|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nizek pritisk+vrtoglavica
26.1.2009 10:05:43   
borabara
Do prejšnjega tedn asem se res odlično počutila in bila polna energije. Noseča sem 31 t , pritisk mi je padel na 40-80, 50-90 tudi redko 60-100, 66-106....nejvečkrat pa je kr 40-90. Suče in vrti se mi, včasih imam celo občutek da  mi primankuje zraka, težje diham na moment. Zelo me je strah da bi padla v nezavest. Bila sem na klontroli a pravi ginekologinja da mi nima kaj pomagat..pritisk se ne da dvignat. Srce pa mi bije res 100 na uro.

A se še kateri to dogaja. Tudi opazila sem da se mi vid kvari slabše vidim kot prej , zdej  po 30 t nosečnosti sem pokasirala res čudne simtome,

- pritisk 40-90
- teško diham...včasih imam občutek da imam premal kisika???
- energija je splahnela
- otrok je postal ful divji v trebuhu
- slabše vidi

Pa kaj je res to od hormonov nemorem verjet?????????

lp
nin@

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 28.1.2009 21:16:54 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NIZEK PRITISK+ VRTOGLAVICA
26.1.2009 10:17:24   
goričanka
Pozdravljena, jaz sem v 28. tednu in imam nizek pritisk 60/90 in tudi slabo kri tako de je počutje nikakvo. Jaz bi ti svetovala da še malo positnari ginekologinjo kajti tako nizek pritisk kot ga imaš ti je pa malo sumljiv. Drugače poskusi pri splošni zdravnici, opiši ji tvoje počutje mogoče ti bo ona kaj pametnega svetovala. Kakšne pa imaš izvide od krvi?

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2009 10:17:41   
srecka82
Pozdravljena!

Z nizkim pritiskom se srečujem tudi jaz 50-90, 40-80. Tako kot so tebi povedali, so tudi meni, zdravila ni. Priporočali so mi, da čim več pijem tekučine in kakšen krajši prehod. To je vse. G pa je povedala, da boljše da je pritisk nizek kot visok in, da tako nosečnost poteka normalno. Vem kako se počutiš ko se ti vrti in imaš občutek, da boš skupaj padla. Meni se je to zgodilo 2x in obakrat sem bila v trgovsem centru (slab zrak in polno ljudi). Doma se mi to ne dogaja.

Z vidom nimam težav, energije pa imam tudi jaz vedno manj. Sem v 30. tednu nosečnosti in ko grem kam samo za 2 uri sem totalno zmatrana. Komaj čakam posteljo, da se ulegnem. Vsa dela (gospodinjska) me tako utrudijo, da piham kot lokomotiva.

Težko diham tudi jaz in to sem povedala tudi G, pa je rekla, da je to normalno, saj user posted image  je vedno višje in pritiska na organe (pljuča, želodec).

Si ti siptomi katere si opisala so normalni, edino z vidom jaz nimam težav.

Pa veselo nosečnost želim...še malo pa bo konecuser posted image user posted image .

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2009 10:18:52   
borabara
vse je drugač o.k.

Kri sem dala v petek hemoglobin je 120, sladkor je v mejah noramla, zredila sem se 8 kg, tako da pravi da je vse v najlepšem redu...men pa ni fajn , no počutje v k........

lp
nin@

(odgovor članu goričanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2009 10:23:42   
wii
Evo mene, ki sem že tudi tri dni kot, da mi me luna nosila, prejšnji teden, isto kot ti, vrtoglavica, meglenje pred očmi in nasploh počutje za nič, pa si izmerim pritisk: 98/48, prej pa vedno 130/ 80. Valda, da sem imela občutek, da se zdaj glih tja obrnem, potem pa še zraven glavobol. Mali je v trebuhu, kot na nogometni tekmi, D pod rebri me že vse boli, pa kaj čem. Čakam da mine, sicer sem že bolj pri koncu kot ti - 38t, in sam upam, vsak dan, da bi se že začelo in da gremo po to malo štručko.

