odločba zdravniške komisije (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mišika -> odločba zdravniške komisije (14.4.2005 11:04:03)

Nekaj me zanima.Sem v bolniškem staležu od 8.3. Od 8.4. dalje me začne plačevati ZZZS, dobila sem odločbo o podaljšanju staleža do 13.5. ker imam takrat kontrolo in UZ. V odločbi imam napisano ravnanje pacienta: gibanje v stanovanju oz. okrog hiše. Seznanjena sem o tem da tudi nosečnice preverjajo na domu ampak to omejeno gibanje v stanovanju se mi zdi pa res smešno. Pa saj se mi bo do avgusta zmešalo non-stop biti doma oz. okrog hiše.A ima katera podobno težavo? lp vsem :nosecka: in njihovim:duda:

cukrček0 -> odločba zdravniške komisije (14.4.2005 11:16:11)

Svetujem ti, da vprašaš osebnega zdravnika oz. ginekoloka, če ti je s tem dovoljeno tudi to, da se lahko sprehajaš. Sej to ni mišljeno točno tako.
LP

miševi -> odločba zdravniške komisije (14.4.2005 14:47:57)

Zdravo!

Meni so napisali, da grem lahko samo do zdravnika. To sem povedala svoji ginekologinji, ki je čisto ponorela, da se moram gibat, da je to dobro zame, da se ne bom še bolj zredila, pa pritisk bo tudi čisto v redu... Napisala mi je neke vrste prošnjo z njenim mnenjem za sprehode in rekreacijo. To bom sedaj pokazala še svoji zdravnici, pa bom videla, ali bo rekla, da moram na komisijo poslat ali je dovolj, če mam jaz to doma in pri njej v kartoteki, če pride slučajno komisija. Drugače mislim, da bi se tudi men doma zmešalo - in pritisk bi šel v višave, to si pa verjetno ne želijo. V naravi se pa pomiriš...

LP

NinaŠ -> odločba zdravniške komisije (14.4.2005 21:36:35)

Evo, tole sem copy - paste z MONa, ko sem ravn danes zasledila eno debato okrog bolniške:

233.člen (bla bla zakona o bla bla....)
...v času zadržanosti od dela, mora zavarovanec, ki se zdravi doma, biti na svojem domu. Odsotnost od doma je možna ob odhodu na zdr.pregled, terapijo oz. v primerih ko ODSOTNOST NE VPLIVA NEGATIVNO NA POTEK ZDRAVLJENJA (to se mi zdi pomembno) oz., če zdravnik to odredi ali dovoli. Za izhod izven kraja bivanja je vedno potrebna odobritev osebnega zdr....

Razlagaš si pa lahko verjetno po svoje... ;) :)- :zmeden:

LP

mišika -> odločba zdravniške komisije (15.4.2005 8:12:29)

hvala vsem za odgovore, bom poklicala osebnega zdravnika in ga vprašala za nasvet.hvla in sončen pozdravček vsem :nosecka:

hugolina -> odločba zdravniške komisije (18.4.2005 17:44:58)

Ej imava pa čisto podobne težave!
Tudi jaz sem dobila od komisije (sicer imam podaljšano do PDP), da moram biti doma, mirovati in imam izhode samo k zdravniku. Sem omenila to svojemu G, se mu je čisto dvignil pritisk in je čisto ponorel. Napisal je odobritev sprehodov in rekreacije in spodaj dodal par "krepkih" na račun kršenja osnovnih človekovih pravic:bravo:
Potem sem mogla it s tem k svoji zdravnici, ta pa mi je rekla, da moram to sama poslat na komisijo, da ona je v bistvu svoje že naredila (mislim, za kaj sploh plačujemo to zdravstvo).
In sedaj bom to storila, samo bom fotokopirala in poslala priporočeno, tako da imam jaz svojo kopijo.
lp

miševi -> odločba zdravniške komisije (18.4.2005 18:39:10)

Hugolina, a mi boš povedala, kaj so ti odgovorili na komisiji. Jaz imam čisto isti problem, le da je moja zdravnica napisalsa malo blažjo varianto - mislim pa, da sem papir dobila isti dan kot ti, ker so se v ordinaciji od tega pogovarjali. K svojemu zdravniku še nisem šla, vendar bo po moje ista pesem.

Hvala.

hugolina -> odločba zdravniške komisije (18.4.2005 20:03:19)

Ja miševi, seveda ti bom sporočila kaj sem opravila. Glede tega kaj bo storila tvoja osebna zdravnica je pa spet .... po mojem vse od nje odvisno.
Meni je rekla, nej pošljem kakor eno pritožbo in priložim zraven ta papir od G. Samo jaz jim bom poslala samo ta predlog od G in se ne mislim nič pritoževat, saj tam vse črno na belem piše.

lp

mišika -> odločba zdravniške komisije (19.4.2005 11:20:17)

ja, hugolina res sporoči kaj ti bodo odgovorili,moja G je trenutno na dopustu, tisti ki jo nadomešča mi pa noče nič napisat za komisijo. Bom pa šla k svoji G takoj naslednji teden in jo bom prosila če mi kaj napiše za sprehode,pa saj do avgusta bom čisto trda, nerazgibana brez kondicije za porod, pa še v glavi se mi bo zmešalo skoz biti doma. Pa je katera imela že kontrolo doma od komisije? Kako to izgleda? Doma imam prvošolarko ki jo vsak dan peš pospremim do šole tako da me približno 10-15 min od 7.30 naprej res ni doma, kaj če pridejo ravno v tem času? lp vsem :nosecka:

Stran: [1]