RE: K očetu ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

hrabra miška -> RE: K očetu ali ne? (26.1.2009 21:19:18)

IZVIRNO SPOROČILO: urška

sem mislila čist dobro namerno. torej, da se je odločila, kaj bo naredila. glede na naše nasvete ali pa ne. 

sory sem drugače prebrala kot si hotela napisat.

Kerensa* -> RE: K očetu ali ne? (27.1.2009 7:12:34)

Saj ni panike. Nagibam se k enemu celemu vikendu, ker je pač o tem bil pogovor, vendar so odprte vse možnosti (od samo ene pijačke na njihovem koncu dalje) - nimam službenih ali drugačnih obveznosti, ki bi me omejevale pri tem. Pogovarjamo pa se o enem vikendu v februarju, vendar želim pravočasno vse urediti. Dodatna mnenja pa nikoli ne škodujejo. Ja, res je, saj jih nisem dolžna upoštevati, povprašam pa vseeno, sploh pa zato, ker je na RR kar nekaj mamic, ki so podobno dale skozi in lahko mnenje podajo iz izkušenj.

kimba -> RE: K očetu ali ne? (27.1.2009 8:16:30)

Kerensa, jaz ti bom pa takole rekla. ti najbolje poznaš svojega otroka in najbolje veš kako bo tvoj sin prenesel tudi razočaranje ki ga bo deležen iz strani očeta. Super od tebe da sinu daješ priložnost da še bolje spozna svojega očeta, oziroma da bivšemu partnerju omogočiš da popravi napake iz preteklosti. Hočem ti samo reči da si bo sin najbolj zapomnil tvoje dobro dejanje in ti bo hvaležen, mogoče ti to ne bo pokazal takoj vendar verjemi mi da sčasoma ti bo.

Vso srečo tebi in tvoji družini.

Shorty_ -> RE: K očetu ali ne? (27.1.2009 10:18:11)

Kerensa, mislim da je en vikend čisto ok, kar se tiče časa, Janu pa jasno in glasno povej da če želi te lahko pokliče tudi ob 3h zjutraj in prideš ponj. Pa tudi večerni sms ali klic ni slaba ideja.
Sporoči kako se bo izteklo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lalica1 -> RE: K očetu ali ne? (27.1.2009 14:17:43)

Jaz tudi mislim, da je cel vikend OK. Daj jima možnost da probata. Mogoče pa se bosta ujela in jima bo prav fajn. Če ste se tako zmenili, naj tako ostane. Če pa bo kaj narobe, boš vedela za prihodnjič.
Motijo pa me nasveti, naj si urediš, da boš kje v njuni bližini. Absolutno sem proti. Na ta način bi jima izkazala preveliko nezaupanje in jima odvzela možnost sproščenega druženja. Po moje ne bi rada izpadla kot kak detektiv... In pomisli malo kako bi se počutila ti, če bi tebe nekdo tako nadzoroval.
Verjamem, da ti bo zelo težek vikend, ampak ga boš že preživela. Po tem pa bodo stvari bolj jasne in se boš znala v dobro otroka lažje odločiti.

Pa srečno!

Minka Pobalinka -> RE: K očetu ali ne? (28.1.2009 5:25:45)

Nisem brala vseh odgovorov, vidim pa, da se jih večina kar strinja s tem " vikend paketom". Jaz pa si, glede na tvoje opise bivšega in glede na to, da ti je grozil z odtujitvijo otroka, ne bi upala otroka kar pustiti.. Privolila bi na nadzorovane stike, torej naj se nekaj časa dobivata v tvoji prisotnosti, potem pa..nekoč, če in ko... saj veš. In že to, da tip nima izpita, pa bi kar otroka vozil.. ne vem no, ne deluje mi ravno odgovorno.

To da otroku ne boš dala pasoša pa ne igra nobene vloge. Glede na EU in šengen lahko "zgineta" tudi brez pasoša. Pa srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

abc100 -> RE: K očetu ali ne? (28.1.2009 7:36:00)

IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

Kerensa, prvič bi jaz na tvojem mestu organizirala srečanje za par ur, cel vikend po petih letih je malo dolga. Samo jaz sem pesimist po naravi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image] in 100 % kontrol-freak 

Če je sin najstnik in si želi za cel vikend k očetu, ne vidim tukaj nobenega problema.

Vešča -> RE: K očetu ali ne? (28.1.2009 12:36:52)

1. Jaz bi zagotovo otroka peljala v obe smeri (tako tudi vidiš, kje bo).
2. Z otrokom bi se pogovorila, kaj naj stori, če bi ga oče vseeno skušal ugrabiti.
Čeprav pri 11-letniku je verjetnost, da mu to pade na misel, skoraj nična.

abc100 -> RE: K očetu ali ne? (28.1.2009 13:00:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Vešča

1. Jaz bi zagotovo otroka peljala v obe smeri (tako tudi vidiš, kje bo).
2. Z otrokom bi se pogovorila, kaj naj stori, če bi ga oče vseeno skušal ugrabiti.
Čeprav pri 11-letniku je verjetnost, da mu to pade na misel, skoraj nična.
[/quote

Jest otroku tega 100% ne bi omenjala.

Kerensa* -> RE: K očetu ali ne? (28.1.2009 16:49:02)

Šengen, ja... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

Lalica1 -> RE: K očetu ali ne? (29.1.2009 8:54:52)

Saj vem, da je resen problem in res se ne mislim nič norčevati, če bi slučajno tako izgledalo.

Ampak mislim, da četudi bi ga oče odpeljal v tujino (kar ga po moje ne bo), bi ga kar hitro vrnil nazaj, ker se moški ne zavedajo kakšna odgovornost je otrok (ker itak večino postori mama-vsaj v večini primerov!). Sploh pa tvoj bivši mož, ki že dolgo ne živi s svojim sinom in se po moje ne zaveda prav dobro kaj pomeni skrbeti za otroka 24 ur na dan!

Kerensa* -> RE: K očetu ali ne? (30.1.2009 7:51:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1
Sploh pa tvoj bivši mož, ki že dolgo ne živi s svojim sinom in se po moje ne zaveda prav dobro kaj pomeni skrbeti za otroka 24 ur na dan!

Tudi, ko je bil moj sin še otrok in ko smo vsi trije še živeli skupaj, tega ni znal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nur -> RE: K očetu ali ne? (30.1.2009 10:43:09)

Moje mnenje je tako, da preveč kompliciraš....pusti očetu in sinu veselje in se ne vtikuj preveč v logistiko, pa to kje bodo in kaj bodo počeli...pa bo svet lepši zate, za exmoža, predvsem pa za vajinega sina. Vso to napetost in vse te skrbi tvoj sin občuti - zapomni si to.

Kerensa* -> RE: K očetu ali ne? (30.1.2009 17:25:34)

Zna bit', da imaš prav, Nur, ja... mr. Ex pa itak ve, da je bolje, da si sam jamo izkoplje, kot pa, da se Janu kaj zgodi.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]