Glede pritiska, sem upoštevala nasvet svoje G in seveda starih babic, po kosilu 1 dcl rdečega vina 2 - 3 dni,ga spijem in mi je končno se dvignil zgornji vsaj na 110, da lahko vstanem in grem po hiši.
lp

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2009 10:43:55   
kepica
Hojla punce
še ena v klubuuser posted image Tudi jaz imam že skoraj en teden težave s pritiskom. Giblje se okoli 90/50. Počutim se grozno, sem brez energije in vrti se mi, sem pa komaj v 8. tednu. Upam, da zadeva kaj mine, ker imam do konca nosečnosti še daleč. Sem pa na bolniški in sem že sita vsega, ker nikamor ne morem, dolgčas mi je in grem že sama sebi na živce. Razmišljam, da bi šla kar v službo, ampak me skrbi, da bi se mi preveč vrtelo in bi kje skupaj zgrmela. Sem pa poskusila vino, sprehod in malo bolj slano hrano, pa žal ni nič pomagalo. Upam, da čim prej mineuser posted image

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2009 10:47:22   
eva Ana
Pozdarvljene!
Moj pritisk mi sicer kr niha, a sem v četrtek imela 130/81 - super, sam bitje srce je pa 100 udarcev. Sicer mi G ni nič rekla,sam včasih prav čutim kako nabija, pol pa že pr sekund spet ok.
Trgovski centri so pa strup za me - takoj se mi začne vrtet ko vstopim not user posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2009 11:07:44   
pikapoka12345
Živjo user posted image ,

tudi sama imam precej težav s pritiskom. Res je, da imam že od prej nizkega. 50/90... do ene 100 še pridem, več pa ne. Že pred nosečnostjo sem se malo pozanimala če se kaj da narediti, vendar so mi vsi rekli, vas vsaj kap ne more... user posted image .

Ni pa prijetno, ker si res bolj utrujen. Sedaj sem v 33. tednu. Pritisk je stalo okoli 50/90. Moja g. se ne sekira in se jaz tudi ne.
Slab vid - naj ti še enrkat preverijo kri zaradi sladkorne... včasih je povezano.

Kakšno kavico, takrat ko si čisto brez energije (jaz vem, da dolgoročno niža pritisk) a vsaj v potrebnem trenutko malce pomaga (sicer jaz lahko zaspim po kavici, ravno tako kot brez nje)...

Veliko energije.... ne obremenjujmo se...
Dojenčkoti pa morajo brcati, vsaj vemo,da jih nosimo.

Držite se in pozdravček

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2009 12:04:59   
bskrle
Sama si pomagam s kavo, pravim čajem,  poslušanjem glasbe, veliko počivam.
Pritisk mi takoj naraste, če se kaj zjezim ...user posted image

(odgovor članu pikapoka12345)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.1.2009 12:18:15   
sunny24
Tak "visok" prtisk mam tudi jst že od zmiri in so tudi meni rekli, da zdravil za višat ni.
Pomaga pa, če takrat, ko začutiš, da ti začne padat, spiješ en kozarc vode z dosti cukra not , se lepo uležeš/usedeš in daš noge v luft, drugače pa pij dosti tekočine (posebno ko greš v kake centre mej vodo pr sebi al pa kako isostar varianto), vsaketolko pojej neki slanega (ne pretiravat). Ko ti pa začne srce razbijat, se lepo usedi in začni dihat počasi , da se umiriš.
No, meni tej ukrepi pomagajo in so me že parkrat rešli pred padcem v nezavest. user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.1.2009 13:33:19   
mybaby

Popolnoma iste simptome imaš kot jaz in mi jih nihče ne zna razložiti. Sem v 35.tednu: Zelo nizek pritisk, opazno poslabšanje vida (v času nosečnosti in naj omenim da sicer ne nosim očal saj je bil moj vid do nosečnosti povsem ok), vrtoglavice, primanjkovanje zraka in občutek da bi lahko vsak čas kar skup padla. Drugače pa sem ok.

Aja, moj otročiček je pa tudi zelo aktiven....se sprašujemo kdaj sploh spi? :)

Kri sem imela zelo dobro - tudi zdaj ko smo že blizu dogodka.

