Amam -> RE: Primerjanje.. (27.1.2009 10:12:54)
|
Na začetku sem primerjala, pa sem kaj kmalu ugotovila da je to čista bedarija. Otroci so si tako različni po razvoju, da primerjave nimajo smisla. Če je s tvojim otrokom razvojno kaj narobe, ti bo že P povedala in ne soseda, katere mali Einstein je pri že 6m tekel maraton. Sem pa tudi sama že razmišljala, kaj bo s temi malimi Einsteini, ko pridejo enkrat v šolo, pa bodo morda imeli težave pri učenju ali pa bodo kako drugače "razočarali" ponosne starše. Sama vidim, da je otroka potrebno sprejemati takega kot je, ga imeti rad takega kot je, brez nepotrebnih utvar in pretiravanj. Spodbujam ga, ampak do take mere, da ga ne silim v nekaj za kar še ni pripravljen ali v nekaj česar (še) ne zmore, ker ne vidim v tem nobene koristi zanj. Ne razumem pa vseh teh primerjanj, pretiravanja, hvaljenja in predvsem forsiranja otoka. Kot, da se starši ne bi mogli sprijazniti, da imajo navadnega otroka in ne nekega genija in čudodelca. Ali naj ne bi bila na prvem mestu skrb za otroka in njegov dobrobit, ne pa zavist sosede? Saj otrok vendar ni avto. Kaj potem, če naš že pije iz skodelice vaš pa ne in če vaš že reče mrmrnjav naš pa ne... Jaz osebno si želim srečnega in zdravega otroka, vse ostalo je manj pomembno.
|
|
|
|