|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi povedale?
24.1.2009 17:05:22   
camino79
Ja...se tudi jaz strinjam s skuštrano suzi...mojim in njegovim bi/bova povedala, ko bova lahko, drugim pa zagotovo ne...tudi v službi ne.
Imava že zdaj vrh glave vseh vprašanj v stilu "ja, kaj pa vidva čakata". In ne da sva na vasi...to niti prava vas ni...nekaj vmes... In cel kup ljudi, ki imajo čas le za opravljanje.

Ja, to je osebna stvar, zato je prav, da se vsak odloči sam. Na koncu vse svoje nadaljnje življenje živimo sami in prav je, da se o njem lahko sami odločamo. Kolikor pač lahko, kajne?

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 51
24.1.2009 18:14:20   
Grethy
uh ...

jaz sem povedala vsem in doma in v službi in če koga zanima mu tudi lahko povem kako izgleda postopek, pa če koga še kaj zanima, sem na voljo da me vpraša ... žal sem bila samo v enem postopku in ni mi uspelo pa tudi dvomim da še kakšen bo, ampak bi ravno tako o vsakem posebej povedala in govorila o njih ...

ne NI ME SRAM, le ŽAL MI JE, da mi je ušel čas ... se pa še vedno trudim na naraven način user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

je pa res,  to kar pravi Bambika ...
vaški jeziki znajo bit precej kruti, v mestu te tako skoraj sosed ne pozna in ga ne zanima nič o tebi ....
je pa seveda tudi odvisno od vsake posameznice ...
nekatere imamo ostre jezike in se veselo znamo branit, ko ljudje postavljajo trapasta vprašanja in komentarje, nekatere pa pač niso takšne in rajši ne govorijo o tem ...
za vse nas pa je tu prostor pod sončkom in HVALABOGU imamo RR ...

Kar se pa tiče čakalnih vrst (predvsem na klinikah), jih pa podaljšuje birokracija in zaslužki bolnišnicam s samoplačniškimi postopki, ker vse več jih prihaja iz bivših republik Juge in kot vedno imajo dinarčki prednost pred koncesijo .... žalost ...

< Sporočilo je popravil Grethy -- 24.1.2009 18:15:19 >

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 52
24.1.2009 18:21:28   
Rakica_80
Grethy popolnoma se strinjam s teboj!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 53
24.1.2009 18:22:25   
Shuka
Gretka - istih smo misliuser posted image user posted image user posted image

Pot ni vedno rožnata, je pa cilj zato toliko lepši.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 54
24.1.2009 18:32:29   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: Vitaebella

Tudi midva sva povedala  svojima družinama, prijateljem še ne. Ko bo postopek uspešno zaključen, bodo pa tudi slednji izvedeli. Prijateljem še nisva povedala zaradi tega, ker če postopek ne bo uspešen, nočem dobivati sms sporočil, klicev in "rož" v znak pomilovanja. To bi me še bolj ubilo. Družina je pa tista celica, od katere oba črpava energijo in prav je, da vedo. Moja mami ve za vse moje skrivnosti in življenjske "budalaščine" in ne bi mi odpustila, če ji ne bi zaupala tudi tega.

Živimo v 21. stoletju in če ti lahko ena znanka (ne prijateljica), ki jo srečaš na ulici ponosno pove, da si je dala popraviti nos ali posrkati maščobo iz beder in trebuha ali povečati dojke in ne vem kaj še vse, se mi zdi skrivanje tako lepega dogodka (za pare, ki se leta in leta dobesedno je****, da bi zanosili) kot je umetna oploditev, čisti nesmisel. In hvala bogu, da obstaja umetna oploditev, hvala bogu, da živimo v 21. stoletju in hvala bogu za vse dr. Reše tega sveta, ker bi drugače že marsikdo izgubil voljo do življenja. Govorim iz svojega stališča. Obožujem otroke in nemoč jih imeti, bi zame bila izguba smotra....

Ne bom pa seveda tega dajala na velik zvon in ponosno ter samoiniciativno opisovala intimne podrobnosti IVFa.

