mirjamca -> sosedje (14.4.2005 14:52:18)
|
Me je navdihnila tema namenjena Seven. Mi smo tudi mlada družinica, ki si urejuje svoj stanovanjski problem z gradnjo hišice. V idiličnem zelenem okolju, s potočkom, srnami, ki se v ranem jutru pasejo na travi .... in sosedi upokojenci. Ko mi pridemo "dokončani" iz službe delat k hiši, se ta ali oni sosed prisloni na ograjo in komentira kako naše opravilo v smislu "tole pa ti že ne bo ratal, tko se pa to ne dela, to pa gotov ni dovoljen tako, ...". In ker nisva vedno ravno tiho pride včasih tudi do nekoliko višje napetosti med nami. Nedolgo nazaj smo se pa pošteno počili ker sva rekla, da bova zgradila garažo (beri nadstrešek s prozorno - pleksi streho, 3 m visok). Po lokacijski informaciji je najmanjši dovoljen odmik 1,5m in midva sva rekla, da bi to toliko stran od meje postavila. Pa so se sosedje zelo na glas (s kričanjem) zoprstavili, češ, da tega ne smeva, ker jim bo trta usahnila, ker bo senca padla nanjo, ker "po zakonu gotov ni dovoljen, da na njihovo zemljo pada senca sosednjih zgradb". A ve katera ali kateri recept kako v takih slučajih ohraniti mirno kri in kako na miren način brez prevelikih žrtev (popuščanj) take probleme reševati? Ti upokojenci so strašno shizofrenični in mislijo, da jih z vsakim dejanjem ogrožaš in da v Ur.Listu napisani zakoni gotovo ne veljajo zanje. Če bi takrat ko sva kupovala parcelo prebrala tole problematiko Seven, bi verjetno iskala svoj prostor pod soncem še naprej .... ampak zdaj je kar je.
|
|
|
|