|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kokosova mast
25.1.2009 9:07:00   
Nea_teja_
Zakaj se jo uporablja sem jo dobila pa nimam pojma a ma to kak poseben okususer posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kokosova mast
25.1.2009 9:10:47   
zvesta
Ja jo uporabljam za pečenje peciva, za pečenje mesa. Isto kot olje. Povsod, kjer rabiš maščobo. Okusa pa nima posebnega.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kokosova mast
25.1.2009 9:14:28   
Nea_teja_
zvesta hvala a je to kaj manj kalorično al kako ,ker je moj na neki čudni dieti pa ne smem skoraj uporabljati maščobe za kake zrezke

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kokosova mast
25.1.2009 9:27:32   
zvesta
V bistvu je to dobra maščoba, ker je popolnoma rastlinskega izvora.

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kokosova mast
25.1.2009 10:17:33   
Anonimen
Zvesta, ali jo v gramaturi uporabiš isto kot masla, margarine...

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kokosova mast
25.1.2009 10:35:41   
Netopirčy81
Krofe je ful fajn gor pečt, ker ni tko mastna, pa še gunga smrdljivga vonja nimauser posted image user posted image  Ravno prav, ker bo pustuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kokosova mast
25.1.2009 12:47:55   
Nea_teja_
o super

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kokosova mast
25.1.2009 16:39:25   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Zvesta, ali jo v gramaturi uporabiš isto kot masla, margarine...


ja, nekej isto... če ne celo kaj manj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kokosova mast
25.1.2009 16:43:34   
kaya2007
naj bi bila bolj priporočljiva za uporabo, ker je bolj odporna na visoke temperature in zato ob pečenju ne tvori strupenih snovi, kot malo itd.
ampak mene vseeno malo moti vonj, jo imam bolj za sladke stvari, za ostalo pa uporabljam gosjo mast (to priporoča montignac)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kokosova mast
25.1.2009 17:08:32   
Gina
A res, a za pečenje je? Pri pečenju postane čudne barve in smrdi. Kako jo potem uporabljate za pečenje, nič jasno?

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kokosova mast
25.1.2009 18:18:48   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

A res, a za pečenje je? Pri pečenju postane čudne barve in smrdi. Kako jo potem uporabljate za pečenje, nič jasno?




čudne barve in smrdi? meni se ne dogaja ne eno ne drugo....
še moj foter, ki zapriseženo kuha vse na svinjski masti, ne porajta, da mu kaj naredim na kokosovi.....

mi je pa najbolj všeč ta od Hoferja... pa še ful poceni je napram drugim...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kokosova mast
25.1.2009 18:30:15   
NevenkaP
user posted image Pečem samo na kokosovi masti in prav nikoli ne spremeni barve, pa tudi smrdi ne.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kokosova mast
25.1.2009 19:09:58   
kaya2007
jap, tudi naša ni čudne barve, diši pa zelo blago, po kokosu, tudi ko pečeš. imamo pa cobio ekstra deviško kokosovo olje.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kokosova mast
27.1.2009 13:59:12   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: NevenkaP
Pečem samo na kokosovi masti in prav nikoli ne spremeni barve, pa tudi smrdi ne.


Enako. Bog vedi, kje je Đina nabirala kokos. user posted image  

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kokosova mast
28.1.2009 23:47:20   
Klaudia
Večina kokosovih olj v naših trgovinah ima odvzet vonj in okus in je, vsaj meni, nagravžen. Ta tudi rad spremeni barvo itd.
Sama uporabljam modro Cobio olje, ki ga lahko tudi mažeš po koži. Tamalo sem že od rojstva z njim mazala...
In tako lepo diši. Najbolj njamsi pa je mlad krompir pečen na temu olju.


"Kokosovo olje, še posebej hladno stisnjeno ekstra deviško kokosovo olje, je malo poznano, vendar je izjemno koristno, zdravo in raznoliko olje.

Zdravo je, ker izboljšuje delovanje telesnega imunskega sistema, deluje proti virusom (npr. gripe in herpesa), pomaga pri glivičnih obolenjih, pozitivno vpliva na razmerje holesterola v krvi, pomaga pri normalizaciji nivoja telesnih maščob in teže, …

Ekstra deviško kokosovo olje je odlično olje za kuhanje, peko in cvrtje. Lahko ga uporabimo tudi kot samostojno jed ali namaz.

Ker deluje kot naravni antioksidant, učinkovito ščiti kožo in telo pred nastajanjem nevarnih prostih radikalov, ki povzročajo staranje in poškodbe kože. Zato je odlično olje za masažo.

Lahko se ga uporablja kot olje za lase, ki obnavlja lasišče ter je obenem sredstvo proti prhljaju.

Kokosovo olje zaradi svojih koristnih lastnosti počasi in ponovno pridobiva svoje mesto na trgu, v prehrambeni in kozmetični industriji."