Torej, da, jaz sem in bom povedala.

Srečno vsem!

Moj podpis pod tole.

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 55
24.1.2009 22:51:50   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Ja...se tudi jaz strinjam s skuštrano suzi...mojim in njegovim bi/bova povedala, ko bova lahko, drugim pa zagotovo ne...tudi v službi ne.
Imava že zdaj vrh glave vseh vprašanj v stilu "ja, kaj pa vidva čakata". In ne da sva na vasi...to niti prava vas ni...nekaj vmes... In cel kup ljudi, ki imajo čas le za opravljanje.

Ja, to je osebna stvar, zato je prav, da se vsak odloči sam. Na koncu vse svoje nadaljnje življenje živimo sami in prav je, da se o njem lahko sami odločamo. Kolikor pač lahko, kajne?

Poglej, prav je, da ravnaš tako kot čutiš. Če ti ni do razlaganja, pač ne razlagaš. Ampak tistim bedakom (žal jih ne morem drugače poimenivati), ki nas sprašujejo "kaj čakamo" je treba razložit, da te zadeve ne morejo biti tema, iz katere bi se lahko hecali. Kar vedno nas to sprašujejo kao v hecu. Mogoče je dovolj, da mu rečeš, da je včasih narava močnejša od nas in naj se iz teh stvari ne heca, ker si že ti (oz. marsikatera od nas) pretočila ravno zaradi tega veliko solz. Verjemi, izpadel bo budala in ful mu bo nerodno. In nikoli več te ne bo vprašal "kaj čakaš" in najbrž tudi katere druge ne.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 56
25.1.2009 11:56:16   
kajsica
Ko sem prvič brala to temo, sem jo samo izklopila, sedaj pa morem dati svojo repliko.

UMETNA OPLODITEV NE OBSTAJA, amak je izventelesna oploditev. Pikola pa saj ne bomo tiste, ki damo te postopke skoz imele umetne otroke....mislim. Saj je vse popolnoma enako kot pri naravni oploditvi, celice zrastejo v nas, spermo da partner, samo zmešajo nam jih v epruetkah, potem pa jih dobimo nazaj in čakamo peklenskih 14 dni ali bo ali ne bo.

Res je na vsaki posameznici ali pove ali ne. Jaz tega osebno ne skrivam, niti neuspelih postopkov ne, ker meni to ni noben tabu in nobena sramota. Pač imava z dragim eno težavo, ki se jo da s pomočjo medicine obhodit.

Res pa je tudi, da mi ne piše na čelu, da sem v postopkih za izventelesno oploditev in tudi ne razlagam vsepovprek. Ni mi pa groza, če kateri vpraša ali želi kaj več vedeti o tem. Malo neumno primerjavo bom dala ampak vseeno, kaj pa ko zbolite in dobite angino ali pa recimo pljučnico.....skrivate pred celim svetom????

Izhajam pa tudi sama iz majhnega kraja, kjer se skoraj vsi med seboj poznajo in spet bom rekla da me malo briga, kdo ve in kdo ne, ker res živimo v 21. stoletju, važno mi je samo, da midva z dragim prideva do izpolnitve svoje dolgoletne želje. Pa so tudi padale besede, če ne bi bilo bolje da greva vsak svojo pot in imava z drugim otroke. Hja hudiča, kaj ko je težava pri meni, ne pri njemu.....pa želiva si najinega otroka, ne pa z nekom drugim  in te stvari jaz jasno in glasno povem, če me kdo dreza tam kjer ni potrebe.

Bom pa še samo enkrat poudarila to, da spoštujem mnenje posameznice, da te zadeve pove ali pa tudi ne. Vsaka je drugačna. Jezi me le to, ker imajo nekatere odgovor na to temo, da ne povedo, ker jih je sram in da se zaradi tega bojijo povedati okolici, da so tukaj pristale.  

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 57
25.1.2009 14:49:58   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: zarja1
Te poznam le iz postov teh in drugih, drži. Morda sem čist mimo pihnila. In če je to res, potem sem še bolj žalostna zate.

