lučka 25
|
Vidite, to je čisto osebna odločitev, poveš ali ne poveš. Jaz osebno o tem ne molčim in , če me kdo vpraša povem po resnici, da sem zanosila s pomočjo OBMP. Ker se mi to ne zdi nobena tabu tema. Edino prav se mi zdi, da se o tem govori. Jaz sem ponosna, da nama je uspelo in, če je bil IVF postopek del tega, je pač bil. Še dobro, da imamo to možnost. Mislim pa, da se nekdo ne postavlja s tem, da je zanosila s pomočjo OBMP, ampak to pove zato, ker se ji zdi to vesel dogodek, ki ji je pomagal "premagati" neplodnost. In ja, OBMP je del neplodnosti, eden od mnogih postopkov, ki te pripeljejo do tako zelo željenega cilja. Tisti, ki osebno niso bili, niso ali ne bodo v tem, nekako ne morejo zastopiti, ker tu gre predvsem za psihični napor, stres,...fizični del vseh postopkov, še prej pa posegov, je le majhen del vsega tega. In, če nekomu, ki ga to zanima poveš ni nič narobe, ker ga s tem osvestiš. Če si človek, da se bolje počutiš, da o tem govoriš, poveš, potem ti je to le v plus. žal se zgodi le to, dasi žal kot kaže nekateri izberejo napačne poslušalce, ki se jim to zdi postavljanje. Jaz živim v mestu, kjer se o vsem tem veliko govori. Delam pa na vasi, kjer je marsikatera stvar še velik tabu. Pa so ljudje izvedeli o tem, nekateri so me celo vprašali a ne iz firbca, da bi lahko kazali name s prstom, ampak zato, da so izrazili veselje, da nama je vsaj s pomočjo OBMP uspelo. Poleg tega pa jih je zanimal sam postopek, ker se o tem ne govori veliko, jih pa zanima kako to vse skupaj poteka, ker se o tem ne govori. Pa jim razložim, pa hklrati povem, da je to zelo občutljiva tema, o kateri lako nekateri govorijo brez zadržkov, nekaterim pa je ob vsem tem nelagodno, se ne počutijo dobro. Vsaka za sebe ve, kaj ji odgovorja, koliko je pripravljena o tem povedati, ampak mislim pa, da se ljudje s tem ne postavljo.
|