Felicita -> RE: mag. 1.stopnje po bolonjskem je kaj po starem (23.1.2009 21:29:37)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99 IZVIRNO SPOROČILO: Felicita .....ampak ti boš tudi z magisterijem manj vredna kot nebolonjski diplomant, ker je bolonjski program pač 'krajši in lažji'. torej smo bolonjci v dreku, nas že zdej konkretno šikanirajo... kaj bo šele ko bo šlo za službe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Vse to se bo za par let čisto lepo uredilo in v življenju ne bo nihče več nikogar vprašal, kakšno raven diplomo imaš. Kaj pa danes nekomu pomeni stari a'la znanstveni magisterij??? V gospodarstvu še nikoli nič ni, v javni upravi si pa če nimaš, kakšnih vez tudi nimaš kaj pomagati. Vedno več bodo štele izkušnje in to akr v resnici znaš. Bolonjci pa povečini nimate nič kaj dosti lažje (dela se na tem, da bi ie mli manj obveznosti), ker so predmetniki kar konkretno "nabiti" in tudi sprotnega dela je več, tako da večina prfoksov opaža, da je sam študij v resnici bolj napopren kot stari. jest še predobro poznam zahtevnost bolonje - obvezna predavanja in vaje, 2 seminarski na blok, bloki, ne semestri,... prvi blok letos sm bla na faksu reci in piši 35 ur na teden (kar je več kot predvideva zakon o visokem šolstvu če prov vem). in jest se čist strinjam s tem o izkušnjah, samo če prideva z istimi izkušnjami na razgovor za službo jest z bolonjskim magisterijem (ko bo) in en z diplomo starega programa sem 100% prepričana da bo dobil službo oni drugi. ker sem vidla odnos precej delodajalcev (krka, union, lek,...) ko poveš da študiraš po bolonji. izraz je nekak takle: [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley23.gif[/image] in se strinjam, čez par let se bo to uredil, ampak mi k se bomo pa z ramo ob rami boril s starimi programi mamo pa precej hendikepa. pa še glede papirjev in naslovov... v naravoslovju, predvsem v naši stroki (mikrobiologija, pa tudi sorodnih - živilstvo, biologija,...) če nisi vsaj mag te noben niti povoha ne. zakaj? ne vem. pomoje gre za specializacijo al kaj. al gre pa dejansko zato ker nas skoz medicinci tlačijo v nič pa nam končno pride čez kožo? kakorkoli men je potem totalno brezveze se zdej j... z vsem možnim če bom potem cel lajf preučevala en protein. al pa bičke na neki praživali. ali plesni na brie-ju. uf, moje frustracije nad našim faksom nimajo meja...
|
|
|
|