|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi povedale?
24.1.2009 11:23:31   
perlica

Hay!
Jaz sem v službi povedala eni sodelavki pa šefici.Doma in prijateljem tud.Sicer,ne razlagam sama od sebe,če pa pridemo na to temo pa me ni sram povedat,da sem zanosla s pomočji IVF.
Ne vem zakaj je še vedno tabu,če pa baje vsak drug par ima težave.user posted image
Če se ne pogovarjaš o tem tud zveš ne kaj dosti.
Pa v ambulanti si tud ne morem dat maske na obraz,da me ne bi kdo prepoznal,smo preveč mali in se vsi skoraj že poznamo.

Vso srečo

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.1.2009 11:25:36   
Goldy
Se čisto strinjam s perlico.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu perlica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Bi povedale, da ste bili na umetni oplodi...
24.1.2009 11:40:43   
oktavija
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Dober večer,

mene pa zanima, če bi/ste/boste povedale svojim prijateljem, družini in znancem, da ste bili na umetni oploditvi?

Hvala za odgovore!

Da!!!
Bi povedala ker to ni sremota!!!

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.1.2009 11:49:01   
perlica

Jaz tud pravim,da ni sramota.Tak da punce kr pogovarjat se,si lahko dosti pomagamo.user posted image Še dobro,da so strokovnjaki in nam pomagajo.
user posted image

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.1.2009 11:50:38   
rija
Sem in ni me sram. Sem ponosna sama nase, na svojo družino.

Poznam pa tudi tako, ki je še lastni materi lagala, da je na morju, bila pa je v bolnišniciuser posted image  ker bi sicer porušila mit o svoji popolnosti.user posted image

...vox populi...

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 30
24.1.2009 11:54:17   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: perlica
Jaz tud pravim,da ni sramota.Tak da punce kr pogovarjat se,si lahko dosti pomagamo.user posted image Še dobro,da so strokovnjaki in nam pomagajo.
user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu perlica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
24.1.2009 11:54:26   
Anonimen
Res je, da to ni sramota. Ampak je spet odvisno v kakšnem okolju živiš.

Če živiš v centru LJ med mladimi ljudmi, to ni nič kaj takega, ker če ne drugega, so vsi slišali za to možnost umetne oploditve ali pa celo poznajo koga, ki je šel čez to.

Nekaj drugega je če živiš v manjšem kraju, po možnosti še na vasi, kjer je večina prebivalcev starih nad 50 let. Mogoče živi tudi kakšna mlada družina, ki pa jima je uspelo narediti vseh 5 otrok že samo s tem, ker jo je dec malo bolj globoko pogledal. Tam je težko. Pa npr. ko ti druga soseda reče, da pri njih bi jih imeli že za cel avtobus, če bi vsakega obdržali. user posted image    user posted image    user posted image  V takem okolju razlagati o tem, da je umetna oploditev nekaj vsakdanjega in da to ni nobena sramota in da ima ful parov probleme s tem... Škoda besed. Te gledajo kot vesoljca. user posted image   user posted image

(odgovor članu perlica)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
24.1.2009 12:04:21   
rija
suzi, ampak s tem, da govoriš o tem, tema ni več tabu....in vsaki naslednji bo lažje....nekdo pač mora začeti....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
24.1.2009 12:25:00   
blanč
Jaz sem povedala že pri prvem poskusu in tako zdaj, ko sem zanosila niti nobeden ne vpraša, ker vejo kako je in moram rečt, da so že vsi tako osveščeni, da to razumejo in podpirajo.
Le kako bi prišle do šestih  poskusov namesto štirih, če bi se vse skrivale in molčale!!!!  Malo razmislite katere so tiste stvari za katere je res potrebno molčati. Mislite, da je neplodnost tista????

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 34
24.1.2009 12:28:45   
zarja1
Blančica lepa vijolčka...kako ste vi? Počivate dovolj.....user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 35
24.1.2009 13:04:26   
Anonimen
rija, se popolnoma strinjam s tabo. user posted image  Ampak to je potem spet stvar posameznika ali bo razlagal stvari celi širši okolici ali samo domačim.

(odgovor članu zarja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
24.1.2009 13:58:24   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: zarja1
Nisi bila v tej situaciji, a verjemi za vsako trdo pridelano celico ti srce zapoje.....

"Pogumno" sodiš pa me sploh ne poznaš.

Prav v tem je problem ljudi in zaradi takih in tudi tistih zlobnih, ki dajejo vzdevke ne bi nikoli o tem razlagala. Pa ni ne tabu tema niti ni skrivnost. Je samo osebna zadeva. Ne vem no, pač povedala sem svoje mnenje in izkušnje, pa ne gre brez tega, da si nekatere jemljete pravico pametovat brez podlage.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
24.1.2009 14:04:23   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Nisi bila v tej situaciji, a verjemi za vsako trdo pridelano celico ti srce zapoje.....

