi od plenice, če vam ni uspelo.

(odgovor članu pajek)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.1.2009 12:59:43   
PIRANJA
nisem razumela, da bi kdo koga obsojal?? Pač mamice zavzamejo svoje stališče in prepričanje. Forum je itak takega tipa, da na njem povemo kar pač mislimo oz. smo prepričani. Seveda ima vsak zase najbolj pravuser posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.1.2009 13:29:04   
kalbo
Eni prej drugi kasnej in s tem ni nič narobe. Je pa res, da odvajanje od plenice terja malo živcev in mokrih rjuh in hlač, zato marsikateri starši iz lenobe pustijo otroke v plenicah, čeprav je njihov malček že zdavnaj pripravljen na to. Poznam celo primer, ko je mali rekel mamici...mami kakat una pa s fotelja...kar v plenico se daj, sej jo boba tko zamenjala.

Bohnedej pa otroka v karkoli silit, ker je predvsem lulanje zelo občutljiva stvar in zelo povezana s psiho. Nikoli ampak res nikoli ne smemo tega prikazat negativno ali celo otroka kaznovati zaradi mokre postelje ali hlač. Moj tamal je bil nekje pri dveh in pol do treh letih suh. Občasno mu je še ušlo ponoči in podnevi, če se je zaigral in pozabil na lulanje. No tega zdaj skoraj ni več. Kako zelo občutljiva stvar je to, je pa moj tamal lep primer. Nikoli ampak res nikoli ga nisem gregal, če mu je ušlo in zadnjič v soboto jest kuham, otroc pa žena so pa spali popoldansko spanje (otroci so mel rednega, žena pa izrednega, ker je mala sračkala ponoči). Pride žena v kuhinjo s tamalim. Dobila ga je namreč stat v luži poleg kahlice, ker mu je ušlo. Stal je pa čisto tiho tam najmanj pol ure, ker se je bal. Me je bla kar groza...ja koga si se bal otrok božji, a sm te že kdaj kregal zarad luže...ne oči...ja kaj pa pol...ja ne vem oči.
Kake 14 dni prej je pa zjutraj ležal v mokri postelji uro in pol. Vem pa to, ker je zrecitiral, kaj smo se pogovarjali v spalnici ko se je tamala ob šestih zbudila. Očitno ga je blo sram, ker bat se nima česa, si sploh ne predstavljam, kaj bi blo za njegovo malo glavico, če bi ga še kregal vsakič.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.1.2009 13:38:00   
RAKICA1
ojla zakaj pa ne probaš kupiti nastav ka školjko in ji pokažeš ti kako je ko greš lulat potem pa še njo učiš direk na školjko ker moja je stara 1,5l in na vc školjko z veseljem gre lulat ker trenutno se tudi odvajava lulanja tko da probaj tako boš vidla da bo šla rajši

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.1.2009 14:05:56   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA
nisem razumela, da bi kdo koga obsojal?? Pač mamice zavzamejo svoje stališče in prepričanje. Forum je itak takega tipa, da na njem povemo kar pač mislimo oz. smo prepričani. Seveda ima vsak zase najbolj pravuser posted image

Pajek pravi, da ji gredo blazno na živce mamice, ki želijo, da bi bili njihovi otroci hitro brez pleničk.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 28.1.2009 14:06:13 >

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.1.2009 22:00:08   
janca
Oh ne se sekirat. Pri meni je podobno pikalonica. Naš pobalinko je star dve leti in pol pa noče več na kahlico. Pa že tako fajn smo ga navadli čez poletje, da je reku "ulat" pa smo vedeli. Pol je pa zbolu in je blo konc s temu "ulat me". Zdej pa spet plenice in tut pod razno ga ne morem pripravit, da bi spet začel na kahlico. No mogoče včasih recmo enkrat na teden, da mi ga uspe pripravit,da gre na kahlico.

So pa otroci različni. Mam tri, pa so čist različno nehali v plenice lulat. No, ta tretji še ni nehal, pa upam,da bo letošnje poletje. Bomo videl.

Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?