Sarme (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


honey -> Sarme (27.1.2009 8:25:05)

Nikoli v svoji kuharski karieri se še nisem lotila kuhanja sarm, pa ne vem zakaj. No, zdaj sem se odločila, da jih bom skuhala. Imam pa dilemo. Povsod, kjer berem, piše, da sarme (zavitke) kuhamo v vodi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Meni se zdi nekako bolj logično (kot polnjene paprike ali čufti), da se tudi sarme kuhajo v paradižnikovi omaki. Ne vem, prosim, povejte mi ve, izkušene kuharice, kako kuhate sarme.




Kerensa* -> RE: Sarme (27.1.2009 8:26:05)

IZVIRNO SPOROČILO: honey
povejte mi ve, izkušene kuharice, kako kuhate sarme.

Kupimo že narejene ali počakamo taščo, da jih skuha. V čemerkoli že. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




katra55 -> RE: Sarme (27.1.2009 8:37:22)

Najprej jih kuham v vodi, proti koncu pa naredim paradižnikovo omako in jo prelijem čez sarme ter še malo pokuham.




Čupka -> RE: Sarme (27.1.2009 8:51:48)

Jaz jih pripravljam podobno, kot je TALE recept in so super. Sprva sem jih tudi sama kuhala tako kot filane paprike, vendar je v resnici bolj okusno, če jih najprej pokuhaš v vodi z dodatki in kasneje dodaš omako.




mama_milchy -> RE: Sarme (27.1.2009 10:39:14)

jaz jih pripravljam po tem receptu http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4142, no sedaj sem si ga že malce priredila;




Volga -> RE: Sarme (27.1.2009 10:46:13)

Sarme naj sploh kao ne bi imele neke omake, samo so brez omake kr neki. jaz jih najprej kuham v vodi, pa ni zdaj to ful vode, bolj tako, da dobro dno pokrije, pa pokrite imam, da se bolj dušijo, potem po dveh urah ali pa še več, pa naredim omako kot za filane paprike. Torej s speštanim paradižnikom.




honey -> RE: Sarme (27.1.2009 14:46:32)

Volga in vse ostale, hvala. Se mi je čudno zdelo, ko povsod piše, da se kuhajo v vodi. Ampak če se bolj kot ne dušijo, potem pa v redu. Bom sporočila, kako bodo uspele [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tweety83 -> RE: Sarme (28.1.2009 17:26:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Sarme naj sploh kao ne bi imele neke omake, samo so brez omake kr neki. jaz jih najprej kuham v vodi, pa ni zdaj to ful vode, bolj tako, da dobro dno pokrije, pa pokrite imam, da se bolj dušijo, potem po dveh urah ali pa še več, pa naredim omako kot za filane paprike. Torej s speštanim paradižnikom.



točno - zaliješ z vodo da sarmice pokrije in nakoncu nardiš omakco! pa dober tek.

LP




Stran: [1]