RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Korina1 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 17:46:08)

Žal sem težko kaj razvozlala ampak če sem prav prebrala podariš stole in še kaj.Ali imaš mogoče tudi mizo?

Meggi -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 18:04:25)

Ma ja, tole je res čudno.Tud mene so že nat... sem dala drugi ki je bila "uboga" nov paketek, pol sem pa zasledila,.... Ma naj jim požegna Bog odkritost in poštenost.

Se pa res nabere stvari, ko imaš več dela s tem, kam jih boš potem naprej predal, ko ti ne bodo več služile. Ma to so cotke,pa npr. še lepe cicibanove čevlje, kolesar. čeladem.. stolček za hranjenje,.. **** stvari. Je pa sigurn lepš občutek če vešp da si s tem ko si nekaj podarila koga osrečila mu olajšala  trenutke. Pa še nekaj je, eni se res furajo z **** makijo, otrokom pa ne privoščijo ne vem toplih čevljev.

Taanikaa -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 19:35:34)

IZVIRNO SPOROČILO: karmy

odnesi na rdeči križ pa naj se z tipom avta tam ukvarjajo... men v glavnem ni važno, ker vedno rabimo prostor za druge cunje. 

sam tole bom na hitrco komentirala...odnesi na rdeč križ-poznam ljudi ki so to želeli,pa so na RK zahtevali potrdilo od čistilnice da so bila oblačila čista...in pol si malo preračunaš in daš en paket cunj v čistilnico zato da pol neseš in podariš na RK pa kolk te to pol pride????????!!!!mislim svinjarija...pa cunje pregledajo in če kje kak gumb je malo manj prišit ti oblačilo zavrnejo...pajede najraje bio meli kr oblačila direkt iz trgovine,najraje še z listkom etiketo gor...to pa je svinjarija no...

Korina1 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 19:42:26)

To je res žalostno. A moja izkušnja s karitasa je taka da prinesejo nekateri zelo lepa oblačila a kaj ko stran porežejo gumbe in zadrge.

Anonimen -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:09:19)

Čir[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!
Naj povem,da sem prvič oddala kakšno stvar in moj namen je res bil tak,da to dam nekomu,ki ne more svojemu otroku kupiti toliko novih stvari.Ker mi je še pa ta ženska rekla po telefonu,če imam slučajno še kake čevlje,sem jih takoj šla iskat in dala poleg še dvojne čevlje in ene športne copate.
Dejstvo je,da od človeka ni lepo,da hodi po zastonj cotke za otroke,pripelje se pa z finim avtom.Pa nej jih ima,ali pa proda(ker jih veliko to dela),dane so bile z dobrim namenom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
V bodoče bom pa prej stokrat premislila preden bom komu kaj podarila.Žal mi je,da sem se tako prenaglila,ampak kar je je .

sonček85 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:12:28)

ja tko je pr nas .drugič raje odnesi ali pa prej pokliči na socialno ali pa v kak dom za otroke ali pa v bolnišnico če potrebujejo ,ali pa v varno hišo.Tam vedno pride prav

Anonimen -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:15:06)

Sonček85,ko bi men to prej kapnal na glavo?Na varno hišo in podobno se jaz včeraj še spomnila nisem.Žal.

Anonimen -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:21:55)

IZVIRNO SPOROČILO: žanka

Sonček85,ko bi men to prej kapnal na glavo?Na varno hišo in podobno se jaz včeraj še spomnila nisem.Žal.

Boš za drugič vedela. Kaj pa da povprašaš znance, če poznajo kakšno tako družino. Jaz sem spraševala okoli, naposled pa ugotovila, da imajo pri sosedu tri punčke...in z veseljem so vzeli.

sonček85 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:29:28)

IZVIRNO SPOROČILO: žanka

ja na napakah se učimo ,za drugič veš in za vse ki ne vejo kam take stvari podariti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Naja31 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:41:55)

Mene bi to tudi razjezilo.

