Anonimen -> RE: dohodnina 2008 - vprašanje (27.1.2009 9:05:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bojan74 Da ne bom nove teme odpiral, bi se še jaz navezal tukaj z mojim vprašanjem, če mi lahko kdo pomaga ... Moja žena je bila brezposelna do 1.9.2008. Na zavodu je sicer bila prijavljena, ni pa dobivala nobenih nadomestil ali karkoli, bila je brez vseh dohodkov. Ostale štiri mesece je bila zaposlena. Skupaj je dobila samo cca 1500 evrov, če seštejem vse 3 neto plače v letu 2008, ki jih je dobila, brez malice in prevoza. Ali jo lahko uveljavim kot vzdrževanega družinskega člana od januarja do avgusta (8 mesecev)? Če jo lahko uveljavim, a je potrebno v tisto polje za znesek pri vzdrževanem družinskem članu vpisati njene prihodke od septembra do decembra (3 plače, januarsko izplačilo v letu 2009 za december se verjetno ne šteje?) ali pa tisto pustim prazno oziroma na ničli? Ali moje uveljavljanje nje kot vzdrževanega člana karkoli vpliva na njeno dohodnino - nekaj sem bral, da se potem njej olajšava zato zmanjša in tudi če vpliva, a je potrebno to posebej, kje prijaviti za njo ali pa se to avtomatsko izračuna na davčni, ker bodo videli, da jo jaz uveljavljam? Hvala vnaprej za kakršen koli nasvet glede tega. lahko jo uveljavljaš za čas, ko je bila brezposelna in brez dohodkov. za ostalo pa ne vem točno. lahko pa vprašaš lepo vido [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|