Iz LJ v Postojno (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

hruškica -> Iz LJ v Postojno (14.4.2005 17:04:10)

Včeraj sem imela dokaj redne popadke (dopoldne na ctg-ju), izgleda da le lažne, ker se je potem vse umirilo. Zvečer sem že hotla iti v porodnišnico, no pa je bilo potem vse mirno. Premišljevala pa sem, kako naj ravnam, če mi začne tako kot včeraj trebuh enakomerno otrdevati- ali naj grem čim prej v Lj porodnišnico, da me priklopijo na ctg in pogledajo ali se začenja ali se gre tudi v takem primeru kar v Postojno. Ne bi rada za brez veze zganjala paniko. Rada bi rodila v Postojni, ampak ne vem, če me ne bo preveč skrbelo, da bi se tako daleč vozila (čeprav je le pol ure). Pa še: na koliko časa naj imam popadke, da se odpravim proiti Postojni. Priporočajo na 5 minut, ampak če grem v Postojno, potem pa lahko že na 10 minut ali ne? Ali bo to prekmalu?
Hvala za kakršnokoli informacijo ali nasvet!
Hruškica, 38t

tinica -> Iz LJ v Postojno (14.4.2005 20:34:16)

Boljši je, da greš prej. Jaz sem imela tudi do porodnišnice nekje pol ure pa sem tudi malo prej šla ko sem imela popadke nekje na 6-7 min. Ko pa sem prišla v bolnico in so me priključili na ctg pa so popadki ponehali oz. so bili zelo rahli povsej verjetnosti od straha ali kaj. Vendar pa sem že bila malo odprta tako, da so mi kar pospešili porod. Nič mi ni bilo potrbno čakat tako, da je porod kar hitro minil :sloncek:.

Lp

NinKa -> Iz LJ v Postojno (14.4.2005 20:39:40)

Jaz sem šla iz Brezovice v PO pri popadkih na 6 minut, takoj v avtu so bili na 5 minut.....ko sem prišla ob 1h ponoči so me dali na CTG in so bli redni na 5 minut....bila sem pa 1 cm odprta. Tako sem čakala in čakala....ob 6h sem bla v porodni....čakala da sem bila 4 cm odprta da sem dobila EA in pol je šlo vse ful hitro.

Ne se sekirat, iz LJ v PO prideš komot v 35 minutah. Jaz si edino ne bi upala, če bi krvavela al pa če bi bila poletna sezona, ko je gneča na cesti. Drugace pa ne vidim nikakrsnega problema....

Aja, pa lep porod....:sloncek::kuza::sloncek:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.4.2005 9:24:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]