Sicer pa res ni nujno da so brez denarja (avto gor ali dol). Poznam nekaj dobro stoječih primerov,ki si obleke za otroke samo sposojajo in okrog fehtajo, pa denar pri njih res ni problem. Očitno jim je težko dati denar za otroka ker bo itak hitro prerastel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Drugače pa, če si "upaš" pokliči to žensko in jo vprašaj. To bi bila finta.

picola1 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:54:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Poznam nekaj dobro stoječih primerov,ki si obleke za otroke samo sposojajo in okrog fehtajo, pa denar pri njih res ni problem. Očitno jim je težko dati denar za otroka ker bo itak hitro prerastel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Se pravi, po tvoje bi moral vsak, ki si vsaj malo lahko privošči (beri: tisti, ki so malo nad socialnim dnom) kupovat nove obleke oz. vsaj toliko kolikor si lahko privošči. Ker za otroka je treba dat vse, tudi če res nima smisla kupit nekaj novega...In to samo zato, ker si to lahko privoščiš?
Pri nas ne stradamo, res nismo bogataši, sam si pa lahko marsikaj privoščim, mi ne manjka. Vseeno pa sem vesela, če mi prijateljica posodi kako cunjico (ali pa podari) ravno iz tega razloga, ker se za otroka ne splača kupovat novih stvari, ker jih ful hitro preraste (še posebej ne za dojenčka, ki mu dol visi, kaj ima oblečeno, kake barve in firme je itd.). Plus to, da poznam ogromno, ampak res ogromno ljudi, ki to dela. Pa niso revni. Ok, so povprečni, tako nekako kot jaz. Sam da bi za bogate zdej pa morala veljat čist druga pravila?
Da ne govorim o ekološkem vidiku...(vem pa da večinoma ljudem dol visi za to)
Kolk grejo enim v nos tisti, ki imajo malo več...
Zanimivo mi je tut to npr., da je veliko ljudem čudno, če npr. nekdo, ki si res lahko veliko privošči, ni urejen in oblečen po zadnji modi, avto ima pa dober. Ali obratno. Ali nekaj tretjega...Vsak ima pač svoje prioritete...Morda pa raje potuje s tistim denarjem...Ali pa ima raje urejeno stanovanje. Ali pa ima denar v delnicah...Ali pa...
Sicer sem pa že malo off topic...

picola1 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 20:59:39)

Aja...pa da še odgovrim na vprašanje...Zanka, si se pač zafrknila. Meni tudi ne bi bilo všeč, če bi hotela striktno podarit nekomu, ki nima. Si se pa nekaj naučila, to pa tut ni kar tako...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Kepica83 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 21:07:26)

hm mene pa zanima kako veš da so cunje za njih? Mogoče pa poznajo koga ki jih res potrebuje pa so tudi ena dobra duša kot ti pa  bodo tem sami odpeljali?

Rožica I -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 21:09:46)

IZVIRNO SPOROČILO: christy
...odnesi na rdeč križ-poznam ljudi ki so to želeli,pa so na RK zahtevali potrdilo od čistilnice da so bila oblačila čista...in pol si malo preračunaš in daš en paket cunj v čistilnico zato da pol neseš in podariš na RK pa kolk te to pol pride????????!!!!mislim svinjarija...pa cunje pregledajo in če kje kak gumb je malo manj prišit ti oblačilo zavrnejo...pajede najraje bio meli kr oblačila direkt iz trgovine,najraje še z listkom etiketo gor...to pa je svinjarija no...

----------------
Pri nas v MB tega sigurno ne počno, lahko povem iz prve roke. Zelo prijazno so me napotili, da naj odložim stvari na bližnjo mizo, da jih bodo potem sami sortirali.
So pa bili zelo hvaležni in prijazni, pa sploh še niso pogledali kakšne stvari sem prinesla.

Anonimen -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 21:10:46)

Meni tudi ne bi bilo všeč, če bi hotela striktno podarit nekomu, ki nima.

Ceprav...

Ko oddajam oglas na podarimo.si nikoli ne napisem,da podarjam tistemu, ki nima dovolj denarja, ampak samo da podarjam. V bistvu bi bilo razocaranje razumljivo, ce bi napisali, komu tocno podarjamo.

Taula -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 21:21:09)

odnesi na rdeči križ pa naj se z tipom avta tam ukvarjajo... men v glavnem ni važno, ker vedno rabimo prostor za druge cunje. 

sam tole bom na hitrco komentirala...odnesi na rdeč križ-poznam ljudi ki so to želeli,pa so na RK zahtevali potrdilo od čistilnice da so bila oblačila čista...in pol si malo preračunaš in daš en paket cunj v čistilnico zato da pol neseš in podariš na RK pa kolk te to pol pride????????!!!!mislim svinjarija...pa cunje pregledajo in če kje kak gumb je malo manj prišit ti oblačilo zavrnejo...pajede najraje bio meli kr oblačila direkt iz trgovine,najraje še z listkom etiketo gor...to pa je svinjarija no...

