[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2009 0:22:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Petr_a -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 1:20:30)

Dokler so pleničke polne in lepo pridobiva se naje pri tebi.
jah nekateri so pač več budni,nekateri pa samo spijo ;)


kakšen nasvet-ga nimam,ti pa lahko povem,da bo boljše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dojeni otroci se radi cartajo na joški,ker se počutijo varno in s tem ni nič narobe niti ne pomeni da je lačen ali da nimaš mleka.
če te pa že zanima koliko poje si sposodi tehtnico in ga vagaj pred in po dojenju




Naty*Taja -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 6:27:20)

Verjetno te je taprvi s flaško malo razvadu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja, joškarji pa v večini malo manj spijo, večkrat jedo in se zelo radi cartajo. Tudi sam sem že dobila kdaj pa kdaj preblisk, da je s flaško lažje - več spiš, manj te bolijo joške, jest mu lahko da tudi kdo drug... Ampak vso tisto umivanje flaše, kamor greš študirat, da je vse zraven od vode do praha... ne hvala, raj ne spim. Je pa res, da včasih vztrajat pri dojenju ni edina pot, ker se včasih izkaže, da pa otrok le nima dovolj kvalitetne hrane v joški. Bog pomagaj tako je, pa če se strokovnjaki na glavo obrnejo in vztrajajo pri svojem. ITak vsake tollk let malo spremenijo svoje teorije. Moj nasvet je, da preveriš s tehtnico, koliko res poje, potem pa preveriš, če je kljub temu še lačen... in izbereš najboljšo pot za oba. Tudi kombinacija zize in flaške se obnese. Pa srečno.




bskrle -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 8:19:39)

A imaš možnost, da  bi ga malo  kengurujčkal tudi očka?
Kaj pa pravi patronažna?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2009 9:20:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ema111 -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 9:47:58)

mi se tudi dojimo in so bile na začetku kar neprespane noči, pa je patronažna rekla, da naj poskusim zvečer dodati adaptirano mleko. Pa je bilo boljše, smo kar nekaj časa spali cca 3 h, seveda sem poskusila dodati najprej 30 ml, pa je bilo dovolj.
Če se lepo čez dan in proti večeru dojimo in še pred spanjem lepo zadostno poje (štopam; 15 min. in poslušam če res vleče in golta mleko) potem so tudi dnevi ko ne rabim nič dodat.
če mi popoldan in proti večeru vleče oz.se carta na zizi ter da vidim da ne bo zadostno potegnila oz.da nimam več takšne količine mleka, potem dodam najprej 30 ml in če se mi zdi čez nekaj časa, npr.5 min., da je še lakota še 30 ml, več pa nisem nikoli dodajala, ni bilo potrebe, še tistih zadnjih dodanih 30 ni vedno vse popila.

to so pač moje izkušnje, vama bo pa uspelo najti svoj najboljši način kar naprej

lepo cartanje z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2009 10:36:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




botrca -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 10:46:33)

Kaj naj ti rečem kot da bo minilo saj je še mali, da bi imel kako rutino, vsaj do 3 meseca je tako. Mogoče pa rabi tvojo bližino in mu je ob tvoji dojki najlepše. Kako ti pa drugače napreduje? Koliko ti pa poje po enem obroku? Če lepo napreduje ni panike, spanje pa ...bo že.




komarka -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 10:51:52)

Sicer nimam izkušenj z otrokom ko bi zamenjal noč in dan... Samo razmišljam...

a ponoči ko ej buden je čist tema in tišina podnevi pa hrup in svetloba? Ne vem kdaj začne to palit, al ze takoj al pri mal večjem dojenčku..ampak menda je zlo pomebno da podnevi nima "idelanih" pogojev za spanje in tako loči dnevni počitek od nočnega.

Kje ri pa spi? kako ga dojiš? Vstaneš in potem sediš? Sprašujem zato, ker če ima pač obdnobje ko je ponoči buden, je fajn da si vsaj ti olajšaš kolikor moreš- da ga imaš čimbližje sebi, da lahko leziš in se cartata pa ti malo dremlješ. In idealno bi blo da gres vsaj enkrat podenvi z nnjim počivat če ze ne spat. ja, vem tu je še drugi otroček..

