bambi75 -> RE: Bi povedale? (24.1.2009 15:54:28)
|
Mislim, da se mora vsaka sama odločiti ali povedati in komu. Se pa razmišljanje o tem sigurno spreminja tudi na podlagi tega kje živiš. Vsaj jaz imam takšne izkušnje in se kar strinjam s skuštrano suzi. Sama sem se odločila, da vedo pač samo najbližji in tudi ne bom razlagala vsakmu, ki ima pet minut časa. Imam pač slabe izkušnje že od kolegice, ki se je dve, tri leta pred mano začela ubadati z neplodnostjo. Nje sicer niso toliko direktno spraševali jaz pa sem skoraj vsakodnevno dobivala vprašanja, ali je že noseča. Jaz sem sicer odgovarjala naj njo vprašajo, ampak so še vedno sledili kakšni komentarji v stilu. Ja saj ni čudno, da mora it na umetno, ko pa je sigurno imela veliko splavov. Ali pa, kaj pa je tabletke žrla, zdaj pa ima. Al pa , a grem jaz pomagat. Ne rečem, da vsi tako razmišljajo, ampak večinoma taki so spraševali.Verjamem, da v mestu ne bi bilo takšnih vprašanj. Tu na vasi pa, če tudi se trudiš in govoriš, da to ni vzrok ti ne verjamejo. Ampak dobiš odgovor ja, ja jaz že vem. Ko pa je zanosila, so me spraševali, kakšen je otrok, kot, da bo kakšen marsovec al kaj. Kolegica se je vmes preselila in v mestu ni nobenih problemov. Zaradi tega tudi jaz ne govorim o tem, ne bom pa tega skrivala, če mi kdaj uspe z umetno oploditvijo.
|
|
|
|