Prekopirano s strani www.cobio.si , tam imaš tudi recepte za določene jedi.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kokosova mast
29.1.2009 20:25:34   
Gina
NO, ste me sprovocirale, da sem ga šla ta hip še enkrat na ponev vreči, ker sem pred tem to storila le enkrat, pa se ne spomnim več, kaj sem gor delala, da preverim še enkrat, kaj se z njim dogaja med peko. Aja, doma nimam nekega junk olja, ampak ekološko kokosovo olje cobio s certifikatom, najbrž enakega kot Klavdija (zelen napis - dve zeleni in bela barva nalepke, bel pokrovček, prozorna plastika embalaža), ki ima še dolg rok uporabe in je bil hranjen pri sobni tem., kakor tudi piše na embalaži, da je primerno. Torej ko ga daš v ponev gret, se v resnici prav nič ne obarva, samo izgleda tako, ker se dimi in smrdi. Najbrž me je dimljenje zmotilo, da sem mislila, da spremeni barvo, ampak morda pa res spremeni, ko gre za hrano v stiku z oljem, pojma nimam. Bom še probala kaj uporabljat, če pravite, da je tako fajn. Samo za cvrenje ga pa ne bom, ker se dimi in mi to res ni apetitlih.user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kokosova mast
29.1.2009 21:28:43   
Klaudia
Gina, ampak mi res ni jasno kako se ti dimi user posted image
Vse cvrem na tem olju, tudi pomfrit, piščanca, ribo... pa se mi nikoli ne dimi. Moram prav jutri nekaj ocvrt da preverim user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kokosova mast
3.2.2009 7:20:54   
pupika
Jaz uporabljam kokosovo maslo kupljeno v merkatorju in je enkratno, sem ga začela uporabljat namesto olja. Nič ne smrdi, le obarva se v rumenkasto. Pečena jajca na kokosovem maslu so čisto druga in nič ne smrdi, kot pri olju.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kokosova mast
3.2.2009 7:36:33   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: NevenkaP

user posted image Pečem samo na kokosovi masti in prav nikoli ne spremeni barve, pa tudi smrdi ne.


Enako tudi jaz. Je pa brez vonja in okusa, tako da na njej tudi jajca pečem in ni samo za peciva, kot ena pravi.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kokosova mast
3.2.2009 8:30:46   
muška
spet nekaj novega user posted image  , sploh nisem vedela, da to čudo obstaja, kaj šele da je brez vonja in okusa user posted image

Torej, v naši familiji nihče ne mara kokosa, jih bom lahko nap...?user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kokosova mast
3.2.2009 10:45:42   
Nea_teja_
Punce jest ga imamedno v hladilniku in se kr nemorem odločiti da ga uporabim imam pa kokosovo mast in ne olje ali maslo.Sem zadnjič pekla en biskvit pa sem hotla namazat posodo pa sem se premisnla ko sem vidla da zgleda kot svinjska mast.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kokosova mast
16.2.2009 18:42:18   
Klaudia
Evo da malo nadaljujemo debato. Sem se pogovarjala z enim, ki se spozna na bio in zdravo prehrano...

Kokosovo olje in kokosova mast je v osnovi ena in ista zadeva, le da jo različni proizvajalci drugače imenujejo.
To kar se dobi pri nas sta dve popolnoma različne zadeve.
Eno je kokosova mast - ki je rafinirana - nima okusa in vonja (tista ki jo kupite v ploščicah in morate hraniti v hladilniku)
kokosovo olje pa je hladno stisnjeno oz. ekstro deviško - ima blag okus in vonj po kokosu (pakirano v lončku). Hrani se na sobni temperaturi. Pri 25° se utekočini. Tistega blagega okusa se z uporabo navadiš. Isto je na začetku z oljčnim oljem. Rabiš čas, da se navadiš na nov okus hrane.
Naj mi pove katera, če uporablja oljčno olje brez vonja in okusa oz. ali bi ga uporabljala, če bi vedela da je rafinirano?
Da razložim kaj rafinacija je, za tiste ki tega ne veste - segrevanje maščobe na visoke temperature in odstranjevanje nečistoč (vključno vonja in okusa) z raznimi kemikalijami


Gina - če se ti olje dimi, ga uporabljaš na previsoki temperaturi, ga prežgeš in v bistvu rafiniraš.

IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_

zvesta hvala a je to kaj manj kalorično al kako ,ker je moj na neki čudni dieti pa ne smem skoraj uporabljati maščobe za kake zrezke
 

kokosovo olje ima več kalorij, vendar se drugače presnavlja - neposredno v jetrih v energijo, tudi pospeši metabolizem in tako lahko celo pripomore k hujšanju. Tako da si lahko tvoj možek oddahne in ga tudi poje kako žličko kar tako. Bo hitreje shujšal user posted image


zvesta - v hoferju je poceni, ker je rafinirano - še vseeno pa bolje tega kot pa rafinirana sončnična olja

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Nea_teja_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kokosova mast
16.2.2009 21:03:01   
kaya2007
hm. jaz imam istega kot gina in se nič takega ne dogaja z njim, tudi če pečem pri najvišji temperaturi ves čas user posted image  mogoče je pa v posodi fora, jaz imam namreč dve ponvi, pri eni se res full full kadi, pri drugi tudi precej (v obeh se odlično tudi speče, kot na žaru), pri ostalih, ki jih imam se pa sploh ne kadi. ampak to govorim ne glede na to na čem pečem (olivno olje, kokosovo, maslo..)

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Limonov-bananin kruh
Ste se naveličali običajnega kruha in bi svojemu malčku radi ponudili zdrav, sočen in slasten kruhec, ki ga bo z veselje...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?