Škoda besed. Priporočam ti še kakšnega strokovnjaka.

Prav tako postopek zanositve ne more bit primerljiv z estetskimi operacijami (ja pa se jim tud reče plastične operacije pa nima veze s plastiko, kajne ?), razen  v smislu približati se popolnosti. Je pa res,  da se ljudje tudi s tem postavljajo. Ergo?

Naslov teme se glasi: Bi povedale? Hipotetično vprašanje, tak je bil tudi moj odgovor.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
25.1.2009 15:50:40   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Te poznam le iz postov teh in drugih, drži. Morda sem čist mimo pihnila. In če je to res, potem sem še bolj žalostna zate.

Škoda besed. Priporočam ti še kakšnega strokovnjaka.

pol je res najboljš da se kr na tvojga obrnem...user posted image user posted image user posted image .

Horny Teddy

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 59
25.1.2009 16:00:04   
Fargesia
jaz sem povedala in tudi bom povedala, če me bo še kdo vprašal...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
25.1.2009 17:09:17   
lučka 25
Vidite, to je čisto osebna odločitev, poveš ali ne poveš. Jaz osebno o tem ne molčim in , če me kdo vpraša povem po resnici, da sem zanosila s pomočjo OBMP. Ker se mi to ne zdi nobena tabu tema. Edino prav se mi zdi, da se o tem govori. Jaz sem ponosna, da nama je uspelo in, če je bil IVF postopek del tega, je pač bil. Še dobro, da imamo to možnost.

Mislim pa, da se nekdo ne postavlja s tem, da je zanosila s pomočjo OBMP, ampak to pove zato, ker se ji zdi to vesel dogodek, ki ji je pomagal "premagati" neplodnost. In ja, OBMP je del neplodnosti, eden od mnogih postopkov, ki te pripeljejo do tako zelo željenega cilja. Tisti, ki osebno niso bili, niso ali ne bodo v tem, nekako ne morejo zastopiti, ker tu gre predvsem za psihični napor, stres,...fizični del vseh postopkov, še prej pa posegov, je le majhen del vsega tega. In, če nekomu, ki ga to zanima poveš ni nič narobe, ker ga s tem osvestiš. Če si človek, da se bolje počutiš, da o tem govoriš, poveš, potem ti je to le v plus. žal se zgodi le to, dasi žal kot kaže nekateri izberejo napačne poslušalce, ki se jim to zdi postavljanje.

Jaz živim v mestu, kjer se o vsem tem veliko govori. Delam pa na vasi, kjer je marsikatera stvar še velik tabu. Pa so ljudje izvedeli o tem, nekateri so me celo vprašali a ne iz firbca, da bi lahko kazali name s prstom, ampak zato, da so izrazili veselje, da nama je vsaj s pomočjo OBMP uspelo. Poleg tega pa jih je zanimal sam postopek, ker se o tem ne govori veliko, jih pa zanima kako to vse skupaj poteka, ker se o tem ne govori. Pa jim razložim, pa hklrati povem, da je to zelo občutljiva tema, o kateri lako nekateri govorijo brez zadržkov, nekaterim pa je ob vsem tem nelagodno, se ne počutijo dobro.

Vsaka za sebe ve, kaj ji odgovorja, koliko je pripravljena o tem povedati, ampak mislim pa, da se ljudje s tem ne postavljo.

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 61
25.1.2009 17:59:07   
Fargesia
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

Vsaka za sebe ve, kaj ji odgovorja, koliko je pripravljena o tem povedati, ampak mislim pa, da se ljudje s tem ne postavljo.

Lučka, res je da nisem vsega brala za nazaj, ampak a je katera v tem smislu pisala al kaj?user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 62
25.1.2009 18:10:40   
lučka 25

Ne bi. Se mi zdi preveč intimna zadeva. In ne razumem tistih ki se s tem celo postavljajo.

