picola1 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:54:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Poznam nekaj dobro stoječih primerov,ki si obleke za otroke samo sposojajo in okrog fehtajo, pa denar pri njih res ni problem. Očitno jim je težko dati denar za otroka ker bo itak hitro prerastel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Se pravi, po tvoje bi moral vsak, ki si vsaj malo lahko privošči (beri: tisti, ki so malo nad socialnim dnom) kupovat nove obleke oz. vsaj toliko kolikor si lahko privošči. Ker za otroka je treba dat vse, tudi če res nima smisla kupit nekaj novega...In to samo zato, ker si to lahko privoščiš? Pri nas ne stradamo, res nismo bogataši, sam si pa lahko marsikaj privoščim, mi ne manjka. Vseeno pa sem vesela, če mi prijateljica posodi kako cunjico (ali pa podari) ravno iz tega razloga, ker se za otroka ne splača kupovat novih stvari, ker jih ful hitro preraste (še posebej ne za dojenčka, ki mu dol visi, kaj ima oblečeno, kake barve in firme je itd.). Plus to, da poznam ogromno, ampak res ogromno ljudi, ki to dela. Pa niso revni. Ok, so povprečni, tako nekako kot jaz. Sam da bi za bogate zdej pa morala veljat čist druga pravila? Da ne govorim o ekološkem vidiku...(vem pa da večinoma ljudem dol visi za to) Kolk grejo enim v nos tisti, ki imajo malo več... Zanimivo mi je tut to npr., da je veliko ljudem čudno, če npr. nekdo, ki si res lahko veliko privošči, ni urejen in oblečen po zadnji modi, avto ima pa dober. Ali obratno. Ali nekaj tretjega...Vsak ima pač svoje prioritete...Morda pa raje potuje s tistim denarjem...Ali pa ima raje urejeno stanovanje. Ali pa ima denar v delnicah...Ali pa... Sicer sem pa že malo off topic...
|
|
|
|