Anonimen -> Nosečniška depresija (24.1.2009 13:49:18)
|
Za to temo sem se odločila,ker upam,da bo mogoče kateri v pomoč. Sama sem na marskikater forum pokukala in iskala pomoč. V odgovor sem dobivala same kritike oz. negativne odgovore. Na začetku novembra sem zanosila s partnerjem,ki sma se zelo ljubila. Ko sem bila v šestem tednu so mi zelo podivjali hormončki in pa tudi ginekologinja mi je rekla da imam nosečniško depresijo. Edina stvar v tej depresiji ki me je motila je bil moj partner,nisem ga mogla videt,čut,smrdel mi je,sovražla sem ga kot še nikoli nobenga,zame je bil največji sovražnik,počasi sem začela celo njegovo familijo odvračat,vsi njegovi sorodniki so bili zame sovražniki. Naj še povem,da sva si zelo želela otroka,da sva skupaj že 15 let in se nikoli nisva kaj pretirano kregala,imela sva sanjsko zvezo. Kmalu sem tudi začela sovražiti otroka,ki sem ga nosila,ker je bil njegov. Nisem si ga več želela. Jokala sem po cele dneve in noči,bruhala 6x na dan,shujšala 6 kg...same negativne stvari so se mi dogajale. Večinoma sem bila v bolnici... Potem je prišel dan ko sem se odločila za abortus,nisem več zdržala pritiska,niti pomislit nisem mogla na partnerja ne na otroka,zato sem predvidevala,da bo takšna odločitev pravilna za vse nas,sploh zame. Ampak 2 dni po splavu je ta depresija kar zginala,čez noč. Isti trenutek sem se zlomila,kajsem naredila,kričala sem na ves glas,da naj pripeljejo mojega partnerja,da ga potrebujem,da ga ljubim,da je moje življenje,da nevem kaj se je z mano dogajalo odkod takšno sovraštvo,....odločitev je bila napačna...mislim,da smo ženske premalo obveščene o nosečniški depresiji zato svetujem vsem,ki se jim mogoče kaj podobnega dogaja..povejte ginekologinji,ki vas bo napotila po strokovno pomoč. 2 x premislite dobro,kajti jaz še danes klejem dan,ker nisem šla z napotnico od ginekologinje psihiatru,ker so zame bili vsi nori samo jaz ne!!!!!
|
|
|
|