Pa se, za nekatere si upam trditi. Ko sem hodila v materinsko šolo smo sedele v čakalnici. Pa pride ena gospa, se usede med nas njen prvi stavek je bil da je noseča iz epruvete. Točno tako je rekla in se mi je zdelo ful neprimerno.  Ravno v družini imamo primer, ko nas oseba, ki sploh ni za otroke (sekundarna neplodnost) seznanja s postopki in procesi, ki sodijo h umetni o.,  samo zato da izstopa s tem. 

fargi, tu je govora o tem. Vendar ne vem, če smo jo prav zastopile, vsaj tako ona pravi. Ne vem, kaj naj si mislim.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 63
25.1.2009 18:15:59   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: Fargesia

Lučka, res je da nisem vsega brala za nazaj, ampak a je katera v tem smislu pisala al kaj?user posted image

FARGI user posted image ... lenobauser posted image user posted image ... ti bo treba ušese navituser posted image user posted image user posted image user posted image ... zakaj ne bereš vsega user posted image user posted image user posted image user posted image ,

ja je govorila ena o tem .. ne vem kera, ker mi to niti ni pomembno kdo, je pa moteče to kar se je pisalo ... kaj hudimana bi se pa postavljale s tem, da je uspelo pa glih z OBMP, vzhičenosti, da uspe na ta način, ne bo nikoli poznala nobena, ki ji uspe zanositi na čisto naraven način in donositi ter roditi svojega sončka ... zatorej POSTAVLJANJE s tem - neverjamemdasplohkatera !!!!

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 64
25.1.2009 18:19:24   
Grethy

Ne bi. Se mi zdi preveč intimna zadeva. In ne razumem tistih ki se s tem celo postavljajo.

Pa se, za nekatere si upam trditi. Ko sem hodila v materinsko šolo smo sedele v čakalnici. Pa pride ena gospa, se usede med nas njen prvi stavek je bil da je noseča iz epruvete. Točno tako je rekla in se mi je zdelo ful neprimerno.  Ravno v družini imamo primer, ko nas oseba, ki sploh ni za otroke (sekundarna neplodnost) seznanja s postopki in procesi, ki sodijo h umetni o.,  samo zato da izstopa s tem. 

fargi, tu je govora o tem. Vendar ne vem, če smo jo prav zastopile, vsaj tako ona pravi. Ne vem, kaj naj si mislim.

ja verjetno res ... samo a smo me krive, če imajo v sorodstvu takšno dečvo ... NE ... in nismo vse tista gospa, ki je hodila na materinsko šolo ... smo pa ponosne JA, da imamo možnost na tak način prit do zaželenih otrok ... in o tem GOVORIMO ...

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 65
25.1.2009 18:20:46   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: Grethy

ja verjetno res ... samo a smo me krive, če imajo v sorodstvu takšno dečvo ... NE ... in nismo vse tista gospa, ki je hodila na materinsko šolo ... smo pa ponosne JA, da imamo možnost na tak način prit do zaželenih otrok ... in o tem GOVORIMO ...

Točno tako Greti. user posted image

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 66
25.1.2009 18:24:09   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: Grethy

babe moje zlate....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 67
25.1.2009 19:02:21   
kajsica

Pa se, za nekatere si upam trditi. Ko sem hodila v materinsko šolo smo sedele v čakalnici. Pa pride ena gospa, se usede med nas njen prvi stavek je bil da je noseča iz epruvete. Točno tako je rekla in se mi je zdelo ful neprimerno.  Ravno v družini imamo primer, ko nas oseba, ki sploh ni za otroke (sekundarna neplodnost) seznanja s postopki in procesi, ki sodijo h umetni o.,  samo zato da izstopa s tem

Mene pa tule bodejo v oči te tvoje besede......kako lahko sodiš nekoga da ni za otroke?user posted image  Po čem lahko to sklepaš? kaj pa če ta oseba o tebi meni enako in ti njej nisi primerna oseba za otroke?????? Kaj pa če si jih ta oseba neznansko želi in bo zlata mamica, se pač noče s tujimi ukvarjat, ker jo to prebeč boli, da njej ne uspe po naravni poti. In v čem je problem, če pove kako potekajo postopki???? Misliš da je vse to tako lahko, da damo noge narazen in to je to....Nekatere pač morejo govorit o tem, da so razumljene, da imajo podporo.

