Eucerin olje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Alja_ -> Eucerin olje (23.1.2009 10:56:57)

Pozdrav.

Mene pa zanima, ce mi lahko katera pojasni naslednje.
V lekarni sem kupila Eucerin olje proti strijam (tam so mi priporočali).
Se lepo namažem, potem pa na vseh namazanih predelih občutim vročino, tam kjer se nisem namazala pa je bilo ok.
A je to povsem običajno s temi olji proti strijam ali je negativna reakcija na olje
Prej sem se mazala le z Dove kremo (ne mleko), ki je dost mastna, tako da sem pri naslednjem tuširanju še vedno sprala kremo dol.
Moram še poskusti kakšno drugo ali pa kar nazaj na Dove.
Hvala za vase izkušnje...
Lep dan.

ANITA D. -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 11:10:08)

Mislim  da imaš reakcijo na olje tako da ti priporočam nazaj na prešnjo ali pa probaj katero drugo olje.

Lp

dreamhorse -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 11:39:20)

Sem mela isti problem z Jonsons otroškim sivkinim oljem. Alerijska reakcija.. Daj stran in uporabljaj, kar si imela prej. Jaz sem se mazala dva dni, pa so bile bolečine preveč močne. Žgoč občutek in pordela koža. Proti strijam je dovolj, da je koža mastna. Kreme proti strijam ali navadna krema za suho kožo, je vseeno. Pa dosti pij vode, da je koža bolj elastična, pa upaj, da nisi nagnjena k njim, pa jih ne bo..
Jaz se mažem z navadno avonovo kremo za telo. Sedaj imam eno od Farmasi, pa so mi v redu, ker so za suho kožo. Vedno pa s strahom pogledam, če so kake sledi o strijah.
Pa lep pozdrav...

srecka82 -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 14:35:29)

Jaz uporabljam Eucerinovo olje (pa drugače imam izredno občutljivo kožo), vendar teh znakov kot jih opisuješ ti nimam. Verjetno imaš reakcijo na to olje, zato najbolje, da prenehaš z uporabo tega olja. Poskusi še s katerim drugim.

manna -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 15:37:05)

Imam Eucerinovo olje, pa mi nikoli ne naredi take reakcije. Ko smo pa že pri tem, bi prej rekla da je Dove nekoliko slabša krema... Koža se je mogoče samo odzvala na spremembo, ne pa na samo olje..?

Lorencia -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 15:58:07)

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Imam Eucerinovo olje, pa mi nikoli ne naredi take reakcije. Ko smo pa že pri tem, bi prej rekla da je Dove nekoliko slabša krema... Koža se je mogoče samo odzvala na spremembo, ne pa na samo olje..?

Nekomu lahko naredi še ne vem kako draga in "kvalitetna" krema / olje reakcijo na koži - ni novega...medtem, ko ne bo imel nobene reakcije na poceni in "izdelek slabše kvalitete".

Sama mislim, da do takšne reakcije ne bi smelo priti v nobenem primeru in olja ne bi uporabljala več.
Kot pa so ti že povedale - glej le, da je čim bolj masna krema / olje - in ne rabi pisat gor, da je proti strijam.

Dali* -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 17:02:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Alja_

Pozdrav.

Mene pa zanima, ce mi lahko katera pojasni naslednje.
V lekarni sem kupila Eucerin olje proti strijam (tam so mi priporočali).
Se lepo namažem, potem pa na vseh namazanih predelih občutim vročino, tam kjer se nisem namazala pa je bilo ok.
A je to povsem običajno s temi olji proti strijam ali je negativna reakcija na olje
Prej sem se mazala le z Dove kremo (ne mleko), ki je dost mastna, tako da sem pri naslednjem tuširanju še vedno sprala kremo dol.
Moram še poskusti kakšno drugo ali pa kar nazaj na Dove.
Hvala za vase izkušnje...
Lep dan.

ne uporabljaj ga več...poznam 3 moje frendice, ki jim to olje prav tako ni ustrezalo.