Pomagam si z kavo, lahko pa tudi z skodelico zelenega čaja  (1x dnevno), dr. mi jo je priporočal. In izogibaj se predolgemu pohajkovanju v shopping centrih.

pa lepo nosečnost!

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.1.2009 14:59:02   
bjondi
Hm...tudi jaz med tistimi s tanizkim pritiskom...
Veliko je povezave s tem koliko železa imaš...manj ga imaš nižji bo pritisk.No sicer je za user posted image  znano ,da imamo še malo nižjega user posted image . ja počutje pa je res nikakvo.Jaz sem odvisnica sonca in me zdele ža prav pošteno matra vse skupaj.Čim pride sonček sem prec boljšuser posted image .Kar se tiče hemoglobina sem ga jaz teden dni nazaj imela 115 pa je rekla da je na meji.Sicer se na meje hemoglobina ne spoznam .Ampak leto pred user posted image  mi je železo na lestvici od (10-25 idealno) padel na 4-te vrednosti mi je osebna zdravnica govorila-ne vem pa kaj pomenijo.V glavnem sem bila skoraj brez železa temu pa primeren pritisk in počutje...

(odgovor članu mybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.1.2009 8:51:57   
borabara
imela sem hemoglobina neki čez 100, pa je rekla da j eto o.k. za sedmi mesec in da ga bova kontrolirali  še! Rada bi se sam vrtoglavice znebila, ker imam občutek da me nekda dol tišči in da se mi tla premikajo. Rekla mi je da bi bilo še lahko slabš če bi se bl zredila kot sem se. Vagam 8 kg več in sem v sedmem mesecu!

Tla se  mi premikajo pa ne cel dan na moment, občutljiva sem na hitr premike, pa še težji sem začela se premikat, ne počutim se stabilno......kaki simptomi blesavi...ampak me ob živce spravljajouser posted image

lp
nin@

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.1.2009 9:52:17   
bjondi
Pa dans glede na vreme bo vrjetno tvoje in od marsikatere z nizkim pritiskom počutje še slabše...user posted image

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.1.2009 10:43:00   
borabara
SEJ MI JE ŽE GROZNO...user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.1.2009 12:19:45   
lananai
Jst mam probleme z nizkim pritiskom že od pubertete - včasih več, včasih manj. Trenutno je spet bolj izrazito (v 25. tednu nosečnosti). Na srečo pa tako nizkega, kot ga opisuješ ti, nisem nikoli imela. Pa tudi takih hudih problemov ne. Sem se pa naučila s tem "živet" oz. vem, kako ukrepat, če pritisk pade. Počutje je točno tako, kot si ga opisala. Ratuje mi vedno bolj vroče, pred očmi se mi začne megliti in mi plešejo take bele pikice. To se ponavadi zgodi v zaprtih in zadušljivih prostorih, kjer je dosti ljudi. Najbolj hudo je bilo na začetku, ko sploh nisem vedla, kaj mi je in kako naj ukrepam... Zdaj vem, da se to dogaja, ker telo ni sposobno krvi spravit do možganov in ti dobijo premalo kisika. Meni pomaga, če grem na svež zrak in globoko diham, če popijem kozarec vode ali kavo (ki je drugače nikoli ne pijem, mogoče zato bolj prime). Najbolj pa pomaga, če se vležem na posteljo z nogami visoko, da spodbudim kri, da gre v glavo. Ampak na žalost ponavadi nimaš te možnosti, ker si nekje na javnem prostoru... Takrat se vsedem in dam glavo čim nižje h kolenom. Je pa pri meni sigurno drugače... Jst imam nihanje in se mi to najbrž pojavi, ko mi pritisk zaniha navzdol. Vprašanje je, kako pomagati, če imaš stalno nizek pritisk.

(odgovor članu borabara)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.1.2009 8:06:06   
borabara
Včeraj sem pa kr en persen vzela po napotkih medicinske sestre iz porodnišnice , pa je res blo boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

no zdej bom pa na zeliščih do konca pa bouser posted image user posted image

lp
nin@

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?