To pa sploh ni res. Jaz tja nosim oblačila in nikoli niso zahtevali potrdila, pa tudi niso preverjali gumbov. Ful so veseli vsega. To so že na tv govorili da je to laž glede čistilnice.

Taanikaa -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 21:49:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

To pa sploh ni res. Jaz tja nosim oblačila in nikoli niso zahtevali potrdila, pa tudi niso preverjali gumbov. Ful so veseli vsega. To so že na tv govorili da je to laž glede čistilnice.

se ne strinjam-zakaj,ker je moja sestra nesla stvari na RK in so ji tako rekli..torej info iz prve roke..domov je prišla vsa ogorčena in je podarila preko malega o (oglas na radiu celje) potem ful stvari..je bilo pa to nekje 5 let nazaj,ali manj..sej nevem več..tko da je info resnična..žal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

bodoča -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 22:03:03)

Jaz sem hotela dati nekaj oblačil (otroških in za odrasle) na lokalni Karitas in so mi rekli, da oblačil ne sprejemajo, da samo denarne prispevke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] . Pol pa sem jih dala nekam drugam, kjer so bili hvaležni tudi za tisto otroško majico, ki je imela en flekec gor.

Tak, da sem zelo skeptična postala do RK, Karitas,...

Taanikaa -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (25.1.2009 22:06:10)

IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Jaz sem hotela dati nekaj oblačil (otroških in za odrasle) na lokalni Karitas in so mi rekli, da oblačil ne sprejemajo, da samo denarne prispevke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] . Pol pa sem jih dala nekam drugam, kjer so bili hvaležni tudi za tisto otroško majico, ki je imela en flekec gor.

Tak, da sem zelo skeptična postala do RK, Karitas,...

ja vrjamem ja..jst jih raje dam sosedu al pa šparam cotke,če bo še kak bratec al sestrca kdaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

arabela* -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (26.1.2009 0:39:40)

IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Se pravi, po tvoje bi moral vsak, ki si vsaj malo lahko privošči (beri: tisti, ki so malo nad socialnim dnom) kupovat nove obleke oz. vsaj toliko kolikor si lahko privošči. Ker za otroka je treba dat vse, tudi če res nima smisla kupit nekaj novega...In to samo zato, ker si to lahko privoščiš?
Pri nas ne stradamo, res nismo bogataši, sam si pa lahko marsikaj privoščim, mi ne manjka. Vseeno pa sem vesela, če mi prijateljica posodi kako cunjico (ali pa podari) ravno iz tega razloga, ker se za otroka ne splača kupovat novih stvari, ker jih ful hitro preraste (še posebej ne za dojenčka, ki mu dol visi, kaj ima oblečeno, kake barve in firme je itd.). Plus to, da poznam ogromno, ampak res ogromno ljudi, ki to dela. Pa niso revni. Ok, so povprečni, tako nekako kot jaz. Sam da bi za bogate zdej pa morala veljat čist druga pravila?
Da ne govorim o ekološkem vidiku...(vem pa da večinoma ljudem dol visi za to)
Kolk grejo enim v nos tisti, ki imajo malo več...
Zanimivo mi je tut to npr., da je veliko ljudem čudno, če npr. nekdo, ki si res lahko veliko privošči, ni urejen in oblečen po zadnji modi, avto ima pa dober. Ali obratno. Ali nekaj tretjega...Vsak ima pač svoje prioritete...Morda pa raje potuje s tistim denarjem...Ali pa ima raje urejeno stanovanje. Ali pa ima denar v delnicah...Ali pa...

se strinjam s tabo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mojamura -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (26.1.2009 9:42:06)

od starejšega sina sošolec ima še brata in sestro. vsi trije hodijo v premajnih oblačilih in raztrganih čevljih. hiša sem jim bo kaj kmalu podrla....ampak glavno je to da njiho foter vozi avdija (3 ali 4) karavan[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

in Gina je lepo napisala, da tisti, ki iamajo več pa se grejo lažno npr. samohranilstvo bodo vedno boljše skozi prišli....qrc pa taka veselica![sm=hudicek1.gif]
tisti ki se pa grejo pošteno življenje pa jih nakoncu cenzus zaje...

