tincci -> RE: Kampiranje v španiji, predlogi za druge države (27.1.2009 16:49:35)
|
Midva sva šla z avtom do Barcelone, pa šotor za 2 s sabo pa turbomaksimus. Naprej grede sva se ustavila po 1.100 km nekje v Franciji na počivališču, prespala kar v avtu, se zjutraj umila (imajo umivalnice pa wc) in šla najprej. Kampov je dosti in nikoli prej ne delava planov, pač po filingu. Včasih sicer potem že ves utrujen iščeš kamp, ampak ajde. V Santa Suzanni sva bila 3 dni in je luštn kemp. Restavracija s pivom, kul sanitarije, pa smešno je, ker železniška pelje zraven. V bistvu je železnica ob obali kar potem do Barcelone, naprej nisva šla. Tud jaz priporočam ta kamp, je blizu mesta, ampak itak so v mestu sami hoteli, tako da meni ni bilo nič posebnega. Takoj, ko prestopiš fra(špa mejo, greo ob obali -ne glavni cesti- in imaš vrhunske zalivčke, kamp je tam nekje na sredi vmes na samem, pod pečinami, top plaža, ampak avto moraš zunaj na parkingu imet, ker ni placa v kampu. Spala sva tudi pred Barcelono 10km v kampu ob cesti, ampak tisto je bilo precej neromantično. Joj, še en kamp je bil, pa se ne spomnim imena pa je bil super, kar 3 dni sva tam ostala. Nazaj grede sva bila v Provansi v kampu z bazenom in ograjenimi parcelami, ful lepo, samo komarjev, da te požrejo. Imajo une pečke, ki cvre komarje (prvič sem jih videla tam pa potem nikjer več), ampak jih je res veliko. Midva sva potovala 12 dni in ni bilo problema na poti s kampi. Če bi šla še enkrat to pot, bi šla sigurno v Fra po njihovih lokalnih cestah, sicer plaže res nimajo bogve, potem pa tam na meji v tisti divji kamp. Santa Suzanna npr je precej bolj turistična pa Lloret de mar sploh (za najstnike pa sigurno najboljši). Enkrat bi si želela še naprej od Barcelone ob celi španski obali ...
|
|
|
|