Prav v tem je problem ljudi in zaradi takih in tudi tistih zlobnih, ki dajejo vzdevke ne bi nikoli o tem razlagala. Pa ni ne tabu tema niti ni skrivnost. Je samo osebna zadeva. Ne vem no, pač povedala sem svoje mnenje in izkušnje, pa ne gre brez tega, da si nekatere jemljete pravico pametovat brez podlage.

lotos ... to da ne bi povedala je res čisto tvoja odločitev ...

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.1.2009 14:09:22   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: Grethy

Pametovanje brez podlage????
Če bi bili vsi tako kot ti lotoska, bi ljudje lahko bili noji in glavo tiščali v pesek pred problemi. Kdo pa je šel na ulico in zahteval več postopkovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Treba je o tem še več govorit, da še čakalne dobe skrajšamao. Ja tipa kar skrbi za osebne zadeve in se skrivaj.

(Mark Twain)

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
24.1.2009 14:12:40   
sonček33
Blanč - se strinjam popolnoma. 

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 40
24.1.2009 14:18:07   
sonček33
Mene prav mal briga, kaj si drugi mislijo o tem. pa kaj bodo rekli...tudi če gre za malo mesto ali podeželje. Briga me. Glavno, da sva midva prišla do najine pikice in da bova čez nekaj dni starša. Vse ostalo je zame drugotnega pomena.

ja pa res, da nikomur tega ni treba razlagat, ker itak te noben ne vpraša - a je bilo naravno al umetno. vsi mislijo, da je naravno.
Sem se pa sama z določenimi osebami rada pogovarjala o tem. In bi bila vesela, če bi se tdui kdo pred tem z mano o tem pogovarjal, ker jaz sem pač tukaj med svopjimi orala ledino in brez rr in vseh dobrih punc, bi bila izgubljena.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 41
24.1.2009 14:21:37   
zarja1

Te poznam le iz postov teh in drugih, drži. Morda sem čist mimo pihnila. In če je to res, potem sem še bolj žalostna zate.

< Sporočilo je popravil zarja1 -- 24.1.2009 14:23:31 >

Horny Teddy

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 42
24.1.2009 14:23:17   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: blanč
Kdo pa je šel na ulico in zahteval več postopkovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Treba je o tem še več govorit, da še čakalne dobe skrajšamao. Ja tipa kar skrbi za osebne zadeve in se skrivaj.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 43
24.1.2009 14:46:57   
blanč
Ja sonček, kaj nas briga.
Tisti človek, ki misli, da je otroček iz epruvete žaljivka itak ni vreden, da moje misli postojijo na njem. Takšni ljudje so omejeni in v mojih mislih in mojem življenju nimajo kaj delat. Treba se je borit in življenje vzeti takšno kot je in sebe sprejet takšnega kot si in se ne pretvarjat pred okolico, še manj pa pred svojo družino in prijatelji.
Zdaj pa zapuščam to temo, ker itak ni dobro, da se razburjamuser posted image .

(Mark Twain)

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 44
24.1.2009 15:07:49   
Anonimen
Vprašanje za tiste, ki pravite, da je TREBA povedati in da ni prav, če se ne pove (in še zmerjate kako, ki prizna, da ne bi povedale), seveda z sicer umnim razlogom, da je treba destigmatizirati "otročke iz epruvete": ste pomislile, da s tem počnete ravno obratno, da namreč stigmatizirate osebe, ki iz osebnih razlogov, vam neznanih in prav nič-vas-se-tičočih (morda pa imajo drugačno življenje, okolje, izkušnje od vas), tega ne bi povedale? Iz ene fame delate novo!
Menda je to pač povsem osebna odločitev, in normalno sprejeti to ne pomeni, da MORAŠ govoriti o tem. Normalno sprejemati to pomeni, da je enako pravilno, če kdo o tem želi govoriti, in to, če ne želi.

Ampak seveda je lažje reči "očitno nimaš pojma o tem, jaz pa vem vse o tem, tebi in tvoji situaciji in lahko sodim."