Korina1 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (26.1.2009 10:10:47)

Verjetno sem edina ali pa v manjšini tu na forumu ki žal nimam nikoli nič za podariti, ampak dokaj redno spremljam podarimo.si in bolho če kdo kakšno stvar podari.
In s tem imam tudi kar precej slabe izkušnje z darovalci. Vmes so tudi dobre in sicer da sem pred letom in pol dobila zamrzovalno skrinjo in gospa mi jo je z Maribora sama pripeljala , do takrat skrinje sploh nismo imeli. Rekla mi je da mi niti ne garantira da bo ne vem kolko časa delovala ampak skrinja dela še danes. Malo kasneje se mi je pokvaril hladilnik in ko sem klicala podano številko so mi darovalci rekli da je hladilnik moj in ko sem jih nekajkrat klicala kdaj bodo doma in s kje so so me vedno prekinili in poklicali nazaj da je šlo na njihove stroške.
Je pa več slabih izkušenj kot dobrih. Otroci so za potrebe šole rabili računalnik in na vsak oglas ki je bil oddan sem se javila a vedno brez uspeha, včasih so podani tudi napačni podatki, npr. mail ali telefonska ki sploh ne obstaja. Potem sem sama dala oglas da potrebujemo računalnik in po dolgem času se mi je javila gospa ki je rekla da imajo ohranjen računalnik, star komaj nekaj let, povedala mi je tudi kakšne so njegove zmogljivosti. Ko sva ga z možem pripeljala domov se računalnik ni hotel niti prižgati. Mož ga je odprl in ugotovil da v njem sploh ni diska in še nekaterih stvari. Res žalostno. Oddala sem nov oglas in čakala do pred kratkim kar pol leta na računalnik.
Precej časa že tudi iščem kuhinjsko mizo vendar so povečini vse ki se podarjajo prevelike za v mojo kuhinjo, tista ki je bila pa pravih dimenzij pa ko sem klicala mi je precej neprijazen gospod ma drugi strani dejal da hoče imet zanjo 60€. Pa smo še vedno brez. Tudi kuhinjo imamo v precej slabem stanju in malo gledam če zasledim kak primeren oglas in enkrat res vidim da nekdo podari prekrasno kuhinjo. Takoj mu napišem mail in kmalu po tem je bil oglas izbrisan. Sliko kuhinje sem si shranila na računalnik in pokazala sosedi in ji rekla da če bom imela srečo bo ta kuhinja moja. Prav v tistem času je moja soseda opremljala stanovanje in kupovala pohištvo med drugim tudi kuhinjo in ne boste verjeli prav to kuhinjo je našla na bolhi ko se je prodajala za 450€. Slika ista samo mail naslov drugi.
Pa od tega da so mi obljubili oblačila in mi sami ponudili da mi jih pošljejo na dom, a paketa ni bilo nikoli in tudi na telefon ali mail se niso več javljali, do tega da je neka gospa hotela vidit potrdilo s socialne o ogroženosti, potem ti je pada stvari.
Več ali manj imam slabe izkušnje.

Korina1 -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (26.1.2009 10:19:47)

Moj edini luksus je internet z neomejenim dostom, doma imamo 15 let star avto. Vem tudi jaz bi malo pogledala komu bi podarila, ker res ne razumem da se nekdo pripelje po stvari z boljšim avtom. Po drugi strani je pa precej težko tudi nam ki rabimo stvari pa čakaš in upaš pa na koncu vedno izgubiš.

Anonimen -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (26.1.2009 10:26:37)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

Torej če imate preveč oblačil, odraslih, otroških, igrač...česarkoli za gospodinjstvo....povejte, jaz jih masovno šlepam ženi našega škofa, ki potem to razdeli res tistim, ki to rabijo. Ker je veliko v kontaktu z ljudmi, točno ve, kdo in kaj rabi. Pa njej ljudje tudi veliko bolj zaupajo, ker za njo ne stoji nobena organizacija, ki bi se s tem okoriščala.

Torej stvari lahko tudi pustite v LJ, da ni nobenih stroškov z oddajo. Veseli pa bomo vsega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Kontaktirajte me seveda na ZS[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Pri prejšnji rundi sem si pustila nekaj pliškotov. Ker jih Živa noče bi jih oddala. Lahkov BTC-ju?

Sicer ne vem kdaj mi bo uspelo priti do tja. Samo da se ne bom prikazala z vrečo.

Anonimen -> RE: ČE NEKAJ PODARIŠ (26.1.2009 10:31:20)

Korina, koliko pa imaš stare otroke?

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>