Poleg tega pa ne verjemem, da je v MŠ prišla ena in se vsedla direkt med vas in takoj povedla, da ima otroka iz epruetke. Ma daj no....pa kaj si ljubosumna, alergična na nas, ki si pomagamo z medicino? To je bilo retorično vprašanje! Verjemi, da bi zamenjala s teboj takoj!!!!

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 68
25.1.2009 19:02:55   
Fargesia
o za kozlat ej...lotoska....škoda besed...

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 69
25.1.2009 19:09:10   
zarja1

Fargesia ne tak hudo, boš še ti rabla njenega strokovnjaka.....user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 70
25.1.2009 19:09:52   
Fargesia

Fargesia ne tak hudo, boš še ti rabla njenega strokovnjaka.....user posted image user posted image user posted image

joj, pol bo pa polno zaseden...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 71
25.1.2009 19:37:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kajsica

Pa se, za nekatere si upam trditi. Ko sem hodila v materinsko šolo smo sedele v čakalnici. Pa pride ena gospa, se usede med nas njen prvi stavek je bil da je noseča iz epruvete. Točno tako je rekla in se mi je zdelo ful neprimerno.  Ravno v družini imamo primer, ko nas oseba, ki sploh ni za otroke (sekundarna neplodnost) seznanja s postopki in procesi, ki sodijo h umetni o.,  samo zato da izstopa s tem

Mene pa tule bodejo v oči te tvoje besede......kako lahko sodiš nekoga da ni za otroke?user posted image  Po čem lahko to sklepaš? kaj pa če ta oseba o tebi meni enako in ti njej nisi primerna oseba za otroke?????? Kaj pa če si jih ta oseba neznansko želi in bo zlata mamica, se pač noče s tujimi ukvarjat, ker jo to prebeč boli, da njej ne uspe po naravni poti. In v čem je problem, če pove kako potekajo postopki???? Misliš da je vse to tako lahko, da damo noge narazen in to je to....Nekatere pač morejo govorit o tem, da so razumljene, da imajo podporo.

Poleg tega pa ne verjemem, da je v MŠ prišla ena in se vsedla direkt med vas in takoj povedla, da ima otroka iz epruetke. Ma daj no....pa kaj si ljubosumna, alergična na nas, ki si pomagamo z medicino? To je bilo retorično vprašanje! Verjemi, da bi zamenjala s teboj takoj!!!!

Tako je kajsi, lotoska, ti si oseba z zelo zagrenjeno dušo ali si preprosto duševno grda.

(odgovor članu kajsica)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Bi povedale, da ste bili na umetni oplodi...
25.1.2009 19:39:11   
sonček85
jaz bi povedala

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
25.1.2009 19:39:24   
Serendipity
Uh, tu se je pa razvnela huda debata. user posted image
Če mene kdo vpraša - nama je uspelo s pomočjo ICSI postopka. In zato nisem nič manj vredna kot druga nosečka in tudi nič več. Sem individum kot vsaka druga nosečka in ponosna na to da sem s pomočjo tega postopka dobila svojo pikico. HB, da nas je več takih, ki nas ni strah/sram spregovoriti o tem. Pa sem z vasi. Pa so ljudje 100 let za svetom. Ampak ne vsi.

Kar si pa drugi mislijo pa me kratkomalo boli k* .

Hm, lotoska - kakšnega strokovnjaka (nam) priporočaš? Mogoče katerega tvojega, ki si ga ti preizkusila? Na nek čuden nivo si padla. Malo se zamisli... user posted image

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 74
25.1.2009 19:39:31   
Grethy
Ej lubice moje zlate (Fargi, Zarja) res ste ene user posted image ,

ste (smo) zapopele kot tale user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   .... lepo je biti v vaši družbi !!!!!!!!!!!!!!!!! ... 

< Sporočilo je popravil Grethy -- 25.1.2009 19:48:33 >

(odgovor članu Fargesia)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?