(odgovor članu blanč)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
24.1.2009 15:42:12   
Matejčika
Jaz tudi. Bi in sem povedala. Tega ne skrivam, pač tak je. Šment.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 46
24.1.2009 15:50:05   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Mene prav mal briga, kaj si drugi mislijo o tem. pa kaj bodo rekli...tudi če gre za malo mesto ali podeželje. Briga me. Glavno, da sva midva prišla do najine pikice in da bova čez nekaj dni starša. Vse ostalo je zame drugotnega pomena.

ja pa res, da nikomur tega ni treba razlagat, ker itak te noben ne vpraša - a je bilo naravno al umetno. vsi mislijo, da je naravno.
Sem se pa sama z določenimi osebami rada pogovarjala o tem. In bi bila vesela, če bi se tdui kdo pred tem z mano o tem pogovarjal, ker jaz sem pač tukaj med svopjimi orala ledino in brez rr in vseh dobrih punc, bi bila izgubljena.

Jaz sem strinjam s tabo Sonček. Jaz tudi skozi led plujem. In brez RR, bi bla tudi jaz zgublena in vsa prestrašena, da sem edina.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 47
24.1.2009 15:51:33   
Matejčika
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

IZVIRNO SPOROČILO: Grethy

Pametovanje brez podlage????
Če bi bili vsi tako kot ti lotoska, bi ljudje lahko bili noji in glavo tiščali v pesek pred problemi. Kdo pa je šel na ulico in zahteval več postopkovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Treba je o tem še več govorit, da še čakalne dobe skrajšamao. Ja tipa kar skrbi za osebne zadeve in se skrivaj.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Hvala vsem ki o tem ne molčijo!

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 48
24.1.2009 15:54:28   
bambi75
 Mislim, da se mora vsaka sama odločiti ali povedati in komu. Se pa razmišljanje o tem sigurno spreminja tudi na podlagi tega kje živiš. Vsaj jaz imam takšne izkušnje in se kar strinjam s skuštrano suzi.
Sama sem se odločila, da vedo pač samo najbližji in tudi ne bom razlagala vsakmu, ki  ima pet minut časa. Imam pač slabe izkušnje že od kolegice, ki se je dve, tri leta pred mano začela ubadati z neplodnostjo. Nje sicer niso toliko direktno spraševali jaz pa sem skoraj vsakodnevno dobivala vprašanja, ali je že noseča. Jaz sem sicer odgovarjala naj njo vprašajo, ampak so še vedno sledili kakšni komentarji v stilu. Ja saj ni čudno, da mora it na umetno, ko pa je sigurno imela veliko splavov. Ali pa, kaj pa je tabletke žrla, zdaj pa ima. Al pa , a grem jaz pomagat. Ne rečem, da vsi tako razmišljajo, ampak večinoma taki so spraševali.Verjamem, da v mestu ne bi bilo takšnih vprašanj. Tu na vasi pa, če tudi se trudiš in govoriš, da to ni vzrok ti ne verjamejo. Ampak dobiš odgovor ja, ja jaz že vem.
Ko pa je zanosila, so me spraševali,  kakšen je otrok, kot, da bo kakšen marsovec al kaj. Kolegica se je vmes preselila in v mestu ni nobenih problemov.
Zaradi tega tudi jaz ne govorim o tem, ne bom pa tega skrivala, če mi kdaj uspe  z umetno oploditvijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
24.1.2009 17:02:11   
Vitaebella
Tudi midva sva povedala  svojima družinama, prijateljem še ne. Ko bo postopek uspešno zaključen, bodo pa tudi slednji izvedeli. Prijateljem še nisva povedala zaradi tega, ker če postopek ne bo uspešen, nočem dobivati sms sporočil, klicev in "rož" v znak pomilovanja. To bi me še bolj ubilo. Družina je pa tista celica, od katere oba črpava energijo in prav je, da vedo. Moja mami ve za vse moje skrivnosti in življenjske "budalaščine" in ne bi mi odpustila, če ji ne bi zaupala tudi tega.

Živimo v 21. stoletju in če ti lahko ena znanka (ne prijateljica), ki jo srečaš na ulici ponosno pove, da si je dala popraviti nos ali posrkati maščobo iz beder in trebuha ali povečati dojke in ne vem kaj še vse, se mi zdi skrivanje tako lepega dogodka (za pare, ki se leta in leta dobesedno je****, da bi zanosili) kot je umetna oploditev, čisti nesmisel. In hvala bogu, da obstaja umetna oploditev, hvala bogu, da živimo v 21. stoletju in hvala bogu za vse dr. Reše tega sveta, ker bi drugače že marsikdo izgubil voljo do življenja. Govorim iz svojega stališča. Obožujem otroke in nemoč jih imeti, bi zame bila izguba smotra....

Ne bom pa seveda tega dajala na velik zvon in ponosno ter samoiniciativno opisovala intimne podrobnosti IVFa.

Torej, da, jaz sem in bom povedala.

Srečno vsem!

(odgovor članu bambi75)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.