Ej, kaj pa če bi ga poskusila nosit v ruti al pa slingu? Ti cartljivci imajo to ponavadi radi, ritem hoje. MOgoče bi pa potem celo zaspal.

KO praviš da ne zdrzi pri drugem-najbrz mu je pomeben tvoj vonj. Ena prijateljica mi je rekla, da je pri njih palilo, če je mož oblekel njeno majčko, ki je bila ze nošena(torej je dišala po njej in še po mleku).

Glede dude in flaške-res je tezje če je noče, sam verjemi mi, enkrat boš zelo hvalezna da je ne mara!!!

Upam,da ti bo kaj od tega pomagalo. V vsakem primeru ap tud teh pol leta mine...





komarka -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 11:19:57)

Samo še nekaj, a si prebrala članek o spanju, ki ga najdeš pod temo"sodobni pogledi na spanje dojenčkov"?





Hope2 -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 11:38:34)

IZVIRNO SPOROČILO: komarka



KO praviš da ne zdrzi pri drugem-najbrz mu je pomeben tvoj vonj. Ena prijateljica mi je rekla, da je pri njih palilo, če je mož oblekel njeno majčko, ki je bila ze nošena(torej je dišala po njej in še po mleku).



To pali tudi pri nas. Dala sem mu pidžamo, spodnjo majco k noseku ali pa sem si pleničko zavila okoli jošk in potem njemu za poušter. Včasih ko posteljino preoblečem pa si še mal posteljino zavijem okoli svoje kože[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ampak zdaj se je že navadil tudi atija, ker se ob večerih veliko cartata in igrata.

IZVIRNO SPOROČILO: komarka

a ponoči ko je buden je čist tema in tišina podnevi pa hrup in svetloba? Ne vem kdaj začne to palit, al ze takoj al pri mal večjem dojenčku..ampak menda je zlo pomebno da podnevi nima "idelanih" pogojev za spanje in tako loči dnevni počitek od nočnega.




Mi smo od prvega dne tako prakticirali. Podnevi spi na svetlem, v dnevni, kjer gori TV, s epogovarjamo z normalnim glasom, pes laja, kdo se zadere, lonci ropotajo..... ponoči spi v temi, noben se ne pogovarja, mu ne pojem, dojim v čisti tišini, če je le možno ne previjam, če pa že moram, pa brez luči.




Andromeda -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 11:43:35)

Ajej, žal nimam nobenega pametnega nasveta. Vidim pa, da je "mali" Jan velik fant - porodna teža je ufff! velika in verjetno zato skoz rabi joško. Poskusi z uvajanjem dnevno-nočnega ritma kot so ti že svetovale - jaz imam podnevi prižgan radio, zraven njega sesam, si sušim lase, na glas govorimo, skratka poskrbimo, da je "dnevni hrup", zvečer pa zagotovim temo in tišino in v nekaj tednih je poštekal kdaj je dan in kdaj noč.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2009 22:29:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Piruri -> RE: nocno nespanje novorojencka... (26.1.2009 22:44:32)

Vsaj v štartu poprosi babico, če ti lahko v času ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  dopoldan spi, lahko popazi starejšega in takrat spi tudi ti z njim, da si malo nabereš moči, ker v končni fazi nisi "stroj", ampak mamica, ki mora biti "dokaj" spočita, da pridela mleko in seveda, da je mirna, kar dojenček zagotovo občuti...popoldan pa si vzami kakšne pol urce za večjega in pojdita sama na zrak ali pa se igrajta skupaj, tačas pa lahko tatko prevzame malega...
Prvi meseci so pri doječih dojenčkih takšni (pri nekaterih se to obdobje lahko vleče še naprej), zato bi ga bilo postavljat v nek kalup popolnoma nesmiselno...počasi začni z določenimi obredi in rituali...flaška lahko reši en problem, po drugi strani, bi se ti dalo ponoči večx vstajat in pripravljat mleko, ko je pa najlažje vržt zizo ven? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]