Jaz se mažem že od začetka in glede na to, da se mi trebuh do 5. meseca sploh ni poznal, potem pa začel pospešeno rasti in zaenkrat nimam še nobene strije.
Uporabljam pa naslednje, po tuširanju se namažem z olivnim ali mandljevim oljem, čez dan, če sem doma pa z dm Melkfet ognjičevo kremo, ki je super mastna in še full je poceni. Več frendic nas uporablja to ktremo in smo z njo najbolj zadovoljne. Vsebuje tudi vitamin e in je res super, pa še 10 jih kupiš za eno eucerin olje. Tega tudi imam, ampak ga uporabim takrat, ko se na hitro zrihtam in grem ven, ker se mi zdi da je bolj suho olje in ga moja koža hitro vpije, da me po cca. 1 uri začne srbeti trebuh in ga morem spet mazat.

Uf...sm se razpisala...Ja, jst res vse probam...

mavo -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 17:09:23)

Jaz sem imela prav alergijo na Eucerin olje proti strijam. Moja G je naredila pravo paniko, ker je mislila, da imam neke jetrne encime povečane, al nekaj takega. Drugače nikoli ne uporabljam kremic in olja za telo, med nosečnostjo pa sem se lahko edino z Weledinim oljem (ognjič) mazala. Je kao čist natur in temu primerno tudi drag[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ampak strij pa nimam.

Barbara111 -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 17:14:15)

to se je meni naredilo od kozmetike afrodita kak smo si različne,meni so takrat še dali inekcijo,ko sem bla noseča so tudi bli vsi panični

biba14 -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 17:36:03)

Meni naredi reakcijo( pa ne preveč močno,ravno toliko damalo peče) le ,če ga nanesem direktno po tuširanju ( najverjetneje je koža še razgreta od vode )..če se namažem čez kakšno uro, ni nobenih problemov. Njpa povem, da sem v 20.tednu, pa sem že čisto popokala, tako da o nekem učinkovitem delovanju E.olja ne morem govoriti.
lp

Elvircek -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 20:01:09)

Žal je tako, da imamo lahko na čisto vse alergijo. In žal je tako, da ne moremo prej vedeti, preden ne probamo na lastni koži.

Uporabljala sem Eucerinovo olje in je bilo vse v redu. Potem je na naše tržišče prišla nova francoska linija za otroke in nosečnice Mustela. Sem probala in ostala do konca nosečnosti z njo. Nimam niti ene strije. V navodilih piše sicer nanašati zjutraj in zvečer. Jaz sem nanašala le enkrat dnevno in sem bila in še vedno sem zelo zadovoljna. Sicer pa sedaj uporabljam Mustelo za otroke in sem prezadovoljna. Naš mali škratek ima lepo gladko kožo. Ne zamenjam za nobeno drugo linijo.

*Junona* -> RE: Eucerin olje (23.1.2009 21:13:27)

Elvircek, tudi sama bom uporabljala Mustelo. Mi je farmacevtka rekla, da je klinični center Lj dal pobudo za uvoz te kozmetike k nam.
Me pa zanima, kaj vse imaš iz linije za dojenčke? Da bom vedela, kaj kupiti in česa ne.

Hvala in lp.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Alja_ -> RE: Eucerin olje (24.1.2009 13:10:12)

Hvala punce za vaše odgovore in mnenja.
Bom poskusila kaj drugega, se pa še nisem odločila kaj.
Sicer drugače menim, da nimam zelo občutljive kože, tako da me je to zelo presenetilo.
Nosečnost prinese očitno marsikaj novega ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
LP

eva Ana -> RE: Eucerin olje (26.1.2009 10:56:01)

jaz uporabljam mandljevo olje (bebival) so mi priporočali v lekarni, moja G in še kolegice.

meni je odlična, brez vonja, pa še masten nisi ko pujs - koža pa je nenormalno mehka!

Inigo -> RE: Eucerin olje (26.1.2009 12:36:57)

tut jst sm dobila aler. reakcijo. naredili so se mi izpuščaji in grozn je srbelo.

čeprav pravijo, da je 100% naraven... kupi nekaj brez mandljev in jojobe.

jst sm pol uporabljala karitejevo maslo in koža je bila super.

Stran: [1]